• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Zixi

    Jag får till och från väldigt ont fast främst på ena sidan. Om jag trycker mot så känns det lindrigare och sen går det över och kommer tillbaks en stund senare. Har varit på i en hel vecka nu. *suckar*  Ska känna efter om livmodern känns hård nästa gång.


    Juli - 2010
  • aprilfamilj

    Kan du göra. Är väldigt svårt att avgöra sånt där. Men du kan ju ringa och prata med din bm.

  • Zixi
    aprilfamilj skrev 2010-02-17 22:44:22 följande:
    Kan du göra. Är väldigt svårt att avgöra sånt där. Men du kan ju ringa och prata med din bm.
    Har ingen bm att vända mig till. Hade en tillfällig vid inskrivningen och ska träffa min nya om 7 veckor... Ska dock på rul på fredag så jag ska försöka fråga där.
    Juli - 2010
  • aprilfamilj
    Zixi skrev 2010-02-17 22:49:32 följande:
    Har ingen bm att vända mig till. Hade en tillfällig vid inskrivningen och ska träffa min nya om 7 veckor... Ska dock på rul på fredag så jag ska försöka fråga där.
    Okej. Ja det kan du ju göra! Eller så ringer du till bm mottagningen och ber att få prata med den bm du ska ha :P Hoppas det löser sig iaf!
  • Amelie av Paris

    Hej,
    Jag är gravid i v. 22+4 och har haft sammandragningar sedan v. 16-17 (tror jag). Jag jobbade heltid då, men slutade 1 feb och pluggar nu istället heltid/distans med studielån fram till juni. Sedan jag slutade jobba har det varit lugnt med sammandragningar. Jag har varit på undersökning och tappen var opåverkad men fick ändå bricanyl utskrivet vb. Igår började jag med bricanyl efter att ha vikarierat på en skola i två dagar. Jag hade rejäla sammandragningar när jag kom hem dag nr 2 och parkerade mig i sängen (och läste allt jag hittade om prematura barn överlevnadschanser etc). Sammandragningarna som var de värsta hittills slutade efter några timmar. Nästa dag hade jag ont i underlivet och flytningar, men inte lika spänd i magen.

    Under min förra graviditet kände jag inte några sammandragningar, och hon föddes 39+6. Min mamma har berättat att hon haft samma problem med sammandragningar vid minsta ansträngning under sin sista (av många) grav. Han kom en månad tidigt och hade då bajsat i fostervattnet samt varit mycket uppstressad.

    Tror ni att jag kan förvänta mig något liknande av den här graviditeten? Blir barnet i magen stressat av sammandragningarna? Ska jag ta bricanyl när det är lugnt?
      

  • aprilfamilj

    Ta absolut inte bricanyl om det är lugnt. Eftersom kroppen till slut vänjer sig vid bricanylet och kan till slut sluta ge effekt!

  • Pilea
    Jag har varit på Huddinge sjukhus nu på morgonen o lämnat blodprov, dels för sköldkörteln o dels för Rh- faktorn. Efter det fick jag immuniserings-sprutan hos Rh-gruppen. Ska tydligen ta ytterligare ett blodprov på förlossningen sen + ett till 6mån efter förlossningen (hur jag nu ska komma ihåg det). På BB får jag den "vanliga" immuniserings-sprutan som tidigare. 
    Fasiken vad mycket blodprover o nålstick det har blivit denna graviditet (svininfluensavaccin, sköldkörtelprover, immuniserings-spruta, voltaren-spruta, prover för att kolla om man bildar antikroppar + de vanliga proverna på MVC)  
    Alve 060129 Tyra 071019
  • AsaLu

    Anlo80:
    Hade samma funderingar om försäkringen men i alla fall hos trygg hansa står det klart o tydligt att alla får teckna utan hälsokrav, så jag har betalat in o hoppas att den gäller! JAg har även från dem fått ut ersättning för att jag legat inlagd en massa veckor så de vet om att jag har komplikationer o ingen har sagt något!!

  • anlo80

    Elaisa: snartmammaförsäkringen på if har jag fått, den som är gratis, men jag vill ha en försäkring för barnet, den heter snartfödd tror jag. Det var den jag fick avslag på ansökan för.

    Men du har ingen mer försäkring än den då? Har du försökt få nån? 

  • elaisa

    Anlo80, jaha, jo har precis skickat in snartfödd + hälsoformuläret där jag skrev just hotande förtidsbörd mm men då kommer den antagligen inte gå igenom{#lang_emotions_frown}

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar