Inlägg från: Klaveret |Visa alla inlägg
  • Klaveret

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Ursäkta mitt tomma inlägg, det var inte riktigt meningen! Förvirringen är total! Nu när bebisen är ute ur kroppen så dyker det upp massor med funderingar.

    Amningen fungerar så mycket som den kan fungera just nu, men håller med om att det känns lurigt att både amma och ge flaska. Kommer dock att kämpa på till det bittra slutet för att han ska få i sig de värdefulla dropparna.

    Vad gör man när man har en kräkbebis? När han ätit kräks han ibland upp ALLT och blir hungrig igen...Då känns det jobbigt att fylla på med ny mjölk...Det tar en massa TID att fylla på, rapa, kräktorka, fylla på, rapa o.s.v. Speciellt jobbigt är det på natten när man inte vill störa sin sambos sömn...plus gärna sova själv.

    Inga enkla frågor egentligen. Man ska ju tydligen följa bebisens dygnsrytm och mattider fullt ut från början, men oooh, så skönt det är när bebisens dygnsrytm åtminstone liiiiknar vår egen!

    Heja på alla i tråden oavsett vad ni kämpar med! Usch vad bra vi gör det!

  • Klaveret

    Kyttet och K: Ja, det bästa kanske är att undvika att ge mat när han ligger ner. Det känns stressande att ta upp honom och fiffla på en massa på natten när man vill att de ska sova så mycket som möjligt...men jag har nog inget val längre. Kaskadkräkningar på natten är INTE kul. Det luktar ju rätt illa...Efter kräkningarna försöker jag ge så lite mat som möjligt, men tyvärr är han ofta ganska hungrig då. Amma funkar sämre på natten för då är han ofta jättehungrig ELLER illamående så han får kväljningar av bröstet...Jaja, det löser sig nog med tiden. Tror att det beror på magmunnen. Tack för tips!

  • Klaveret

    Andrenna: Stackars dig! Usch vad jobbigt att måsta ha ont därnere. Där vill man ju verkligen vara smärtfri efter förlossningen. Man har ju haft ont så det räcker kan man tycka!

    Tvättmaskinen går varm av all handdukstvätt här hemma, men som tur är så kräks han bara ibland...

    Skriver kortfattat eftersom bebis vill sova i min famn den här tiden på kvällen. (sambon veckohandlar)

  • Klaveret

    Andrenna: Min kille är likadan, speciellt på kvällen. Dagtid kan han sova själv. Kvällar fram till 02:00 bär jag i sele eller också sover han i min famn...Natten som var hade vi INTE roligt. Tror att han behöver bajsa, men det kommer inget. Jag masserar och grejar, men tyvärr ger det ingen utdelning.

    Fråga: Kan man ge lactulos till spädisar, eller är det bara massage som gäller för att få igång tarmarna?

    Min syster är här på besök så jag dyker inte upp på fikat imorgon, men hoppas på nästa gång. Ha en mysig dag allihopa!

  • Klaveret

    SysterMaria: Kom på att vi körde termometertricket på första barnet så nu är problemet delvis löst. Ska även inhandla minifom så att vi undviker gasbildning...


    Usch vad det blir lite skrivet numera...har famnen full av bebis! Mysigt, men ineffektivt!

  • Klaveret

    Oxytocin: Tack för infon om lactulos! Vi kommer nog inte att prova det i första hand. Det är ju gaserna man vill UNDVIKA!

    Nu har jag äntligen fått mitt bihang att sova själv i sängen en stund så jag kan ägna mig åt mig själv ett par minuter. Precis när han somnat så rök de andra två barnen ihop och det tog 20 minuter innan det var uppklarat...Är det inte typiskt så säg...? Men nu sitter man här alldeles själv vid datorn. Snart kommer sambon hem från jobbet och har med sig färdig mat. Det blir sushi till middag idag! Så skönt att slippa laga mat ibland!

    Ni som har flera barn hemma: Har ni några bra förslag på luncher? Är ni duktiga och gör storkok och fryser in portioner eller hur gör ni? Jag har upptäckt att det kan vara knepigt att få till lunchen till storasyster ibland om man har oflyt med den lille...Jag har pizzabitar i frysen, men det skulle vara kul att bjuda på något annat ibland.

    Så, nu fick jag skriva ett lite längre inlägg, med TVÅ händer och utan stress. Härligt! Vore kul att fika nästa vecka. För mig passar det bäst under dagtid, typ 11-14.

  • Klaveret

    Jag måste ha missat vilken affär det pratas om i tråden för jag fattar inte vilken ni menar. Vilken affär är det alltså?

    Lisabettan: Tack för en trevlig inbjudan! Jag kan tänka mig att komma, men vill fundera nån dag till. Vi har inga rutiner riktigt än så det är lite lurigt att ta sig iväg. Fast om man får komma lite för tidigt eller för sent så funkar det hehe! Isf tar jag med stortjejen också. Hon är 4.

  • Klaveret

    SysterMaria:Stort grattis! Härligt att du äntligen får hålla din lilla bebis och att det gick fort som dina tidigare förlossningar!

    Tid är ett underligt fenomen...vart tar dagarna vägen? Hoppas att det blir nåt dagfika framöver. Jag kan komma på onsdagar och torsdagar. Ha det bäst alla!

  • Klaveret

    Sitter i telefonkö till försäkringskassan för att fixa ett intyg om tillfällig föräldrapenning som jag behöver för att få a-kassa...USCH för byråkrati säger jag bara! 

    Båda barnen sover gott så jag passar på att skriva lite fast jag borde sova. Vår lillkille tar också tid på sig att somna på natten...När han blir orolig och skriker så går jag runt och gungar honom och "trycker ihop" honom ordentligt mot min kropp samtidigt som jag sjunger lågt och ganska entonigt. Denna vackra dans och sång sker i ett rum med dämpad belysning. Efter ett bra tags sjung och gung så brukar han komma till ro.

    Det som gör att det funkar är nog att han känner sig just ihoptryckt, som i magen. Då trivs de ju bra de små rackarna! På nätterna sover han mellan oss i en trång "säng" som jag fixat med kuddar och en filt som jag har som en rulle kring honom. Allt för att det ska påminna så mycket som möjligt om magen. Där sover han bra när han väl somnat.

    I övrigt så äter han som en liten gris och går upp i vikt och växer på längden och det tackar vi ersättningen för. Jag försöker amma före vissa mål, men är han för hungrig vill han inte ha brösten, då duger bara flaskan.

    Nu måste jag nog väcka storasyster annars somnar hon säkert väldigt sent ikväll...Från och med imorgon börjar hennes 15-timmars schema på dagis.

    Ha det bäst alla, kraaaaam!

  • Klaveret

    Hade en man från trygg hansa här på besök förra  veckan. Han påpekade precis so du Andrenna vikten av att ha en försäkring som täcker psykisk sjukdom. Det gör TH:s försäkring. Det kan vara t.ex. anorexi eller ADHD. Är också lite i valet och kvalet. De andra barnen är försäkrade hos If, men både TH och Länsförsäkringar verkar bättre.

    Andrenna: Tror du att det kan bli problem att byta försäkringsbolag när det gäller min 4-åring som är både pälsdjursallergiker (astma) och glutenintolerant?

    Äpple Tänk vilken lärorik tråd man hamnat i!

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)