• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • AsaLu

    Grattis Pilea! Jag har 3 dagar kvar till 30 hela veckor som är mitt nästa stora mål. När din dotter föddes v 35+4, blev ni kvar på neo då? Hur länge o vilken hjälp behövde hon?
    Kanske hemskt att säga men jag är så less på det här att jag nästan önskar att det ska sätta i gång, fast jag vet att det blir tufft för barnet. Någon mer som haft dessa tankar...?

  • Pilea
    AsaLu skrev 2010-02-21 11:25:43 följande:
    Grattis Pilea! Jag har 3 dagar kvar till 30 hela veckor som är mitt nästa stora mål. När din dotter föddes v 35+4, blev ni kvar på neo då? Hur länge o vilken hjälp behövde hon? Kanske hemskt att säga men jag är så less på det här att jag nästan önskar att det ska sätta i gång, fast jag vet att det blir tufft för barnet. Någon mer som haft dessa tankar...?
    Vi behövde faktiskt inte vara på neo över huvud taget med dottern. Vi var på vanliga BB i ca 1 vecka. Hon fick lite gulsot och fick sola 1 gg. Tillägg-matades med kopp var 3:e timme + ammade. Men annars behövde hon ingen hjälp på något vis.
    Förstår hur du känner, det är dubbla känslor på något vis!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Gersemi

    Förlåt tjejer, har inte orkat läsa och känner bara att det bara är här jag kan skriva av mig Är gråtfärdg. Har inga sammandragningar, men magen har sjunkit ner och all värk i revbenen och andnöden är borta. För min del innebär det att bebis har lagt sig till rätta för att födas. I v 28. De stora barnen har på tok för mkt energi och jag vill bara ligga ner o softa. Som sagt, inga sammandragningar, men är jättevarm och har de där rödblossiga kinderna man får när man åller på attöppna sig.

    Var bara tvungen att skriva av mig lite Tack för att ni finns!! Kram på er!

  • Izzen

    Gersemi: STOR KRAM till Dig!

    Hoppas hoppas att din lilla bebis vill stanna ett tag till...
    Kan ingen annan busa med de stora barnen så lite energi försvinner. Så kan de bara mysa och ha de lugna stunderna med Dig!!

    Håll ut!

    Klart du kan skriva av dig här! Det är ju det tråden och "vi" är till för...
    Kram Izzen


  • Cherrybabe71
    Någon som känner igen detta?

    Ont och NYP i nedre delen av buken, typ inte direkt i livmodern utan ännu längre ner, ev livmodertappen känns det som... inte så starka sammandragningar  men när det gör som ondast där nere har jag ändå varit jättespänd i livmodern utan att jag fattat det riktigt.. typ innanför magen om ni fattar.. inte så magen späns ut men HÅRD inuti..
    mår illa , huvudvärk och TRÖTT... orolig men vet liksom inte vad jag ska säga om jag ringer in.. ont och diffust "inte måbra- känsla" men det trycker ju inte direkt neråt fast ändå joo..lite.. hmm.. nån som känner igen detta och har någon bra förklaring?
  • aprilfamilj

    Nä men jag har haft likadant idag att det typ nyper till längst ner i magen. Och ilar till. Sen har jag haft ganska jobbiga sammandragningar hela dagen...
    Skriv gärna om du får veta vad det kan vara..

  • elaisa

    Gerseml, du måste ju få mer avlastning/hjälp m barnen! Kan inte mor o far föräldrar el vänner hjälpa er? Böna o be - det gör vi {#lang_emotions_smile}
    Några veckor till i magen gör ju så stor skillnad. Min bebis la sig också i läge i vecka 28 men ändrade läge igår, det är ju fortfarnde mycket utrymme i magen.
    Styrkekramar till dig {#lang_emotions_heart}

  • Gersemi

    Tack för stödet tjejer *snörvlar* Det var verkligen helt desperat där ett tag, fick kasta ut barnen med pulkorna, sura var de. Fast de var iaf glada när de kom in igen 1,5 timme senare Bebis ligger ff lågt, men inte i läge. Får se vad som händer, ska ta o ringa min BM imorgon, och så ska jag sova hela förmiddagen

    Det är så jobbigt när man dippar totalt. Hatar att tappa kontrollen när det gäller barnen. Usch. Men nu är vi iaf kompisar igen.

    Kram!!! Ni är helt ovärderliga!

  • Izzen

    Gersemi: Skönt att det känns lite lite bättre iaf!
    Man kan verkligen inte hjälpa att man inte orkar som vanligt och att humöret ibland tryter... Att tårarna sprutar och man bara vill gömma sig under täcket! =)

    Så har vi det nog alla ibland!
    Och den det dåliga samvetet som alltid ska smyga sig på en...

    Tror även det är svårt för andra att förstå känslan av att vara gravid, att bära ett barn och oxå bära det stora ansvaret för att allt ska vara så bra som möjligt för den lilla i magen. Särskilt när det blir komplikationer...

    Kämpa på!!

    ALLA här är fantastiska mammor som gör en fantastisk insats för deras små mirakel, vi får inte glömma det!

    SOV GOTT!!


  • fröken sol

    hej
    jag har läst här ett tag men inte riktigt tyckt att jag platsat in, då jag har haft s-dr sen början av februari...men bara typ med tio minuters mellanrum och då det varit väldigt mkt att göra på jobbet. sen en vecka tillbaka är jag hemma (sjukskrivit mig själv) för jag fick nog, det var alldelels för mkt på jobbet. jag undersöktes men hade ingen cx påverkan.

    men nu känns det som jag platsar i tråden alltså, låg och försökte sova inatt, har vilat sen tisdags kväll. och nu kom s-dr med 4 min intervall och dom gör ont så jag måste andas igenom dom. åkte in på ny kontroll men allt såg fortfarande bra ut. idag är jag enligt rul v 22+5 fast enligt SM och ul inatt är jag nog 23+5...men men...

    ska till bm idag och hoppas på hjälp till sjukskrivning ett par veckor iaf. känns omöjligt att jobba med så här mkt s-dr. men det är verkligen inte skojiigt att ligga hemma på soffan och göra inget.

    tror ni det blir svårt att få sjukskrivning. tappen har varit 4.3 förra kontroll och 3.8 nu, vilket är i stort sett samma....så ingen hotande förtidsbörd just nu.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar