• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Sofiaochjonas

    Usch nu vet jag inte om det händer grejer här. Har haft ont i nedre delen av magen sen imorse, och det går ut i ljumskarna..Det gör ont i stort sett hela tiden, sen kommer det toppar ibland. Under en timme vid 11snåret kom det med 3-6 mins mellanrum.

  • fröken sol

    jag funderar på att införskaffa ett vul och ha hemma så man kan mäta tappen på morgonen så man vet vad man har att räkna med...blir trött av alla dessa s-dr man vet ju inte vad som är farligt och vad som är okej...gah

  • aprilfamilj
    fröken sol skrev 2010-02-28 14:24:17 följande:
    jag funderar på att införskaffa ett vul och ha hemma så man kan mäta tappen på morgonen så man vet vad man har att räkna med...blir trött av alla dessa s-dr man vet ju inte vad som är farligt och vad som är okej...gah
    Hahaha ja den tanken har jag också haft ;) Tycker det är jobbigt att inte veta om tappen är påverkad eller inte... Och jag åker ju gärna inte in. Är så otroligt rädd för att bli inlagd igen!
  • aprilfamilj
    Sofiaochjonas skrev 2010-02-28 13:59:09 följande:
    Usch nu vet jag inte om det händer grejer här. Har haft ont i nedre delen av magen sen imorse, och det går ut i ljumskarna..Det gör ont i stort sett hela tiden, sen kommer det toppar ibland. Under en timme vid 11snåret kom det med 3-6 mins mellanrum.
    Ja det låter ju allt lite lurt! :P Men visst va du tillräckligt långt gången för att dom inte skulle stoppa dej?
    Hoppas allt går bra!
  • petronellan
    mama gul skrev 2010-02-28 12:28:06 följande:
    Hej, jag hoppar in här nu. Jag har också haft sammandragningar sedan ca 5 veckor tillbaka. Jag är inlagd på sjukhus för 4:e ggn nu, fick riktigt onda förvärkar med ca 3 minuters mellanrum i fredags och bricanyl hjälpte inte. När jag inte är här är jag sjukskriven på heltid och får vila hemma + ta bricanyl vid behov.Är i vecka 30+6 idag och har förkortad livmodertapp (16-18 mm).Med min dotter, som är drygt 2 år, hade jag knappt en förvärk och hon föddes i normal tid.Angående kortisonsprutor så fick jag sånna i vecka 26 men har även fått det denna gång. Anledningen är att lungmognaden säkert har kommit ytterligare en bit på väg när det har gått fyra veckor till och för att påskynda ytterligare gav de mig kortison igen.
    Har du fått 2 omgångar med kortison? Vill ju jag också ha. Om det hjälper bebis vill man ju göra allt man kan. fick två sprutor i v28.
    Är också i vecka 30+6 idag och hade ca 18mm tapp när jag blev utskriven i tisdags (var 6-8mm när jag blev inlagd så har gått tillbaka lite tack vare sängläge). Så vi verkar ha ganska lika förutsättningar :)
  • Sofiaochjonas
    aprilfamilj skrev 2010-02-28 16:30:42 följande:
    Ja det låter ju allt lite lurt! :P Men visst va du tillräckligt långt gången för att dom inte skulle stoppa dej? Hoppas allt går bra!
    Japp dom gör ingenting åt det! MEn jag är hemma, får se hur det utvecklar sig  :P
  • IVFmamma

    Hejsan!! Jag är gravid i v.22 med andra barnet och upplever  smärtsamma sammandragningar titt som tätt, finns det nån här som inte hade problem med detta med sitt första barn? Med dottern hade jag sammandragningar 1 gång när jag hade stressat till tåget men nu har jag det praktiskt taget varje dag.

  • jmynt

    hej på er alla jag hade prematura sammandragningar under min förra graviditet men minns inte när de började nu är jag gravid igen går in i v.16 i morgon och i dag har jag börjat få sammandragningar, säkert inte mer än vad som är normalt, men det var nog normalt förra gången i början oxo. Inne bär detta att jag har samma sak att vänta denna gången med. Har dessutom as ont i ligganenten och så har ryggen pajat, hummm och så tror jag att jag är lite gnällig oxo{#lang_emotions_laughing}

  • S00L

    Hej. Födde för ett år sedan min dotter. Hade sammandragningar sedan vecka 22 med 1.5 cm lång tapp. Fick vara hemma och hade utegångsförbud de sista 4 månaderna. Hade täta sammandragningar dygnet runt. Gick 5 dagar över tiden med henne så allt gick ju bra. Nu är jag gravid igen i vecka 18 och haft sammandragningar i ca 2 veckor som nu bara blir mer och mer. Vaknar på nätterna, det gör ont vid ansträngning mm.
    Det är inte lika mycket som med första barnet men det blri mer och mer för varje vecka. Ska till läkaren hos MVC på tisdag och vet inte ritkigt hur jag ska tänka. Är sugen på att jobba heltid men inte om det finns risk för att den föds för tidigt, o ena sidan gick jag över tiden med dottern, men andra sidan kanske jag gjorde det just för att jag tog det lugnt. Vågar jag lita på läkaren on han/hon tycker att jag ska fortsätta jobba heltid på dagis? Eller ska jag propsa på sjukskrivning på iaf deltid?

     

  • IVFmamma

    Vad anser ni är mycket sammandragningar? Hur ofta har ni haft era(= antal/dygn)? Har de varit smärtsamma? Hur märkte ni att livmodertappen var påverkad?

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar