• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Izzen

    Chaktio: Om du har mycket sammandragningar som kommer regelbundet just nu, så kan du ringa förlossningen.
    Så du får komma och registrera sammandragningarna och samtidigt få en undersökning.

    Annars kan du ringa till specialistmödravården, kvinnokliniken. Heter nog lite olika i olika landsting. Berätta om din oro och hur du har det, de brukar ordna tider väldigt fort.
    Jag har fått komma till dem samma dag när jag ringt!

    När du träffar en gyn läkare ska du självklart berätta att du har det väldigt jobbigt!!
    En sjukskrivning för att du ska kunna ta det lugnt verkar vara på sin plats!
    Att bara "köra på" ska man aldrig göra...
    Man ska lita på sin kropp och vilka signaler den sänder ut! Så se nu till att ta´t lugnt!

    Jag hade inte heller ngn påverkan i min förra graviditet, inte nu i denna heller. Min son kom ändå i v. 36 efter många turer till förlossningen med kraftiga sammandragningar var 4e min. Krävdes alltid bricanylsprutor för att få hejd på det...

    Så om du inte mår bra, se nu till att få hjälp med det du behöver!!

  • Pilea
    Chaktio skrev 2010-02-16 17:19:26 följande:
    Är det förlossningen jag ska ringa då? Det var där de undersökte mig förra gången, i samband med RUL.
    Om det är "akut" att du känner att du vill bli kollad på direkten så ja, förlossningen! Men annars kan du vända dig till din BM på MVC o be henne skicka en remiss till spec-mvc. Om inte läkaren på ditt vanliga MVC kan kolla tappen med VUL.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • linelus04

    jag hade sist 115 / 80 men det var bra sa hon .

    I dag var jag på tillväxt Ul bebisen låg på - 7 % vägde 1245 g.
    Så liten men ändå helt okej . Ska tillbaka igen om 3 veckor .
    Den låg med huvudet upp och rumpan ner , ja usch vad man känner det när den sparkar . Man kissar ju nästan på sig . haha.

    I dag var det mycket sammandragningar men ändå okej . Var ju ändå ute och åkte och gick ifrån sängen för några timmar.
    Skönt att komma ut och få lite frisk luft jag är helnöjd . Hoppas nu natten blir lång .

    kämpa på kram kram

  • Chaktio

    Bor i en ganska liten stad. Finns varken läkare eller eller UL på MVC. På gyn verkar de vara lite skeptiska till att ta emot gravida som hunnit en bit in i graviditeten. När jag ringde dem i v19 slutade det ju med att jag fick en tid på förlossningen i samband med RUL. Spec MVC vet jag inte ens om vi har här?

    Just nu har jag gråtit ut lite hos sambon och fått stöd och vila, så det känns hyfsat. Har fortfarande sd, speciellt om jag rör mig, men det gör inte ont längre. Tror jag avvaktar lite och ringer BM imorgon och rådgör med henne.

    Tack för ert stöd!

  • Pilea
    linelus04 skrev 2010-02-16 20:10:48 följande:
    jag hade sist 115 / 80 men det var bra sa hon . I dag var jag på tillväxt Ul bebisen låg på - 7 % vägde 1245 g. Så liten men ändå helt okej . Ska tillbaka igen om 3 veckor . Den låg med huvudet upp och rumpan ner , ja usch vad man känner det när den sparkar . Man kissar ju nästan på sig . haha. I dag var det mycket sammandragningar men ändå okej . Var ju ändå ute och åkte och gick ifrån sängen för några timmar. Skönt att komma ut och få lite frisk luft jag är helnöjd . Hoppas nu natten blir lång . kämpa på kram kram
    Gjorde ju också tillväxt-UL nu sist i v.28+4 i samband med tappkontroll o moderkakans placering o då vägde lillbebis 1166g (-13,7%). Men hon sa att det var helt ok så jag har inte fått någon ny tid. Så länge jag följer min SF-kurva hos BM + att de andra barnen också var små.
    Varför går du på tillväxt-UL o varför ska du tillbaka igen?
    Alve 060129 Tyra 071019
  • linelus04

    Hej pilea
    Vi har väldigt lika vikt på våra små bebisar . Jag måste göra om det i vecka 32 för jag har graviditetsdiabetes och då måste man tydligen följa upp den lille hela tiden.
    Men har börjar undra lite över min diabetes , har bra värden nu fast med insulin. Men mår dåligt när jag tar insulinet konstigt. Läkaren har oxå börjat fundera lite eftersom jag inte är under riskgruppen för diabetes. Har inte fått stora barn innan eller överviktig.

    Men ändå skönt att ha lite extra koll på den lille . Roligt att veta hur mycket de väger . Inte var det mycket , de är ju så små.
    roligt att vi ligger lika i graviditetsveckorna . Är i dag vecka 28 + 6 . Äntligen .

  • Pilea
    linelus04 skrev 2010-02-17 09:50:46 följande:
    Hej pilea Vi har väldigt lika vikt på våra små bebisar . Jag måste göra om det i vecka 32 för jag har graviditetsdiabetes och då måste man tydligen följa upp den lille hela tiden. Men har börjar undra lite över min diabetes , har bra värden nu fast med insulin. Men mår dåligt när jag tar insulinet konstigt. Läkaren har oxå börjat fundera lite eftersom jag inte är under riskgruppen för diabetes. Har inte fått stora barn innan eller överviktig. Men ändå skönt att ha lite extra koll på den lille . Roligt att veta hur mycket de väger . Inte var det mycket , de är ju så små. roligt att vi ligger lika i graviditetsveckorna . Är i dag vecka 28 + 6 . Äntligen .
    Ok, då förstår jag!
    Jag är några dagar före dig, v.29+3 idag Verkligen skönt att ha kommit en bra bit på vägen.
    Imorgon ska jag iväg o få immuniserings-spruta pga att jag är Rh- Det är något nytt de börjat med, att man får en spruta även som gravid för att minska risken ytterligare att mamman ska börja bilda antikroppar mot bebis blod. Sen får man ju den vanliga sprutan efter förlossningen som tidigare.
    På fredag är det dags för MVC igen, var ju nyss där känns det som. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • elaisa

    Hej

    linelus o pilea, vi är nästan exakt lika långt gångna! jag är 28+0 idag och gjorde ultraljud 27+2 och då vägde bebisen 1014g -11% alltså nästan lika stora bebisar också{#lang_emotions_smile}

    Fick tid för mitt kejsarsnitt idag, måndagen den 3:e maj, känns overkligt att få en dag då allt det här är tänkt att sluta. Dock fyller jag år den 28:e april och tänkte kolla om det är möjligt att få ks då  istället, tycker det skulle vara så roligt att ha samma födelsedag som min efterlängtade lilla flicka!

  • Pilea
    elaisa skrev 2010-02-17 10:40:46 följande:
    Hej linelus o pilea, vi är nästan exakt lika långt gångna! jag är 28+0 idag och gjorde ultraljud 27+2 och då vägde bebisen 1014g -11% alltså nästan lika stora bebisar också Fick tid för mitt kejsarsnitt idag, måndagen den 3:e maj, känns overkligt att få en dag då allt det här är tänkt att sluta. Dock fyller jag år den 28:e april och tänkte kolla om det är möjligt att få ks då  istället, tycker det skulle vara så roligt att ha samma födelsedag som min efterlängtade lilla flicka!
    Skoj om du kan få nytt snittdatum på din födelsedag  Häftigt med planerat snitt egentligen, att man vet exakt vilken dag den lill* kommer.
    Jag har BF den 1maj o sambon fyller år den 2 maj, får se om vi lyckas pricka in. Men jag tror snarare att det blir 1mån tidigare, en liten påskbebis
    Nu ska jag sätta på lite kaffe o mumsa semla som blev över från igår {#lang_emotions_tongue_out}
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Ser eran mage också ut så här när ni får sammandragningar? Sned o vind med någon del som putar ut


    Syns iofs bättre i verkligheten, men men!
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar