Inlägg från: Happiness |Visa alla inlägg
  • Happiness

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Alicia 72 skrev 2010-07-28 10:31:51 följande:
    God morgon!
    Måste fråga er som vet, om ni som gjort KUB/NUPP hade velat gå vidare med MKP eller FVP trots fina resultat, hade ni då fått det?
    Fick precis tid för inskrivning på ett statligt MVC och de meddelade att vi måste bestämma oss innan hur vi vill göra. De vill inte att man gör KUB/NUPP och sedan MKP/FVP om risken bedöms som låg.
    Men vad som bedöms som låg risk kanske inte är låg risk för oss? Självklart skulle jag inte gå vidare om jag fått jättefina nuffror men har för mig att gränsen för låg risk går vid 1/400 (rätta mig om jag har fel) och det kanske vi tycker är risk nog att gå vidare. Men då får vi alltså inte det utan då ska vi ta MKP/FVP utan att gå igenom KUB/NUPP. Vi vill ju ha möjlighet att kunna ta beslutet om MKP/FVP när vi har KUB/NUPP-resultatet i handen.

    Näe man får nog ställa mig privat i alla fall.... Där är det vad jag förstår inga problem att göra både och.

    Alicia
    Oj det där låter ju helt konstigt i mina öron. Klart man inte kan bestämma sånt innan. Är du över 35 har du rätt till KUB och MKP/FVP. Jag tror inte alls att dom har rätt att neka något av det oavsett. Vilket sjukhus är detta? Var det en BM som sa detta?

    Jag resonerar precis som du i fallet. Får jag super fina siffror går jag inte vidare. Men ligger dom på 1/400 ja då kanske jag skulle känna mig tryggare att få veta. Men det kan man ju inte svara på nu. Vilka dumheter! Man blir ju matt. Men som sagt har i GBG kan dom inte neka FVP. Tycker det borde vara samma överallt..men ja vet ju att ibland kan det ju diffa från ställe till ställe. Sen funderar jag på en om du nu får nej på tex ett FVP där du bor. Har du då inte rätt att söka denna vård där den finns?

    Tycker absolut du ska göra KUB. Den är 90 procents säker och den funkade jätte fint för mig. Men som sagt får man siffror som säger 1:10 000 så klart man inte utsätter sig för ett MKP/FVP då. KRAM
  • Happiness

    GRATTIS KANGA! Vad skönt att allt gick väl och att du fick det palnerade snittet...även om lilleman hade bråttom ut. Hipphipp HURRA!

  • Happiness
    Teskedsmamman skrev 2010-07-29 16:23:13 följande:
    Idag har jag varit hos BM igen, insåg att jag går in i v39 imorgon och idag är det 2 v till beräknad förlossning! Och 3 v + 1 dag till när jag tror han kommer

    Jag har skrivit om besöket i bloggen tesked.blogspot.com/
    Vi väntar alla med spänning....tror jag vet vem som längtar och väntar mest..

    EGO: Vilken skitdag och lite bra. Tog TSH igår. Det hade ju självklrt gått upp till 3,5. Panik!!!!! det ska ju ligga under1 för böveln. Får trycka i mig lite mer medicin. Sen fick jag en brunaktig vattning flytning igår efter VUL.t . Det ihop med det förhöjda TSH:t ( som leder till MF). Gjorde så jag fick ett mini-psyk bryt. Har dock hämtat mig något.. Alltså kan man inte heller göra ett VUL nu utan att vara orolig för ett MF. Helt sjukt!!!

    Lösningen på det hele. Jag vilar, äter lergigane comp+ dubblar dosen för TSH. Sen slutar fixera tanken vid ett mf hela tiden....Alltså egentligen vad kan jag göra åt saken? Inte ett skit...mer än knapra piller då...*gnällgnäll* Usch vad ni måste vara trötta på mitt gnäll....ska skärpa mig...lovar.
  • Happiness
    Mamsie: Hur har allt gått med cellförändringarna? Tog dom en biopsi? ska dom gå vidare?

