Inlägg från: Klaveret |Visa alla inlägg
  • Klaveret

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej alla! Det verkar som att ni som kommenterat mitt inlägg hittills tänker ungefär som jag. Koka flaskor och nappar samt tvätta nya kläder. När det gäller maten tänker vi också ganska lika. Tyvärr är det ju ofta en ekonomisk fråga. Man vill gärna köpa det bästa, men det skiljer för mycket i pris för att det ska funka.

    Jeanyn: Jo, det stämmer att Love har gått på Klumpen. Vi pratade om när han var liten ikväll och då kände jag att åren har gått alldeles för fort...Nu e han så stor!

  • Klaveret

    Hej alla! Kikar in lite kort bara för att säga att jag haft en supermysig helg och hoppas att ni också haft det bra! Min lilla  Freja hade Halloweenparty igår och det var så gulligt med alla småttisar som kom utklädda till otäcka figurer! Lille Sixten var dock inte utklädd, han sov som en liten gris under hela partyt. Toppen!

    Ha det bäst hörrni!

  • Klaveret

    Moyo: Usch vad tidigt du skrev ditt inlägg! Kliver du upp för dagen den tiden eller var det bara en paus i sovandet? Jag kliver upp tidigast 08:00 och senast 09:30. Skrattande 

    Den här veckan är det höstlov vilket innebär att jag har båda barnen hemma hela veckan. Har en del inbokat, men inget idag och då får jag en oro i kroppen. Vad ska man hitta på?! Tyvärr så vet jag redan svaret på den frågan. Jag borde ta hand om mitt hem innan det överfaller mig! Eller faller över mig hehe...Ska även på vårdcentralen och lämna blodprov angående mina sköldkörtelvärden igen. Det blir bra så att vi får lite frisk luft även idag. Både jag och Freja är ganska hostiga. Frisk luft kan bota det mesta!

    Jag kanske är tidigt ute, men det vore trevligt med en fika nästa vecka. En onsdag kanske? Kraaaaaaam!

  • Klaveret

    Andrenna: Sixten käkar mellan 120-220ml varje måltid. Natt, förmiddag och dagtid äter han mycket och mer sällan. Kvällarna äter han mindre och mer ofta. Det är c:a 4 timmar mellan målen utom kvällarna då kan det bli oftare. Vi kör med MAM-flaskor och de brukar räcka. Maten man byter ut till är ju mer och mer kraftig vilket innebär att mängden minskar eftersom de blir mätt på mindre. I ert fall vet jag inte riktigt hur ni ska tänka. Har ni frågat BVC om ni kan gå över till babysemp2? Det borde ju vara det mest logiska tycker jag, men frågan är om magen klarar innehållet? Lycka till!

    Mitt största problem just nu i livet är att hitta på något kul att göra. Jag är inte riktigt typen som gillar att vara hemma 8 timmar per dag en hel vecka...Vill gärna underhålla min 4-åring på ett bra sätt också!

  • Klaveret

    jeanyn: Oj, en blindtarmsoperation mitt i alltihopa! Blev det akut? Hoppas du inte har alltför ont. Vi ses!

     Fika på onsdag 10/11 kl 11.30, på Station

    LindaMattias
    tuds
    Knyttet
    Delta1
    Sofia76
    Klaveret 

  • Klaveret

    Hej alla! Det var ett tufft gäng som samlades igår. Herreguuuud vad jag kämpade med vagnen! Jag har full förståelse för dig LindaMattias som gav upp. Hemvägen gick som tur var mycket bättre för då var det faktiskt plogat! 

    Tack för trevligt fika ni som var där!

    Andrenna: Vi hade Freja sovandes mellan oss flera månader och det var inga problem att flytta över till spjälsäng senare. Jag tror att det mesta funkar, bara man har bestämt sig innan hur man vill ha det. Barn är ju flexibla varelser och är vi bara konsekventa så fattar de galoppen rätt snabbt Glad . 

    Hoppas vi ses snart! Idag har vi en innedag med mycket kaffe, bebismys och mammatid.... 

  • Klaveret

    För övrigt så fick jag MENS idag....Aaaaaj, vad ont det gör nu. Det känns som förvärkar! Usch! Nu blire kaffe, värktabletter och soffläge. 

    Tur att det finns ett sånt här forum där man kan skrika om sin mens hahahahaaaaaj aj aj. Ha en fin mensfri dag! 

  • Klaveret

    Knyttet och K: Vi vill inte heller ha fler barn och då är hormonspiral det säkraste preventivmedlet efter sterilisering. Därför kommer jag att sätta in en sådan i slutet av november....usch! När vi bokade datumet hade jag ännu inte fått mens så jag vet inte om det sätter igång det eller inte. Däremot har jag för mig att hon sa att man bör sätta in den under menstruationens första dagar...blääää, inge kul alls!
    Min barnmorska tyckte att vi skulle använda kondomer tills spiralen var på plats...Varken jag eller min sambo trivs med kondomer så vi kommer nog att lösa det på annat sätt om vi skulle vilja ha sex. Jag är inte tillbaka på banan ännu, kan nog vänta någon vecka till....Varför ha bråttom?! Det har ju bara gått 10 veckor. Med tre barn hemma så blir det svårt att hitta tillfällen när det känns "rätt". Jag vill nog ha lugn och ro "första gången".

    Hur tänker ni andra? Pang på rödbetan bara, eller wine och candlelight?Glad 

  • Klaveret

    jeanyn: Ja, det var en tidig lite krabat! Jag törs inte lämna Sixten heller. Han är stark i kroppen och är bra på att åla hit och dit. Han har råkat vända sig på sidan några gånger, men jag tror inte att det är medvetet än så länge. Man får ha lite koll på de små rackarna! Hoppas det flyter på med ditt tillfrisknande så att även ryggen blir bra! 

    Min mamma har varit här tre dagar. Jättemysigt! Det skulle vara toppen att ha henne närmare, men då tänker jag att de finns de som har det värre...Vi har "bara"  20 mil mellan oss så det gåååår att åka över dagen om man skulle vilja.

    Ha det bäst alla! 

  • Klaveret

    Hej alla! Oj, vad tiden flyger iväg. Det är som att tempot ökar fram till jul. Jag är väldigt uppbokad vilket är jättekul, men jag hinner inte riktigt med allt jag skulle vilja hinna med, som att skriva här t.ex. Har inte tid att att skriva långt för Sixten hojtar, men ville bara visa att jag lever. Idag blir det såklart SKYLTSÖNDAG! Vi kanske ses!? Kram! 

  • Klaveret

    Välkommen hit Sthlm Cicci! Självklart får du vara med här tycker jag, men det finns kanske andra trådar som passar din situation ännu bättre? Du kanske är med i flera?Glad

    Igår somnade vi seeent...efter ett på natten och nu väcktes vi av sotaren som kom på besök. Jaja, jag ska inte klaga. Vi har ju sovit hela natten (som vanligt) och sotaren gjorde ju ett bra jobb. Nu är det rent i ventilerna minsann! 

    Som jag sa i mitt förra inlägg så har jag varit väldigt uppbokad, det är därför jag hoppar över en del fika just nu. Det finns ju så många att fika med med så få dagar att fika på! (måste även använda pengarna till bättre behövande...d.v.s julklapparna!) 

    Ha en fin dag alla! Solig

  • Klaveret

    Hej alla! Min Freja är hemma måndag, tisdag och fredag. Om vi skulle träffas hemma hos någon så blir vi ju hur många som helst med alla barn Skrattande. Är det någon som bor stort som känner sig manad att bjuda in alla?

    Min lille kille är en riktig sjusovare. Jag måste väcka honom varje morgon klockan 11, annars vet jag inte hur länge han skulle sova! Han somnar typ 23:30 och sover alltså till 11:00...Förutom detta så sover han rätt mycket på dagen också...Han är sååå söt när han sover den lille, men det är väldigt trevligt när han är vaken så jag får träffa honom ibland!

    Kram på er! 

  • Klaveret

    Åååh, jag hade tänkt att inte boka upp mig så mycket, men det är ju så trevligt att träffa folk! Jag kan tänka mig en fika på onsdag nästa vecka tyvärr. Borde inte det med tanke på julklappar o.s.v...men men...Kanske man kan shoppa lite julklappar före eller efter fikat så har man som ändå gjort lite nytta den dan?!Skrattande

  • Klaveret
    Fika onsdag 8/12 kl 11.30 på Station

    LindaMattias
    Klaveret
  • Klaveret

    Tack för trevlig fikasällskap i onsdags! Det var ju väldigt mysigt på Waynes tycker jag. Bra möjljighet  för både prat och barnvagnar. Misstänker att det kanske är lite dyrare där? 

    Idag är alla tre barnen hemma för den äldsta har ont i halsen. Tur att det inte är värre! Dagen kommer nog inte att bli så jättespännande, men jag satsar på en liten promenad med den minsta i vagn och mellan på bobben. Vi behöver frisk luft!

    Ha det så gott alla och ha en trevlig helg!

     

  • Klaveret

    Sthlm Cicci: Vet inte om du fortfarande kikar in här, men tänkte bara att du borde ha lätt att träffa folk genom din hund?Har själv haft hund tidigare och det var alltid ett säkert kort om man ville vara social. När vi flyttade hit gick jag flera hundkurser på Ön. Kolla om Brukshundklubben har någon tråd här eller kontakta dem direkt för en hundkurs. Annars finns det säkert en rasklubb för Rottweiler i stan. Lycka till!

  • Klaveret

    kramissara: Sixten har liknande problem som Alice. Jag tror att han har "nattskräck". Han kan inte somna om det är för mörkt för då blir han rädd och skriker. Jag måste bära honom tills han somnar och sedan kan man prova att lägga ner honom FÖRSIKTIGT i sängen och hoppas på det bästa!

    Kram! 

  • Klaveret

    Hej alla mammor! Nu närmar sig dopparedagen med stormsteg och med två barn hemma märker man sina begränsningar när stressen tar tag i en. Att gå på stan och julhandla med två barn är helt ineffektivt och inte särskilt trevligt. Om man har mycket tid, känner sig ostressad och kan tänka sig att fika en halv dag så funkar det däremot utmärkt. Men får man något gjort då? Nä.

    Det är frustrerande att ha så mycket tid på dagarna men ändå inte kunna handla klappar, slå in paket o.s.v. Freja tror ju på tomten så det skulle kännas märkligt att börja slå in paket mitt framför näsan på henne...Den här veckan hade jag 1 dag på mig att styra upp allt, men vad händer då? Jo, hon blir naturligtvis sjuk = hemma från dagis!

    Well, well, så är livet. Jag är fantastiskt tacksam för varje dag jag får ha med mina barn. De är verkligen helt underbara små varelser, så allt är förlåtet. Jul blir det ju i alla fall! Kanske med mindre genomtänkta paket, mindre snyggt inslagna paket...men attans vad snygga rim det blir, för DET har jag tid att klura på iaf!

    Ha en underbar kärleksfull jul hörrni så ses vi framöver! Gott Nytt År också förresten, om jag inte kikar in i mellandagarna.
    Kraaaaaaaaaaaam! 

  • Klaveret

    Hej alla!

    Jul och nyår verkar klaras av i friskhetens tecken. Jag var med Freja till läkare i tisdags eftersom hon varit hängig väldigt länge och gått ner i vikt. Hon blev dock mer eller mindre friskförklarad. Det är något virus som bor därinne så vi får helt enkelt vänta tills det flyttar ut. Dock ska vi hålla koll på vikten. Vi har haft en härlig ledighet med familj och vänner och i januari fortsätter det familjära myset för då är det dopdags. 

    Vi kan väl ses nästa år!?

    Lysa, det är otroligt trist att ni är sjuka! Det tar ju så mycket energi när det blir så utdraget. Heja på! 

    Gott Nytt År önskar jag er alla! 

  • Klaveret

    Hej alla! 

    Vi verkar vara många som är sugna på att tappa några kilon, även jag...! Sixten har käkat smakportioner i två veckor nu och det har gått jättebra. Han är väldigt matglad...Vi har provat gröt, potatis och lite fruktpuré. Gröt  äter han varje lunch, lite mer för varje dag. Han äter nog lite mindre än en halv dl färdig gröt, resten av målet får han ersättning.

    Nu måste jag sluta hör jag. Ha det bäst alla! 

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)