Inlägg från: Happiness |Visa alla inlägg
  • Happiness

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Men gud vad jag e snurrig...skrev ju inte det jag skulle. Jo den paniken imorse gjorde att jag ringde BM idag och frågade om jag fick komma in till läkaren på ett VUL. Hon var så himla gullig....fixade en tid på måndag till läkaren. Det finns små änglar!!!Hjärta Så nu har jag sagt det viktiga.

  • Happiness
    Alicia 72 skrev 2010-08-25 20:58:53 följande:
    Men Mamsie; bor väl också i Gbg och blev informerad om att 1/200 var gränsen för att få gå vidare?
    Lustigt att det ska vara så diffusa riktlinjer...
    Som du säger, det skulle ju vara en självklarhet att JAG och barnets far tillsammans får avgöra vad VI tycker är en OK risk att ta. Inte landstinget! Skulle inte alls känna mig trygg med 1/200, inte i närheten!

    Alicia
    Ja det är helt sjukt alltså...men inte förvånad. Beror nog mycket på vad man har med sig i bagaget och vilken bedömmning just den läkaren gör för en viss patient. Dom gör helt säkert en medicinsk bedöming i varje fall men riktlinjen är säkert den att man håller sig till KUB:n vid bra siffror.

    Som sagt jag kom inte i kontakt med den informationen men är helt övertygad om att den är riktig. Suck, ja dom tycker väl att man ska sluta oroa sig vid 200. Men får jag 300 idag då nöjer jag mig med det och går inte vidare med FVP(säger jag i skrivande stund, sen när det händer kanske något monster flyger i mig ). För mig som fick 1:7 är ju det väldigt bra siffror. Kanske skulle det bästa för dig ändå att göra FVP direkt så slipper du ha det där orosmomentet hängade över dig? Även om du fick 5000, så kanske ändå det där gnagande skulle finnas kvar? Du kommer känna vad som känns rätt för dig. Kram
  • Happiness
    Tesked: Hur mår du? Hur är den lille? Personlighet? Lugn? Yrväder? Känns det likadant som med de andra så här långt? Amning?
    Haha du kan välja vilken/vilka frågr du vill svara på.
  • Happiness
    mariatösen skrev 2010-08-25 20:48:33 följande:
    Stort lycka till Happiness! Det kommer gå bra den här gången, det är du värd! Men förstår din oro. Men oraoa dig nu inte två gånger, du kan inte göra så mycket ändå innan VUL, bara önska dagarna går fort dit! DrömmerOch det du skriver om att man själv lite får ta beslutet om dem där värdena låter väldigt bra och humant. Tänker på dig
    Tack till dig vännen! Vad gullig du är som tänker på mig. Skönt att vi har varann härinne. Man blir ju lite flääng både när man försöker bli gravid, är gravid ch precis blivit gravid. Haha! Tack för stödet! kRAM
  • Happiness

    Tänkte på det här med riskbedömning. Idag såg jag på Doctors. Det var ett par i 60-årsåldern. Hade varit gifta i 41 år. De fick (bådemannen och kvinnan) bröstcancer samtidigt. Vet ni hur stor risken är för man ska råka ut för det samtidigt tillsammans med sin make? Jo 1:8000...så man får ett begrepp om hur liten risk det egentlgen är.

    Tesked: Låter som du fått en riktig liten mönsterkrabat

    Ja detta med att  önska sig kön...Förra gången önskade jag mig en pojke och det blev det. Har alltid haft en föreställning att jag klarar pojkar bättre. Men det här är mitt sista barn och det skulle kännas så konstigt om jag inte fick chansen att bevisa för mig själv att jag kan vara en bra mamma även till en pojke. Att få en flicka skulle bli skräckblandad förtjusning. Är väldigt osäker på om jag blir en bra mamma till en flicka. Kanske är det för att jag tycker min mamma inte varit särskilt bra med mig. Snurrigt? Ja.

    Har inte berättat att jag är gravid för mor och far än. Väntar till efter KUB:n. Men pappa kramade om mig idag och det finns ju inte en chans att han inte misstänker något . Magen står rakt ut

  • Happiness

    Suckar över Mona i TV...tänkte rösta på henne, men nu vet jag inte. Tycker hon svarade så konstigt på frågorna. Osäkert,spydigt och var okunnig på mycket. Svarade som hon kände sig superhotad och trängd. Började varje svar med...."det har jag ju redan sagt". Jobbigt!

    Usch nu vet jag inte alls hur jag ska göra. Kan för er osäkra tipsa om testet kompassen på www.svt.se. där får man ett procentuellt svar på vilket parti man sympatiserar med.

  • Happiness
    Mamsie skrev 2010-08-26 22:00:34 följande:
    Tycker det är lite jobbigt att hon är så osäker - men å andra sidan förstår jag det, så hårt ansatt som hon är och hur media går på om opinionssiffror. Det ser ut att bli en självuppfyllande profetia i värsta fall.

    Man får komma ihåg att det inte är personval som om det hade varit presidentval - vilket man tycks glömma i media!
    Det är partiet man röstar på i första hand. En enda person i partiet oavsett vem det är kan inte fatta besluten själv. Vi har regering och riksdag som ska rösta i frågorna!
    Jag röstar för det partiet som jag tror kan ge mig och min familj störst trygghet framöver. Jag är halvt sjukpensionerad och halvt utförsäkrad. Vi är en barnfamilj. Maken är ingen höginkomsttagare. Valet är lätt för min del!
    Så sant så sant!
  • Happiness
    Anyah: Shit vad glad jag blir för din skull *liten glädje tår i ögat*. Det var absolut siffror på NUPPen som du kan vara trygg med . Härligt och Grattis! Jag är nog näst på tur i tråden och det är super nervöst menmen......man får också se tiden an. Det som blir det blir. hade jag fått dina siffror hade jag varit nöjd och kunnat lägga mycket av oron bakom mig.Sen alla andra komplikationer kommer jag inte spekulera i eller läsa på. Då blir man ju verkligen knäpp. man kan inte ha kontroll på allt och jag tycker det ska bli skönt att lämna lite åt högre makter.

    Tycker som du. FVP utgör också en risk och vid en punkt blir det inte försvarbart .

    Längtar till på måndag för att se den lille på TV.
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5