• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • AsaLu

    Pilea: Jag har också känt ungefär samma känsla, mensvärk ibland och en konstant "öm" känsla neråt blygdbenet, antar att det kanske betyder att det kommer närmare en förlossning, men jag vet inte vad de skulle göra åt det på sjukhuset... Så har i alla fall jag resonerat för att slippa åka in o riskera att bli inlagd igen, har verkligen panik för det
    Men det är ju såklart mycket bättre att kolla en gång för mycket!!

  • elaisa

    Ja, svårt att veta när man ska åka in när det som i våra fall är bäst att ligga ner.. om allt var "normalt" skulle man väl åka in när värkarna kommer regelbundet. Jag känner inte riktigt att jag kan lita på min kropp o dess signaler och är lite stressad att komma in för sent och inte hinna få kortisonsprutor.

  • Pilea
    Har ringt nu o de tyckte att vi skulle komma in på en koll med tanke på min anamnes som det så fint heter 
    Har ringt till barnens farmor så hon kommer om ett tag.
    Tyra har 38,5 i temp nu och fick precis lite alvedon o somnade på stört.
    Återkommer när jag vet mer!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Izzen

    Pilea: hoppas det går bra!!

    Själv har jag haft onda sammandragningar inatt och under hela förmiddagen. Bricanyltabletterna som jag tog hjälpte inte alls.
    Ringde vid lunch och fick en tid vid 3.
    När jag väl åkt mina 10 mil var det som att trycka på "off" knappen. Ctg registrerade inte en enda sammandragning...

    Såklart skönt, men kändes ju så snopet.
    Men då jag haft så onda sammandragningar som känts ordentligt bak i ryggen så ville de ju även kolla min tapp. Men inget märkbart hade hänt.

    Det är ju jätteskönt att tappen inte påverkas, men jag är helt slut!
    Sen jag kom hem har det tagit fart igen... Är illamående för att de gör så ont.
    Riktiga pinvärkar är vad det är!!

    Känns ju lugnt nu, men hur vet jag att inte tappen påverkas längre fram om det fortsätter så här...?


  • Chaktio
    Izzen skrev 2010-03-04 20:47:09 följande:
    Pilea: hoppas det går bra!!Själv har jag haft onda sammandragningar inatt och under hela förmiddagen. Bricanyltabletterna som jag tog hjälpte inte alls.Ringde vid lunch och fick en tid vid 3. När jag väl åkt mina 10 mil var det som att trycka på "off" knappen. Ctg registrerade inte en enda sammandragning... Såklart skönt, men kändes ju så snopet.Men då jag haft så onda sammandragningar som känts ordentligt bak i ryggen så ville de ju även kolla min tapp. Men inget märkbart hade hänt.Det är ju jätteskönt att tappen inte påverkas, men jag är helt slut!Sen jag kom hem har det tagit fart igen... Är illamående för att de gör så ont.Riktiga pinvärkar är vad det är!! Känns ju lugnt nu, men hur vet jag att inte tappen påverkas längre fram om det fortsätter så här...?
    Jag tycker också det där är svårt, att veta om man ska åka in och kolla upp. Jag har ju massor av sd om jag rör mig, men med ctgkoll då man ligger stilla är de varken många eller kraftiga. Har ju varit på koll två gånger och varit helt opåverkad, men samtidigt vet man ju att det när som helst kan börja påverkas...

    De senaste dagarna känns det som om mina sd blivit något färre men kraftigare, mer obehagliga, gränsfall till smärta. Men det skulle liksom kännas dumt på nåt sätt att komma in en tredje gång, mäta upp 1-2 sd på 20-30 min och vara helt opåverkad. Känns liksom lite som om man "hittar på"...
  • Gersemi

    Ang att åka in o kolla, sammandragningar som tar 'paus' medan man tar CTG, så tycker även jag att det är besvärligt. Har trots allt fött tre barn och tycker at jag borde veta hur det ska kännas... Men jag är ndå väldigt tveksam emellanåt. Visst, när det verkligen är allvar så vet man ju, men då är det ju liksom redan för sent, så man ska ju veta INNAN man nått dit... Inte lätt!

  • skruttibangbang79
    elaisa skrev 2010-03-04 11:55:07 följande:
    Hej Skruttibangbang, var inne på din sida o läste din historia och vill bara önska all lycka till! Kram Elaisa
    Tack! 
  • Sofiaochjonas

    Jag var på kontroll igår på förlossningen, och jisses vad livmodern jobbade på där inne! Fick sammandragningar med max 2 mins mellanrum och dom låg på emellan 60-90 på ctgn varje gång (när jag inte hade sammandragningar låg mätaren på typ 10-15). Så nog tränar den där inne, läkaren sa att det nog är på gång. Men det har jag ju hört några gånger nu så =)

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar