• poik07

    Barn som dött tillföljd av sjukdom

    Vi bör vara ett par som förlorat våra älsklingar pga olika sjukdomar.

    Känner att jag själv behöver ventilera mellan varven och kanske tom. hjälpa någon nybliven ängla mor/far.

    Så chansar lite och startar en ny tråd.
     

  • Svar på tråden Barn som dött tillföljd av sjukdom
  • Kråkan7

    Sharlotta: på din fråga hur vi mår efter 2,5 år...
    Ja, vi har fått och använt mycket stöd, från läkarna på avdelningen, kurator, vårt kyrkosamfund, VSFB (föreningen Vi som förlorat barn) psykolog och post-trauma-stress-behandling. Så... vi har ältat, skrikit, gråtit, bråkat, älskat, skrattat, skrivit, pratat, informerat allt o alla, läst om livets svåra frågor och om andras livsöden mm, mm... och insett att Livet kräver att vi lever det. Krasst kanske, men för oss finns bara 2 val: lev eller låt bli. Efter att den akuta sorgen klingat av, värsta stormiga omställningstiden lugnat sig... tog ca 20 månader för oss... har vi gått in i någon ny fas där vårt liv är ganska lugnt och mysigt. Vi vet ju att livet är bräckligt så det gäller att ta vara på de tillfällen som livet ger oss att visa varandra omtanke & kärlek. Vi ödlsar inte tid o energi på att göra sånt som vi inte vill göra eller träffa människor som vi inte vill träffa, utan gör mkt medvetna val när det gäller sån't. Kanske kommer vi ngn gång att bli mer flexibla när det gäller det, det får bli någon annan fas i framtiden.
    Vi känner oss för gamla för att skaffa fler barn, men skulle i vilket fall som helst inte vilja chansa en gång till. Vi vet inte om vår kvarvarande son kommer att utveckla sjukdomen, så det är väl ungefär bara den gnagande frågan som vi orkar leva med. (Får inte ta prover på barn utan symtom under 18 år, då det är en dödlig sjukdom).
    Men jag skulle nog säga att vårt liv just nu är rätt bra. Saknaden faller över oss ibland, och vi gråter tillsammans, men sen orkar vi resa oss igen. Vi faller inte lika djupt och inte lika ofta och länge som för t.ex 1 år sen.
    Det går framåt, även om man inte tror det från början.
    kram till er alla

  • scharlotta
    Wenjen skrev 2010-02-19 15:08:03 följande:
    Hej, Kände att jag verkligen ville svara i denna tråd då ni diskuterar känslorna kring att försöka igen. Vi förlorade en dotter år 2007 (fem veckor gammal) i misstänkt ämnesomsättningssjukdom. Läkarna hittade aldrig mutationen som orsakade hennes sjukdom varför de inte kunde förutsäga risken att det skulle ske igen. Det kunde vara allt från 5-25 % och man kunde inte veta förrän vid födseln om barnet var sjukt eller ej. Ingen bot finns för denna sjukdom utan barnet dör inom ett år.
    Vi var helt inställda på att försöka igen. Det kändes mer skrämmande att inte få fler barn och att vår son inte skulle få några levande syskon än att drabbas igen. Självklart var graviditeten mycket jobbig, ångestfylld och energikrävande men allt gick bra och en frisk liten syster föddes. Nu är jag gravid igen och jag hoppas att allt går bra denna gång också. Längtan efter barn har varit så stark och har bara blivit starkare efter en förlust såsom den vi alla drabbats av. Detta blir dock sista gången jag är gravid tror jag för det tär på psyket att gå igenom denna ovisshet.
    Allas situationer är olika och visst har ovissheten grävt djupa mörka hål i mig ibland, särskilt med de referensramar vi alla har här i detta forum. Vi vet att det inte alltid går bra. Jag önskar er alla lycka till och hoppas på många friska barn till oss alla
    Jag känner igen mig i det du skriver, att längtan efter ett barn är större än rädslan... Min sambo känner däremot inte så, han är verkligen livrädd! Han är inte redo heller, han vill inte ersätta Theo med ett "nytt" barn. Även om han förstår att det inte kommer att vara så, så är han rädd för de känslorna.
    Han har inte heller samma längtan som jag, när han tänker på barn så vill han bara ha Theo -ingen annan. Och självklart vill jag också bara ha Theo, men jag vill också ha ett syskon till Theo. Det överväger.

    Hoppas verkligen att allt går bra för er den här gången också!
    Kram!
  • mamma0301
    4blommor skrev 2010-02-11 21:08:38 följande:
    Vad är det för hjärtfel din son har ?  Min dotter har oxå hjärtfel.. 2 hål i vänstra sidan (vet inte vad det exakt kallas, men någon septum defekt) Hon kommer att måsta genomgå operation men än är hennes hjärta för litet för den klaff de ska sätta in. Hennes vänstra klaff är svag o det ser de allvarligt på. 
    Han har en missbildad klaff, den vänstra.
    Och han har även för mycket flöde i den vänstra lungatären...

    Vet hur det är med just op...man måste ju vänta tlls hjärtat är större, allt ska ju passa....
  • scharlotta
    Kråkan7 skrev 2010-02-20 19:02:22 följande:
    Sharlotta: på din fråga hur vi mår efter 2,5 år... Ja, vi har fått och använt mycket stöd, från läkarna på avdelningen, kurator, vårt kyrkosamfund, VSFB (föreningen Vi som förlorat barn) psykolog och post-trauma-stress-behandling. Så... vi har ältat, skrikit, gråtit, bråkat, älskat, skrattat, skrivit, pratat, informerat allt o alla, läst om livets svåra frågor och om andras livsöden mm, mm... och insett att Livet kräver att vi lever det. Krasst kanske, men för oss finns bara 2 val: lev eller låt bli. Efter att den akuta sorgen klingat av, värsta stormiga omställningstiden lugnat sig... tog ca 20 månader för oss... har vi gått in i någon ny fas där vårt liv är ganska lugnt och mysigt. Vi vet ju att livet är bräckligt så det gäller att ta vara på de tillfällen som livet ger oss att visa varandra omtanke & kärlek. Vi ödlsar inte tid o energi på att göra sånt som vi inte vill göra eller träffa människor som vi inte vill träffa, utan gör mkt medvetna val när det gäller sån't. Kanske kommer vi ngn gång att bli mer flexibla när det gäller det, det får bli någon annan fas i framtiden. Vi känner oss för gamla för att skaffa fler barn, men skulle i vilket fall som helst inte vilja chansa en gång till. Vi vet inte om vår kvarvarande son kommer att utveckla sjukdomen, så det är väl ungefär bara den gnagande frågan som vi orkar leva med. (Får inte ta prover på barn utan symtom under 18 år, då det är en dödlig sjukdom). Men jag skulle nog säga att vårt liv just nu är rätt bra. Saknaden faller över oss ibland, och vi gråter tillsammans, men sen orkar vi resa oss igen. Vi faller inte lika djupt och inte lika ofta och länge som för t.ex 1 år sen. Det går framåt, även om man inte tror det från början. kram till er alla
    Det ger hopp att läsa det du skriver, att ni har det lugnt och mysigt.
    Utan att vi visste om det så har nog väntan på provsvaren tagit väldigt mycket energi från oss, som över en natt fick min sambo tillbaka sitt tålamod och livet känns mer harmoniskt. Även om vi har lång väg kvar...
  • ÄlskDuBaby

    Hej! Jag är en änglamamma, Min 1:a son Casper Sebastian Peter Nilsson Eliasson, Föddes den 14/8-08 & han vägde 3095 gram & var 48 cm lång.
    Han var som en liten frisk bebis tills han blev 2,5 månad,
    8/12-08 Då började det hända konstiga saker med honom, framförallt hans andning ändrades till tung andning, och han krampade, och hans kropp blev helt stel, Jag ringde min barnmorska och berättade detta, hon blev helt tyst, och sa att vi måste till vårdcentralen, vi åkte inom 3 röda minuter dit, och väl på plats så sa *sköterskan* han är inte frisk, Ni måste genast till sunderby sjukhus, han är blek!
    Jag ringde min mamma, & sa att vi måste till sunderby sjukhus, Sebastian är sjuk.
    Vi åkte till sunderby sjukhus, och där blev vi varmt välkommna av personalen på avd:55.
    Prover togs varje dag, men vi hittade inget fel, förutom att han hade låg syresättning & hade gått ner i vikt, och han var blek, och hans andning blev tyngre & tyngre.
    När han var 5 månader , då fick vi diagnosen krabbes sjukdom!
    Vår älskade son skulle bli en ängel, han hade en kort framtid framför sig sa läkarna.
    Vi var inlagda i 4 månader, och blev äntligen utskriven, men inte fick vi njuta hemma, redan efter några veckor, fick vi åka in igen, pågrund av att han spydde upp all mat, och inte åt som han skulle, och dessutom hade han 40g feber vår lilleman!
    Den gången så var hans syresättning på 50% inte så mkt som vi ville att det skulle vara. han fick dropp, jag blev inlagd ensam med honom omkring den 20maj- till den 2 juni.
    Dessa nätter som jag var ensam med honom, togs prover, han hade virus infektion på 85. och vi började prata om hur vi ville ha det om han skulle dö nu.
    Men väl den 2:juni 2009 så fick jag komma hem, vi hade nyss flyttat till en 3:a för att vår lilleman skulle få eget rum. Han var så tyst, och fick sina medeciner & mat i tid, han hade börjat få morfin, och han blev allt mer tystlåten,jag kunde bära upp honom å gosa , utan att han sa ett knyst eller skrika till som han annars skulle gjort, han var uppsvullen på händer å fötter, men ändå tyckte läkarna att vi skulle åka hem.

    Jag Vill Varmt Tacka Avdelning 56 och 44! för underbart bemötande av vår lilla Sebastian! Tiden var en kamp! Men Vi Älskar Er!

    6/6-09- Vår Älskade Lilleman som snabbt förändrades, & Sedan Blev En Underbar Ängel.
    Ambulans vid kl: 01:45
    Hjärtetillstånd 03:45
    Somnade in 05:45

  • PVeraB

    Å vill oxå berömma de som jobbar på 56:an. Vi har oxå legat där. Hann tyvärr inte hem med våran Ragnar. Han blev bara 2½ mån.
    Dog i sviterna av hans grundsjukdom troligt mytobulär myopathy.
    Ett genfel som gör att musklerna slutar utvecklas runt v.20. Inte alla med de viktiga. Andingen blev aldrig som den skulle. Han dog av lunginflamation.

    Piss piss piss. Risken att vi får ett till sjukt barn är stor. Eller vad vet jag? Vi har inte träffat de där genetikerna ännu. Han dog 10 april 2010

  • sininen

    Här har ni en till änglamamma. Den 13:e maj skulle våran tjejja fylla 4 år. Det firade vi på kyrkogården med massa ljus och blommor. I regel brukar vi skicka en heliumballong till henne men i år blev det inte av. (Vi blev rånad. =/ )


    Natasha fick cancer när hon var tre månader gammal. Det tog en månad för läkarna att komma fram till diagnosen och hon började få cytostatika. Det första cytostatika-schemat fungerade inte, utan cancern blev bara värre. Läkarna var motvilliga att testa ett annat schema men fick fram ett till och då fick man bort tumörerna. Precis när vi skulle vänta på att få underhållsbehandling (lättare cytostatika som man tar i tablettform) visade sig att cancern hade spridit sig i lillhjärnan. Man satte in cellgifter direkt in i benmärgen men det gick inte längre. 070809 nannade Nattisen bort. 24 timmar och en kvart efter att hon blev döpt. Hon blev knapp 15 månader gammal.
    scharlotta skrev 2010-02-26 11:43:06 följande:
    Jag känner igen mig i det du skriver, att längtan efter ett barn är större än rädslan... Min sambo känner däremot inte så, han är verkligen livrädd! Han är inte redo heller, han vill inte ersätta Theo med ett "nytt" barn. Även om han förstår att det inte kommer att vara så, så är han rädd för de känslorna. Han har inte heller samma längtan som jag, när han tänker på barn så vill han bara ha Theo -ingen annan. Och självklart vill jag också bara ha Theo, men jag vill också ha ett syskon till Theo. Det överväger. Hoppas verkligen att allt går bra för er den här gången också! Kram!
    Min sambo är också livrädd för fler barn. Ändå var cancer som våran dotter hade inte ärftlig. Nu väntar vi tillskott ändå som inte var planerat och han har lyckats lugna ner sig ganska bra. Han är så klart fortfarande orolig men det verkar som att allt är under kontroll ändå. :)
    Det är så otroligt många gripande livsöden i den här tråden. Ingen ska någonsin behöva överleva sitt barn. Folk frågar ofta om hur man överlever något sånt och säger att dom hade själv aldrig klara av det. Som någon har nämnt innan i tråden- det är inte så att man har mycket till val. Hade jag gett upp bara så hade det känts respektlöst mot min dotter på något sätt. Hon var en kämpe, då måste man kämpa i hennes ära. Hela krisen med dottern har gjort att nu läser jag till undersköterska och ska fortsätta till sjuksköterska. Har man levt i den världen förstår man hur viktigt bemötande är och vad det kan ha för konsekvenser.
  • PVeraB

    Verkar som om det inte är helt ovanligt att papporna är mer skeptiska till syskon. Min man vill inte heller, inte än, kanske sen om många år säger han. Sen säger han om det blir fel igen, kommer han inte vara med. Vad han nu menar med det? Sjukt jobbigt alltsammans, jag vill bara köra på med rysk roulett

  • sininen
    PVeraB skrev 2010-05-21 18:07:41 följande:
    Verkar som om det inte är helt ovanligt att papporna är mer skeptiska till syskon. Min man vill inte heller, inte än, kanske sen om många år säger han. Sen säger han om det blir fel igen, kommer han inte vara med. Vad han nu menar med det? Sjukt jobbigt alltsammans, jag vill bara köra på med rysk roulett
    Men vad säger han om att adoptera istället? Då slipper man ångesten inför att nästa barn skulle få samma sjukdom.
  • PVeraB
    justmystica skrev 2010-05-21 18:27:42 följande:
    Men vad säger han om att adoptera istället? Då slipper man ångesten inför att nästa barn skulle få samma sjukdom.
    vet inte, det är ännu så pass tätt in på. Vi får vänta lite. Steg ett blir väl att höra vad genetikerna eg. har att säga. Du har dock en poäng i adoption. Tack
  • sininen
    PVeraB skrev 2010-05-21 18:29:21 följande:
    vet inte, det är ännu så pass tätt in på. Vi får vänta lite. Steg ett blir väl att höra vad genetikerna eg. har att säga. Du har dock en poäng i adoption. Tack
    Förlåt, jag missade att kolla datumet för när eran prins blev en ängel. Ja, det är fortfarande väldigt tidigt att tänka på syskon. Och jag tror att anledningen varför din man har uttryckt sig så bestämt också. Allt är fortfarande så nytt. Jag beklagar sorgen.
  • PVeraB

    Förlåt, jag missade att kolla datumet för när eran prins blev en ängel. Ja, det är fortfarande väldigt tidigt att tänka på syskon. Och jag tror att anledningen varför din man har uttryckt sig så bestämt också. Allt är fortfarande så nytt. Jag beklagar sorgen.

    Jo jag vet. Han har inte alls tagit det hela på samma sätt som mig. Han sa nån gång att du har sett ragnar död en gång jag två. Det blev katastrof-snitt så jag såg aldrig Ragnar de första timmarna. Mannen min såg och har berättat att Ragnar inte såg spec. levande ut. Skrek inte, rörde sig inte, andades knappt.
    Han blev ju starkare ju äldre han blev men tyvärr inte tillräckligt stark att klara av en vanlig förkyldning/lunginflammation.

  • sininen
    PVeraB skrev 2010-05-21 18:37:23 följande:
    Förlåt, jag missade att kolla datumet för när eran prins blev en ängel. Ja, det är fortfarande väldigt tidigt att tänka på syskon. Och jag tror att anledningen varför din man har uttryckt sig så bestämt också. Allt är fortfarande så nytt. Jag beklagar sorgen. Jo jag vet. Han har inte alls tagit det hela på samma sätt som mig. Han sa nån gång att du har sett ragnar död en gång jag två. Det blev katastrof-snitt så jag såg aldrig Ragnar de första timmarna. Mannen min såg och har berättat att Ragnar inte såg spec. levande ut. Skrek inte, rörde sig inte, andades knappt. Han blev ju starkare ju äldre han blev men tyvärr inte tillräckligt stark att klara av en vanlig förkyldning/lunginflammation.
    Ja, män reagerar olika. Eller snarare alla reagerar olika. Man är ensam om just sin sorg. Även om det låter hemskt att säga men det kan vara bra att tänka så för man ska inte jämföra hur man reagerar. Män ska ju ta hand om sin familj och att se sin fru i den situationen och se det hela utan att kunna göra något är ju ett hårt slag att ta. :)
  • PVeraB
    Just mystica
    Det är inte hemskt att säga, alltså det där med att man sörjer olika. Så är det ju. Jag r däremot jävligt less på att alla skriker mani om jag som kvinna sörjer klassiskt manligt. Äe va fan. Rörigt. Jag fixar inte sitta hemma och göra inget eller ligga på sängen och gråta. Behöver göra saker. Iofs kanske det ligger lite sanning i anklagersna...

    Maken har sörjt ända sen Ragge föddes. Jag kände väl så en del, men lyckades vara glad för att vi fått en fin son, om än med en ful sjukdom. 
  • sininen
    PVeraB skrev 2010-05-21 19:21:38 följande:
    Det är inte hemskt att säga, alltså det där med att man sörjer olika. Så är det ju. Jag r däremot jävligt less på att alla skriker mani om jag som kvinna sörjer klassiskt manligt. Äe va fan. Rörigt. Jag fixar inte sitta hemma och göra inget eller ligga på sängen och gråta. Behöver göra saker. Iofs kanske det ligger lite sanning i anklagersna... Maken har sörjt ända sen Ragge föddes. Jag kände väl så en del, men lyckades vara glad för att vi fått en fin son, om än med en ful sjukdom. 
    Jag hade också svårt att bara stanna hemma och gråta. Det gjorde jag på natten när alla andra sov och jag fick vara för mig själv. På dagarna var jag tvungen att sysselsätta mig. Jag lyckades vara sjukskriven i fyra månader men sen var jag tvungen att ha något att göra som inte hade med dotterns sjukdom att göra. (:
  • PVeraB

    Justmystica
    Nä, jag kommer oxå gå tillbaka till jobbet "fort" av den anledningen. Var till läkaren igår, för att få förlängd sjukskrivning. Vi pratade en del och ja det slutade med att jag återigen klassas som bipolär och får gå på meduscin. Suuurt

  • PVeraB

    Nu har vi fått slutgiltig diagnos på Ragnar. Myotublär myopathy X-bunden.
    Som de gissade på. De har skickat remiss åt oss att få träffa en genetiker för rådgivning. Längtar lite, för åtmindstånde jag vill ha syskon till Vera

Svar på tråden Barn som dött tillföljd av sjukdom