    Har också varit igenom den resan och det är INGEN resebyrå som rek. den (skulle inte jag sluta gnälla?Oskyldig)

    Jag hoppas att du har fått en  tur och retur och inte behöver mellanlanda i en operationssal Det var något mer jag skulle fråga dig om...men glömt. Jo gjorde MKP ont? kan du beskriva i detals hur det kändes liksom. Haha!
  • Happiness
    Skruttefia skrev 2010-07-29 19:35:08 följande:
    oceanney - det är snävare gränsvärden för gravida (max 2) + att hapiness fick MF nyligen förmodligen pga snabbt stigande TSH
    Ja precis så är det. Vill hålla det under 1. Det låg på 0,4 för 3 veckor sen och det är perfekt. Som gravid ska man hålla det under 2 exakto mento . Men nu med graviditeten har det precis som du skriver skenat iväg åt fanders...och jag vet ju hur det gick sist. Hoppas allt är väl med dig. Planerar ni för ett IVF försök? Kram
  • Happiness
    Alicia72: Läkaren sa till mg att det var helt OK med en liten blödning....men det är i kombination med magont som det är osäkert. Jag hoppas verkligen på att detta inte ska fortsätta.

    Vet att MVC är väldigt gulliga och kan snabbt ordna fram ett VUL. Spå får du en tid och slipper sitta på akuten. Många större VC här i GBG har gyn och där får man en akuttid och sliper också vänta.

    ChoppiChoppi: Åh vad spännande med en ny IVF start. Det är faktsikt både roligt och spännande med IVF inte alls lika kämpigt som jag föreställt mig. Du får skriva allt om det vart det lider. Håll oss uppdaterade. Jag var väldigt nöjd med Gonal-F:n. Mycket smidig spruta. Ska du sätta in ett eller två ägg?
  • Happiness
    Teskedsmamman skrev 2010-07-30 11:09:28 följande:
    Här är det numera standard med sen avnavling.
    Alicia 72 skrev 2010-07-30 09:35:59 följande:
    Jaha, nu har de brun-blandade flytningarna övergått i rött blod.
    Får nog kasta in handduken tacka för min tid som gravid här i tråden...
    Nej!!!! Stackare.....
    Självklart är det GBG området som sak krångla. Lång artikel i GP idag. Så nu är det en punkt till som ska stå i förlossnings journalen. Sen avnavling. Annars ör de per automatik här 20 sekunders. Helt vansinngt. Sen stod det att blodet används på annat håll. Att det tas till vara på. Men att man ska behöva säga till om det....
  • Happiness
    gabby skrev 2010-07-30 12:31:45 följande:

    En fråga - om man plussa Starkt, är det större chans att det stannar då eller spelar det ingen roll??? Dum fråga kanske men jag är nyfiken.


    Ingen dum fråga. I början av graviditeten ska testet bli starkare och starkare. För mig fick jag upp en ganska bra färg men sen märkte jag att det lliksom inte ville bli så där jätte blått. Då började jag misstänka något. Tog ett dagen efter och det var också lite ljusare. ringde då till Kliniken och fick komma in...mycket rikigt embryot var på väg att tillbaka bildas och de tog ett hCG prov. Det besvisade saken endast 3. Under fyra räknas som icke gravid.... Så på din fråga. Så som svar på din fråga om du har tagit ett första test och det är knallblått för att sen dagen efter ta ett och det serljusare ut ja då är det ett tecken på att hCG är på väg ur kroppen.
  • Happiness
    hag7 skrev 2010-07-30 13:02:35 följande:
    Har berättat idag för min bästa kompis o hon kom i chocktillstånd o tyckte att jag skulle fundera på abort ! Känns inte alltför kul då vi tycker att det är ofattbart att vi har lyckats bli gravida trots åldern 44,5 år o min mans få spermier.
    Skickar kramar till dig Alicia72 !
    Nä men GUD shitta av den kompisen direkt. Varför sa hon så? Avundsjuk eller? Hur motiverade hon en ABORT?
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5