• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • fröken sol

    i göteborg är antenatal-mottagning. Som man kommer till på dagtid. Annars specialförlossning. Blir man inlagd hamnar man på specialbb.
    antenatal betyder före förlossning

  • WPmamman
    elaisa skrev 2010-03-02 14:25:35 följande:
    WPmamman, jag skulle åka in nu, du skriver ju också att du har blodiga flytningar så jag tror inte de kan inte neka dig en undersökning. Lycka till!
    Ska göra det har vi bestämt här. Gubben rastar av hundarna så de ska klara sig en stund bara...
    Tack för råden, blir lite förvirrad när man känner så här och får oklart bemötande, det var bättre när jag väntade min dotter känns det som...
  • Pilea
    fröken sol skrev 2010-03-02 15:25:13 följande:
    i göteborg är antenatal-mottagning. Som man kommer till på dagtid. Annars specialförlossning. Blir man inlagd hamnar man på specialbb. antenatal betyder före förlossning
    Ok!
    I Stockholm heter själva mottagningen spec-mvc o antenatal är avdelningen man ev blir inlagd på vid hotande förtidsbörd. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • fröken sol

    ja vi har en spec-mvc också, men den är bara till för dom som har ngn speciell sjukdom typ diabetes eller så eller att det är ngt med barnet.

    Vid blödning, vattenavgång, prematura s-dr då kommer man till antenatal eller OM-obstetrisk mottagning.

    Lite rörigt när det heter olika

  • AsaLu

    WPmamman: Jag tycker det låter jättekonstigt att de hänvisar dig till mottagning dagtid bara, det känns som så långa sd och dessutom blodiga flytningar låter som om det borde kollas snarast!

    Sen har jag en fråga till alla er andra, har ni blivit ordentligt kollade för GBS? Vilka tester har de gjort o hur ofta?
    Jag har fått lämna urinodlingar med jämna mellanrum men har blivit nojig för att man borde ha gjort vaginalodling också? Är det helt säkert att man hittar ev smitta bara i urinen?

  • Pilea
    AsaLu skrev 2010-03-02 16:22:54 följande:
    WPmamman: Jag tycker det låter jättekonstigt att de hänvisar dig till mottagning dagtid bara, det känns som så långa sd och dessutom blodiga flytningar låter som om det borde kollas snarast! Sen har jag en fråga till alla er andra, har ni blivit ordentligt kollade för GBS? Vilka tester har de gjort o hur ofta? Jag har fått lämna urinodlingar med jämna mellanrum men har blivit nojig för att man borde ha gjort vaginalodling också? Är det helt säkert att man hittar ev smitta bara i urinen?
    Har inte blivit kollad, bara vanliga urinprov som man inte riktigt kan lita på beroende på om man nyligen kissat osv. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • hipphipphurra
    AsaLu skrev 2010-03-02 16:22:54 följande:
    WPmamman: Jag tycker det låter jättekonstigt att de hänvisar dig till mottagning dagtid bara, det känns som så långa sd och dessutom blodiga flytningar låter som om det borde kollas snarast!Sen har jag en fråga till alla er andra, har ni blivit ordentligt kollade för GBS? Vilka tester har de gjort o hur ofta?Jag har fått lämna urinodlingar med jämna mellanrum men har blivit nojig för att man borde ha gjort vaginalodling också? Är det helt säkert att man hittar ev smitta bara i urinen?
    Är det det provet de tar vid vaginal undersökning? De grejade första gången jag va inne och tog ett prov som visade negativt men jag minns inte vad det helle. Ont gjorde det i allafall när de tog det
  • elaisa

    Nej inte denna graviditet men tror det kollades vid mitt förra missfall...då tog de iallafall något slags vaginalt prov.

  • AsaLu

    man blir lite skral bara när man börjar läsa om gbs...

  • elaisa

    ja verkligen!  känns ju som alla m prematura sdr eller för den delen prematura födslar och sena missfall kunde kollas upp eftersom en urin och vaginalodling inte kan vara så svårt ta.
    Usch nu blev jag lite orolig, mitt sena missfall började m läckande fostervatten men å andra sidan har de ju också  konstaterat kraftigt försvagad cervix....

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar