• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • elaisa

    Asalu, hur går det att vara hemma? Vilken vecka är du i nu?

  • Anastasia81

    Är i vecka 29 och börjar sedan någon vecka tillbaka börjat att få mycket sammandragningar. Vet ej om de är helt ofarliga, ska till läkaren på mån. Tror att det beror mycket på jobbet. Jobbar heltid på en 1-3 års avdelning. Vissa dagar är vi bara 2 personal på 13 barn.

  • AsaLu

    elaisa: jag är v 29+1 idag och det är sonens 2-årsdag, så det känns som att det har gått över förväntan även om det skulle hända idag!! Det går väl ok att vara hemma, kan ju inte göra något, förmiddagarna går bättre men kvällarna kan jag inte ens ställa mig utan att magen blir stenhård... Är det så för er andra också?

    Angående försäkringen behövde jag inte lämna någon som helst hälsodeklaration på Trygg Hansa, så testa dem ni som fått avslag på andra bolag!!

  • elaisa

    Ja, kvällarna är värst men jag har haft några ganska lugna kvällar nu förutom att den lilla sparkar o lever om som tusan{#lang_emotions_smile}

    Tack för tipset om Tryggg Hansa, gäller den för bebisen också?

  • AsaLu

    elaisa: Ja försäkringen heter Vänta Barn o gäller för både mamma o barn. Visst är du ungefär i samma vecka som jag? Hur ofta går du på koller?

  • mammaNena

    har oxå värre på kvällen. nu har det inte varit så bra sen i förrgår kväll. men jag vill verkligen inte sova på sjukan så jag känner efter ordentligt och åker inte i onödan! och nu kom snöstormen, så nu är det absolut inget vidare att må sämmre.. men men, händer säkert inget denna gången heller!!

  • elaisa

    Jag är 28+1 idag och går på SöS specmv varannan - var tredje vecka.

  • aprilfamilj

    Va ju på ul idag. Tappen hade minskat 7 mm sen förra veckan, men annars såg allt bra ut.
    Ni som mätt er tapp, hur lång har den varit?

  • elaisa

    Min var 6cm i vecka 14 sen 13mm i vecka 16 och då fick jag ett cerklage. Sedan dess har det varierat lite mellan 22mm till 13mm. Sen några veckor tillbaka är den just 13mm alltså stängd bara där cerklaget sitter och livmderhalsen vidgar sig alltmer ju större trycket blir neråt.

  • Pilea

    Min tapp var 3,3cm vid förra kollen i v.28+4, alltså för 1 vecka sen. Den har varit 4,2cm som längst så bara en marginell skillnad. Hade dock en funneling eller vad det heter kring v.14 då jag blev sjukskriven 100%. 


    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar