• Skruttis1979

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    BF januari 2010
    - Göteborg - 
    {#lang_emotions_flower}  fortsättningstråden  {#lang_emotions_flower}


    BF-lista

    * Fröken L BF 30 nov

    * VitaBlomman Gbg, Krokslätt ~ Nyårsafton
    * Ocicat, Mölndal, Krokslätt, BF ~ Nyårsafton

    * Johannissen, BF 4 jan
    * Stina, BF 5 januari
    * Grip, Gbg, Kärrdalen, BF 6 Januari
    * Pregnantandhappy Gbg, Askim, BF 7 Januari
    * Mia Magdalena, Gbg, Johanneberg, BF 7 Januari
    * Ulliz, BF 10 jan
    * Virre85, Gbg, Bergsjön, BF 13 Januari (andra barnet)
    * Tesan L, Göteborg, BF 14 januari
    * MoonlightGbg, BF 15 jan
    * Linnie78, BF 18 jan
    * 76gbg, BF 19 jan
    * Harelis, BF 20 jan
    * Peos mamma, 21 jan (andra barnet)
    * KaktusBlomman, BF 24 jan (andra barnet)
    * Mier,Gbg Eriksberg, BF - 24 januari
    * Cupcaken, BF 27 jan
    * Hundägare, BF 28 jan
    * AmandaBrun, Stora Höga, BF 31 Januari

    * Sköna Emma, BF 3 feb
    * Pärtan, BF 3 feb
    * Skruttis1979, Kortedala, BF 3 feb (andra barnet)
    * katharina, Sandarna, BF ~ 19 februari
    Födda-listan

    www.familjeliv.se/Forum-11-271/
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-14 10:11
    www.familjeliv.se/Forum-11-271/m50016661.html

    Nytt försök med den riktiga Födda-listan-tråden då

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-17 15:29
    BF-lista TILLÄGG:

    * Soffiplopp (fisalisa), BF 28 jan, Björkekärr/Robertshöjd (Fjärde barnet)
  • Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden
  • Skruttis1979
    Mamma Tes skrev 2010-02-22 15:53:07 följande:
    Jag är så glad för eran skull att ni har nöjda bebisar men jag kan inte låta bli att bli lite avundsjuk. Förlåt mig!!! Felicia är så missnöjd när hon är vaken förutom korta stunder på kanske 5-10 minuter. Men jag tycker såklart ändå att hon är världens goaste och älskar henne gränslöst! Blir ju rädd att något skulle vara fel då hon inte bara kan vara nöjd och med och till freds :-/
    Hon är ju fortfarande så liten och små bebisar kan vara missnöjda väldigt länge om det vill sig illa. Hon är inte onormal på nåt sätt. Kanske mer våra barn som är extremt snälla.
    Klart att man ändå älskar sitt barn gränslöst, även att man har sömnbrist och att man ibland bara känner att man inte orkar med...

    Du hade ingen att lämna bort henne till för en stund en dag, eller hur var det??
    Du får lämna henne här hemma hos mig, jag går ju bara hemma ändå, efter att jag lämnat syrran på dagis. Då är det bara jag å Eskil hemma. Eller vill du kan du komma och ta en kaffe och bara vara - så kan jag kånka runt på henne lite så du får sitta...
    ja, det finns många val och vi är många i tråden som säkert skulle  kunna hjälpa till med avlastning om du vill, om så bara för nån timme så du får sova/shoppa/bara vara eller vad du vill
    Elma 2008.02.19, Eskil 2010.02.01 - www.elmasaventyr.blogspot.com
  • am76

    *Gäsp*, tror min lilleman försöker öka matproduktionen igen, han ville äta / ha mig som napp varje timma inatt.

    Att jag ändå snabbt var på benen halvsju när 3-åringen ville upp måste bero på att jag tagit mig i kragen o börjat träna! Perfekt när jag ändå inte går ut än (pga kylan + barnen varit så sjuka). Varannan dag cyklar jag på motionscykeln och gör såna övningar kroppen pallar med. Är riktigt nöjd och väldigt glad att det gått smärtfritt, har trots allt inte tagit en promenad sen september pga foglossningen. Vi har utmanat varann, mannen och jag så det blir av, ska va i form till sommaren! 5-6 kg har jag kvar till vikt före graviditet, längtar efter andra kläder än mysbyxor! 

    Ni som är ute med era små nu i kylan, vad har de på sig, hur är vagnen bäddad? Nån som har One Tree hill åkpåse, vad har bebisen på sig inne i den? Tycker det är riktigt svårt med kläder och åkpåsen är ju väldigt varm i sig.

  • ErikaR

    Det är jättesvårt att klä dem tycker jag. De blir så himla varma. Men vi har en teutonia åkpåse (speciellt tillverkad för spädbarn). Sedan har hon en overall (ej så tjock) och tillsist skyddet över liggkorgen. Mössa + luva ifrån overallen har hon med. Det tror jag räcker, hon känns trots allt jättevarm när man tar av henne när man kommer hem.

  • Sköna Emma
    Fröken L skrev 2010-02-22 17:33:03 följande:
    Är det någon mer än jag som inte ska ha dop utan istället nanmkalas? Vad har ni isådanafall tänkt att göra på kalaset?
    Min sambo är inte döpt och jag är döpt. För hnom spelar et ingen roll o vi döper eller inte. Men det lutar mera för ett namngivingskalas. Då hade i tängt att ha massa rosa tårtor bakelser ch massa olika kakor. Vi funderar även  på att ha lite mingel. Men det blir till sommaren då vi kan vara ute i trädgården. Min sambos systerdotter när hon va liten va vi på ett namngivningskalas för henne och då kom vi bara dit och åt mat och så. Vi får väl se vad det blir av det.
  • am76
    ErikaR skrev 2010-02-23 11:52:52 följande:
    Det är jättesvårt att klä dem tycker jag. De blir så himla varma. Men vi har en teutonia åkpåse (speciellt tillverkad för spädbarn). Sedan har hon en overall (ej så tjock) och tillsist skyddet över liggkorgen. Mössa + luva ifrån overallen har hon med. Det tror jag räcker, hon känns trots allt jättevarm när man tar av henne när man kommer hem.
    Jag var ute på en promenad idag (vilket underbart väder!) och hade på bebisen samma som du skrev. Det var aldrig sånt här snöväder med dottern så man blir helt ställd vad man ska ha på dom små.

    Hälsade på Teas dagis, massor av sjuka barn med hosta så nä tack väntar med att ta henne dit så vi inte får hem RS-viruset en gång till . Nu blir det till att försöka aktivera sig med nåt varje dag så hon inte klättrar på väggarna... Längtar till våren så man kan besöka öppna förskolan med båda barnen, nu skulle jag inte våga pga alla baciller.  
  • ErikaR

    vi har rätt bra policy här på öppna förskolan. Bebisen måste vara minst 3 månader innan man får börja gå dit =)

  • Peos Mamma

    Jag har varit på öppna förskolan med Nellie.....men har då varit på "Bebisöppet" alltså inga barn över 1 år får komma dit...... Det är väl ok at tha en policy men känner samtidigt att det är lite överförmynderi......
    Måste säga att utan ÖF så hade jag nog klättrat på väggarna när jag var hemma med Peo.....och där jag gick var set jätte bra och varje bebisöppet så kom antingen social sekreteraren eller en av bvc sköterskorna så man kunde fråga vad man vill!

  • virre85

    Vi kommer döpa Elin i Strömstads kyrka, precis som vi gjorde med Elias. Denna gången blir det dubbel dop med syrrans lilla Thindra, som föresten redan är hemma. Hon skrevs ut efter 11 dagar tror jag det va, hon vägde då 2070 gram. Vi ska vara gudföräldrar till varandras barn med så det passar oss perfekt. 29 maj blir det och efteråt har vi hyrt gymnasiumets matsal för vi blir nog en hel del folk. Elias dop gick på 3500kr får se om det blir lite billigare nu när vi är två som delar på konstnaden =)


    (¯`°?.¸ ღ♥Elias 071103 & Elin 100108♥ღ ¸.?°´¯)
  • am76

    Här i centrum finns bara en öppen förskola "Spira", som tyvärr (förstås) är superpopulär. Hände många ggr att man fick vända i dörren när jag kom med Tea för 3 år sen, segt när man äntligen tagit sig ut efter alla månader hemma med kolikbebis, man fick helt enkelt inte plats. Hoppas de har syskongrupp i vår .

  • BubbelGuppie

    här blir det dop den 2 maj i en kyrka i majorna
    det blir dock tyvärr inte samma kyrka som dottern för de hade inga datum lediga som passade oss
    vi kommer nog inte lägga jätte mycket pengar denna gången då vi bara kommer köra dopkaffe o tårta och vi kommer att vara i vår lägenhet så kostnaden blir ju inte så stor. har redan beställt inbjudningarna från vistaprint.
    ... vi döper av tradition och inte religion samt tycker jag att det är bättre barnen kan välja att gå ur kyrkan än att det vill gå med o behöva vuxen döpas osv..
    sen vet inte namngivningsfest har ju aldrig vart på någon men känns som att det inte riktigt blir samma sak som ett dop utan mer som vilken släktträff som helst obs menar inte att trampa någon på tårna nu utan bara uttrycker hur jag känner om det.

Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden