• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • aprilfamilj
    rikkan skrev 2010-02-15 13:42:04 följande:
    Smyger in här då det verkar finnas gott om erfarenheter och förståelse. Jag har tillbringat helgen på förlossningen med Bricanyldropp + Metradosil (motverka sammandragningarna) och 2 st doser kortison (till bebbens lungor OM den skulle komma innan Bf). Jag har ingen cervixpåverkan, enbart olidligt smärtsamma sammandragningar. Undrar om ngn varit i samma sits? Känns mysko att proppa i sig massa medicin när bebbe är sååå liten. Jag har fått suverän vård där personal varit rak och tydlig hela tiden. Jag vill nog bara ventilera lite med ngn......
    Samma som för mig. Är du fortfarande inlagd?
    Hoppas allt löser sig och bebben vill vara kvar. Vilken vecka är du i?
  • Shee

    Hej tjejer :)


    Ni verkar sitta inne med en hel del info! 
    Jag fick bricanyl utskriven igår efter en tripp till huddinge sjukhus på kvällen (roligare alla hjärtans dag kan man ju ha ja ;).
    Jag fick aldrig det under min första graviditet, födde i v 32+1, trots sammandragningar och, vad min bm sa då, "lättretad livmoder". Låg på neo i 4 veckor.. tufft var det.
    Jag är nu i v 20, går in på 21 nu på onsdag och tog min första tablett i eftermiddags.
    Det onda släppte jättesnabbt och nu är det bara molvärk kvar. Känns jätteskönt.
    Jag får ta tre tabletter per dygn.
    Min fråga är nu, det är inte skadligt för bebisen i magen, att äta det så pass länge som jag nu ska äta det?
    Kram på er alla!
  • mammaNena

    Här i varberg får man Inte bricanyl utskrivet. Läkarna här hävdar oxå att det är en sån grej som funkar för att stoppa upp det ett tag och när man då verkligen behöver det så har det ingen effekt.

    Måste bara fråga er andra som blivit sjukskrivna pga SD (hoppas iaf att här är någon!) har FK ringt er? de ringde hit innan och nästan anklagade mig för att ljuga, trots läkarintyg. det va verkligen 1000 frågor om hur vida jag kunde jobba eller inte, varför och "vad tror läkaren" Hur fasen ska man få dom att tro på en?? vissa får ppengar och bidrag hux flux, men om man tom skickar in ett intyg från läkaren, varför/hur kan de då lägga resurser på att ringa och fråga OM det är sant eller om jag bara går hemma och "skolkar" blir så trött! hur har ni andra haft det? jag har ju fortfarande inte fått höra OM jag FÅR ersättning, eller om de tycker jag egentligen är "frisk". och hon som ringde körde verkligen ett förhör, där framkom ingenting utan när jag hade svarat så va det ett " jaha, hmm, ok"

  • M1982
    mammaNena skrev 2010-02-15 19:19:51 följande:
    Här i varberg får man Inte bricanyl utskrivet. Läkarna här hävdar oxå att det är en sån grej som funkar för att stoppa upp det ett tag och när man då verkligen behöver det så har det ingen effekt. Måste bara fråga er andra som blivit sjukskrivna pga SD (hoppas iaf att här är någon!) har FK ringt er? de ringde hit innan och nästan anklagade mig för att ljuga, trots läkarintyg. det va verkligen 1000 frågor om hur vida jag kunde jobba eller inte, varför och "vad tror läkaren" Hur fasen ska man få dom att tro på en?? vissa får ppengar och bidrag hux flux, men om man tom skickar in ett intyg från läkaren, varför/hur kan de då lägga resurser på att ringa och fråga OM det är sant eller om jag bara går hemma och "skolkar" blir så trött! hur har ni andra haft det? jag har ju fortfarande inte fått höra OM jag FÅR ersättning, eller om de tycker jag egentligen är "frisk". och hon som ringde körde verkligen ett förhör, där framkom ingenting utan när jag hade svarat så va det ett " jaha, hmm, ok"
    Jag har varit sjukskriven för SD sedan 23+3. På läkarintyget är jag sjukskriven fram till vecka 36. Trodde att FK skulle krångla men det gick jättesmidigt. Tog bara två veckor innan jag fick besked om att det gått igenom. Kan dock tillägga att det på mitt intyg står att jag är inlagd på sjukhuset så då blir ju läget lite annorlunda.
  • mammaNena
    M1982 skrev 2010-02-15 19:41:23 följande:
    Jag har varit sjukskriven för SD sedan 23+3. På läkarintyget är jag sjukskriven fram till vecka 36. Trodde att FK skulle krångla men det gick jättesmidigt. Tog bara två veckor innan jag fick besked om att det gått igenom. Kan dock tillägga att det på mitt intyg står att jag är inlagd på sjukhuset så då blir ju läget lite annorlunda.
    jag va tvungen att ringa dom och fråga och det hade gått igenom! *andas ut*!!
  • Gersemi

    Jag har en miljon svordomar på lager vad gäller FK Kan dela med mig vid behov! Jag kan nämligen inte sjukskriva mig, för de har nollat min inkomst...

  • M1982
    mammaNena skrev 2010-02-15 20:06:53 följande:
    jag va tvungen att ringa dom och fråga och det hade gått igenom! *andas ut*!!
    Sååå Skönt, om sjukskrivningen beviljas eller inte är ju det sista man behöver tänka på nu..
  • rikkan

    linelus04-Tack för stöttande ord.
    Jag har inte den blekaste aning om vad mina värden/skala låg på. De konstaterade enbart att det var ovanligt regelbundna sammandr. Deras teori är att jag har en lättpåverkad livmoder och eftersom barnet är "livligt" så kan det göra ont och sätta igång sammandragnngar. (Moderkakan ligger i bakvägg???)
    De skulle göra en viktuppskattning men det gick inte för bebbe sprattlade runt för fullt.
    OM det hade satt igång i fred (v 27) så hade jag fått åkt till Umeå eftersom Ö-sund inte har lika mkt resurser här, men OM det skulle starta nu då jag är i v 28 så blir jag kvar i Ö-sund OM barnet mår bra.
    Ngn som vet vad som händer /odds med barn so föds i v 28?

  • Sunkiissed
    rikkan skrev 2010-02-16 07:12:21 följande:
    linelus04-Tack för stöttande ord.Jag har inte den blekaste aning om vad mina värden/skala låg på. De konstaterade enbart att det var ovanligt regelbundna sammandr. Deras teori är att jag har en lättpåverkad livmoder och eftersom barnet är "livligt" så kan det göra ont och sätta igång sammandragnngar. (Moderkakan ligger i bakvägg???) De skulle göra en viktuppskattning men det gick inte för bebbe sprattlade runt för fullt.OM det hade satt igång i fred (v 27) så hade jag fått åkt till Umeå eftersom Ö-sund inte har lika mkt resurser här, men OM det skulle starta nu då jag är i v 28 så blir jag kvar i Ö-sund OM barnet mår bra.Ngn som vet vad som händer /odds med barn so föds i v 28?
    Tror jag läste någonstans att runt 95% överlever.
    Det är runt 53% i vecka 24.

    Oftast kommer barnet behöva Cpap, senare en grimma och sond kommer sättas.
    Kuvös för att hålla värmen, sola för att få bort gulsot..

    Kommer göra Ul på huvudet för att se att inga hjärnblödningar finns.
    Och kolla hjärtat så att det stänger sig.
    Kan bli operation för att hjärtat "pumpar åt fel håll"
    Ductus (stavning) heter det.
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar