• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • linelus04

    mama gul vad jobbigt för dig att ligga på neo men skönt att allt ändå gick bra. Själv är jag så rädd för att hamna på neo , har legat där med alla våra barn var jobbig tid.
    Är det någon annan som känner som jag . Jag drömmer om att jag föder och hamnar på neo sitter och pumpar mjölk som inte vill komma igån . Och längtar hem till familjen . Dagarna är långa och ensamma på neo även om mannen är där till och från så är det inte så lätt längre med flera barn hemma. Inte som med första då man kunde bo där båda två.
    Jag är bara nojig allt blir ju bra till slut.

  • Pilea

    God morgon!


    Än är bebis kvar där inne i magen. Men igår kväll fick jag väldigt kraftiga sammandragningar var 3:e min i ca 40 min sen tog jag en Bricanyltablett o då blev det lugnare. Fick inte alls hjärtklappning av tabletten som med sprutorna, blev bara extremt trött o somnade. 
    Natten har varit lugn, men jag känner att det är på G med nya värkar så fort jag rör mig.
    Vill ju inte åka fram o tillbaka till förlossningen heller som en dåre. Men jag antar att så länge tabletterna funkar så är det inget att åka för.
    Föresten, hur lång tid brukar det ta för er innan tabletterna ger effekt?
    Alve 060129 Tyra 071019
  • AsaLu

    Pilea: Det där med bricanyl-tabletterna verkar vara så otroligt olika. Min läkare sa till mig att om jag tog 2-3 per dag i en vecka skulle de inte verka längre. Alltså när jag inte kände några biverkningar var effekten också borta, men så står det inte i informationen på medicinen, där står det bara att biverkningar brukar gå över på 1-2 veckor...
    Jag har tagit både tabletter o sprutor (sprutor när jag låg inlagd) i ca 9 veckor nu, i genomsnitt en o en halv per dag tror jag, och jag tycker fortfarande att de hjälper. Det brukar ta ibland upp till en timme innan de biter känns det som, fast läkaren sa att om det tar mer än en halvtimme hjälper det inte, då skulle jag åka in... :-P

  • L0ved
    mammaNena skrev 2010-03-07 20:28:12 följande:
    LOved: hej hej. du låter ju som en av oss onekligen själv är jag i v 29+5 idag och hoppas faktiskt snart att eländet ska vara över!
    Ja, på vissa sätt vill man ju bara att bebisen ska komma men ändå inte.
    ♥ Angelina 080422 ♥ BF 3/5-10 ♥
  • Pilea
    AsaLu skrev 2010-03-08 10:09:43 följande:
    Pilea: Det där med bricanyl-tabletterna verkar vara så otroligt olika. Min läkare sa till mig att om jag tog 2-3 per dag i en vecka skulle de inte verka längre. Alltså när jag inte kände några biverkningar var effekten också borta, men så står det inte i informationen på medicinen, där står det bara att biverkningar brukar gå över på 1-2 veckor... Jag har tagit både tabletter o sprutor (sprutor när jag låg inlagd) i ca 9 veckor nu, i genomsnitt en o en halv per dag tror jag, och jag tycker fortfarande att de hjälper. Det brukar ta ibland upp till en timme innan de biter känns det som, fast läkaren sa att om det tar mer än en halvtimme hjälper det inte, då skulle jag åka in... :-P
    Ja, det verkar vara skillnad! En del knaprar på bestämda tider o en del vid behov. Skulle kroppen bli van borde de ju inte hjälpa för de som äter tex 3ggr per dygn.
    Jag upplevde ju knappt någon biverkning igår, men det lugnade sig iaf med sammandragningarna, eller så var det placebo-effekt
    Alve 060129 Tyra 071019
  • L0ved

    Såg att ni hade pratat om Neo en del. Jag har lite smått panik för vill bebisen komma nu så kommer vi att bli skickade till en annan stad eftersom Neo här är fullt. Förhoppningsvis skulle det väl lugna sig i veckan trodde de på BB.

    Hur har alla andra det med sina karlar? Min jobbar iväg i veckorna så han är oftast hemma fredag kväll till måndag kväll. Känns också jobbigt för jag vet att startar det när han är iväg så kan han inte komma hem.


    ♥ Angelina 080422 ♥ BF 3/5-10 ♥
  • Pilea
    L0ved skrev 2010-03-08 10:28:12 följande:
    Såg att ni hade pratat om Neo en del. Jag har lite smått panik för vill bebisen komma nu så kommer vi att bli skickade till en annan stad eftersom Neo här är fullt. Förhoppningsvis skulle det väl lugna sig i veckan trodde de på BB. Hur har alla andra det med sina karlar? Min jobbar iväg i veckorna så han är oftast hemma fredag kväll till måndag kväll. Känns också jobbigt för jag vet att startar det när han är iväg så kan han inte komma hem.
    Jobbigt! 
    Min sambo jobbar nära så på den fronten känns det lugnt!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • L0ved
    Pilea skrev 2010-03-08 11:01:31 följande:
    Jobbigt!  Min sambo jobbar nära så på den fronten känns det lugnt!
    Det är ju skönt i alla fall.
    ♥ Angelina 080422 ♥ BF 3/5-10 ♥
  • AsaLu

    Jag har det otroligt lyxigt med maken, han jobbar hemifrån och dessutom har vi haft våra föräldrar här som extra hjälp till o från, känns nästan överdrivet bekvämt...
    Samtidigt håller jag på att bli galen på att nästan aldrig vara ensam!

  • L0ved
    AsaLu skrev 2010-03-08 11:41:11 följande:
    Jag har det otroligt lyxigt med maken, han jobbar hemifrån och dessutom har vi haft våra föräldrar här som extra hjälp till o från, känns nästan överdrivet bekvämt...Samtidigt håller jag på att bli galen på att nästan aldrig vara ensam!
    Vi kan byta lite då =)
    ♥ Angelina 080422 ♥ BF 3/5-10 ♥
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar