• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Lizzyzz

    tycker synd om er tjejer!

    fick min minsting i Novmeber och låg i 12 veckor innan de med order om vila pga sammandragningar från v 28...
    Blev sedan igångsatt i v 40+3

    Kram på er!


    Sandra 7år, Lucas 6år, Tor & Caroline 4år, Simon 3mån
  • rikkan

    Jag har en fråga till er som har fått veta att er cervix är påverkad.
    Förutom era sammandragningar, har ni känt ngn annan påtaglig smärta (typ i ryggen, nedre delen av livmodern el ngt annat)?

    Jag låg ju inne förra helgen, men cervix var opåverkad. Fick Bricanyl och Betapred. Lugnade ned sig nga dagar.
    Nu har samandr kommit tillb och jag har fruktansvärt ont i nedre delen av magen (påminner om mensont fast värre), vissa stunder kan jag inte gå upprätt. Har även ont i ryggslutet och en "ilande" känsla mot ändtarmen. Har otrolikt mkt flytningar, men inget avvikande i utseende.
    Jag har ju blivit så grundligt undersökt man kan bli, men jag är orolig för att cervix har blivit påverkad under denna korta tid jag nu har haft ont (kanske ologiskt, men så känner jag iaf). Det tar emot att kontakta förlossningen ÄNNU en gng så nära inpå.

    Ngn som känner igen detta??????

  • Pilea
    rikkan skrev 2010-02-22 13:06:00 följande:
    Jag har en fråga till er som har fått veta att er cervix är påverkad. Förutom era sammandragningar, har ni känt ngn annan påtaglig smärta (typ i ryggen, nedre delen av livmodern el ngt annat)? Jag låg ju inne förra helgen, men cervix var opåverkad. Fick Bricanyl och Betapred. Lugnade ned sig nga dagar. Nu har samandr kommit tillb och jag har fruktansvärt ont i nedre delen av magen (påminner om mensont fast värre), vissa stunder kan jag inte gå upprätt. Har även ont i ryggslutet och en "ilande" känsla mot ändtarmen. Har otrolikt mkt flytningar, men inget avvikande i utseende. Jag har ju blivit så grundligt undersökt man kan bli, men jag är orolig för att cervix har blivit påverkad under denna korta tid jag nu har haft ont (kanske ologiskt, men så känner jag iaf). Det tar emot att kontakta förlossningen ÄNNU en gng så nära inpå. Ngn som känner igen detta??????
    Jo jag känner igen den där känslan. Jag känner en ilande/skärande smärta i korsryggen o långt ner i magen när jag är uppe o går. Det är som dragningar i ryggen, bak mot ändtarmen eller hur man ska beskriva det. 
    Får inte jättemycket sammandragningar längre, men de som kommer är mer "sug" i. Jag försker ligga så mycket som möjligt, men man måste ju resa sig upp vid toabesök, värma mat, koka kaffe osv. Sambon jobbar ju på dagarna.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Jag är lite skrajsen, har ju varit förkyld i snart 2 veckor o har nu mycket hosta, riktig rethosta. Försöker hålla igen hostattackerna, men det är svårt. Känns som bebis ska trilla ut när jag tar i för att hosta o det gör snoront i ligamenten.


    Alve 060129 Tyra 071019
  • annypanny

    Varit inne nu med värkar 2 ggr o fått Bric. spruta o order om vila, de vill sjukskriva mig men jag vet inte om jag pallar av att gå hemma när det är så länge kvar? Har stor press på jobbet nu också med omstruktureringar och förändringar, och jag sitter ju ner hela dagarna?
    (Iofs bara liggläge som lugnar magen när det väl drar igång...) Och hur många gånger kan man lita på att sprutan stoppar upp värkarna? Är i v 26 nu...

    Hur har ni andra gjort o hur har det funkat med F-kassan?

    :)

  • Pilea
    annypanny skrev 2010-02-22 13:32:29 följande:
    Varit inne nu med värkar 2 ggr o fått Bric. spruta o order om vila, de vill sjukskriva mig men jag vet inte om jag pallar av att gå hemma när det är så länge kvar? Har stor press på jobbet nu också med omstruktureringar och förändringar, och jag sitter ju ner hela dagarna? (Iofs bara liggläge som lugnar magen när det väl drar igång...) Och hur många gånger kan man lita på att sprutan stoppar upp värkarna? Är i v 26 nu... Hur har ni andra gjort o hur har det funkat med F-kassan? :)
    Blev sjukskriven 50% i v.11 av vanliga mvc och 100% i v.14 av spec-mvc då de upptäckte en funneling eller vad det heter, en liten öppning/vidgning närmast bebis. 
    Har dessutom fått 2 prematurer så det var ingen snack om saken. F-kassan har funkat bra, däremot har min chef strulat med att sjukanmäla mig fel så datum inte stämt osv. Nu är jag i v.30+1 så det är rätt segt att bara ligga hemma, men men, det kunde ha varit värre.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    annypanny:


    Mitt råd till dig! Skit i jobbet o tänk på dig o bebis istället...
    Alve 060129 Tyra 071019
  • annypanny

    Oj ja har du dessutom haft det tidigare så är det ju inget snack!
    Jag har gått över med båda mina tjejer o sen blivit igångsatt så jag är ju lite ny på det här... :P

    Kanske är en kille med spring i benen denna gången helt enkelt? :)

    Ja jag måste ta mig en funderare. 50% kanske?

  • LillLaine
    Shee skrev 2010-02-21 09:52:09 följande:
    Morrn morrn! Det var ingen som svarade på min fråga ang bricanylen.. men jag antar att det är lugnt att äta den så pass länge då.  Är i v 21+5 idag, och jag fick ta en tablett igår med. Hade slutat med dem i 2 dagar för jag tyckte inte att jag behövde dem. Men på kvällen igår var det inte kul.. :/
    Jag åt bricanyl from ca. v.21 tills burken tog slut.. tog tre st om dagen.. man skaka som aldrig förr men dom hjälpe defentivt.
    4 dagar efter jag slutade ta dom så gick mitt vatten.. kanske hade med tabletterna att göra??!! men men.. allt slutade gott iaf:D

    Lycka till:D
  • LillLaine
    annypanny skrev 2010-02-22 13:32:29 följande:
    Varit inne nu med värkar 2 ggr o fått Bric. spruta o order om vila, de vill sjukskriva mig men jag vet inte om jag pallar av att gå hemma när det är så länge kvar? Har stor press på jobbet nu också med omstruktureringar och förändringar, och jag sitter ju ner hela dagarna? (Iofs bara liggläge som lugnar magen när det väl drar igång...) Och hur många gånger kan man lita på att sprutan stoppar upp värkarna? Är i v 26 nu...Hur har ni andra gjort o hur har det funkat med F-kassan?:)
    Be om bricanyl tabletter istället så kan du ta dom när du känner att det börjar spänna..de fick jag iaf.. funkade super bra:D
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar