• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • aprilfamilj

    Hur är det egentligen?
    Ska på ultraljud imorgon. Kolla vikten och tappen. Om det inte hänt nått med tappen får man ändå en ny tid då?

  • mammaNena

    pilea: så ser min mage oxå ut, fast jag har "bulan" på vänster sida

    Jag mår inget bra idag. har väldigt ont i magen och är helt kallsvettig. undra hur detta ska sluta. känner verkligen inte för att spendera ytterligare en natt på FL bara för att de vill ha koll på mig, men i slutendan komma fram till att det inte har blivit någon förändring...

  • linelus04

    Hej elaisa roligt att vi är fler ca samma tid. Har oxå fått snitt tid pga mina tidigar 3 snitt som var akuta . Våran lilla ska titta ut den 19 april då är vi i vecka 37.
    Men vi har aldrig gått så långt med någon av våra barn så vi får hoppas vi går dit . Lite mysigare med planerat snitt än akuta.

    helena 83 hoppas det lugnar ner sig lite så du slipper åka in . Lider med dig.

    pilea känner igen magen haha precis som min . ler.

    kram på er

  • mammaNena

    ha ha.. nu är jag helt snurrig! jag ahr bulan åt HÖGER! alltså tvärt emot dig pilea

    linelus: ja jag hoppas det lugnar sig, väntar in i det sista i vilket fall

  • anlo80

    Hej!
    Kul att hitta att det finns en tråd med fler i min sits, jag är gärna med här om jag får....

    Jag blev sjukskriven på heltid den 27/1 (min 30-årsdag av alla dar..) pga att jag hade täta sammandragningar, lite förkortad livmodertapp, plus att den redan är kortare efter att ha opererat bort cellförändringar på tappen för ett år sen och ökad risk då första barnet kom i v. 35, ( då väldigt snabbt och oväntat utan att ha haft några direkta förvärkar alls...)

    Nu är jag i v.28

    Första veckan efter sjukskrivningen lugnade det ner sig ordentligt, hade ca 5 sammandragningar om dan, till att nu de senaste dagarna ha ca 20 st om dagen, även vid vila, stillasittande. Men oftast kommer det om jag böjer mig ner eller reser mig upp...

    Var hos läkaren igår och livmodertappen var oförändrad men jag har ju ff mycket sammandragningar, så hon tyckte absolut att det skulle tas allvarligt och jag ska inte jobba alls utan vila mig. Blev sjukskriven till mitten på mars. Mitt BF är 14 maj..

    Jag måste fråga om någon annan har erfarenhet av detta med gravidförsäkring. Jag var dum och hde inte skaffat försäkring innan detta hände, så jag skickade ansökan till if, med journal från MVC, och jag blev nekad försäkring å det står i min journal att jag har hotande förtidsbörd, såklart...
    Vad tror ni, är det kört? Känns katastrofalt i så fall...  

  • Chaktio

    I dag har jag varit och blivit undersökt på förlossningen. Som vanligt är de urgulliga där och tar en alltid på allvar. Skönt! Ingenting var förändrat iaf, utan tappen var fortfarande stängd och lång.

    Men denna gång blev jag faktiskt ändå ordinerad vila och blev sjukskriven på 25%. Hade fått 50% om jag hade velat och jag behöver bara ringa om jag vill ha den ändrad, det känns jätteskönt!

    Så nu hoppas jag att detta ska räcka för att få lite mer lugn och ro i vardagen!

  • elaisa

    Linelus, tror väl egentligen inte heller att jag kommer gå till dryga 38v men det känns onekligen bra med ett datum och liksom normalt som det borde vara. När jag nästan fick missfall i v16+2 trodde jag aldrig att jag skulle komma så här långt. Men nu har magiska v28 passerat och det känns ju så otroligt skönt så kanske, kanske.....{#lang_emotions_smile} Är dock jätte rädd för att göra ks men det blir ett senare problem.

    Anlo80, jag har också hotande förtidsbörd men det var inget problem enligt kvinnan jag pratade med på if, tänkte iofs att det var märkligt, om du nu menar den här gratis mamma gravid försäkringen på if?

  • Zixi

    Hur känns sammandragningar? Är i vecka 18 med första barnet och försöker lista ut om det är sammandragningar jag har eller bara lite allmänt ont. Min mamma hade prematura sammandragningar med alla sina barn så det gör mig lite extra orolig.


    Juli - 2010
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar