• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Izzen

    Här i Sälen var det -38 tidigt imorse... Burr!

    När jag och sonen gick till dagig var det "bara" -26. Tur vi har 75m dit! =)
    Bilen ville inte starta imorse. Jag skulle till jobbet ett par timmar idag! Men får nu göra lite nytta hemifrån istället...

    Imorgon ska jag dit spec MVC för kontroll. Se om det är ngn påverkan och prata om fortsatt sjukskrivning... Undrar hur det går??


  • Pilea
    aprilfamilj skrev 2010-02-24 09:23:36 följande:
    Pilea: vart bor du??? Här är det svinkallt även om solen är framme! får hoppas att det är lite mildare mitt på dan så man kan sätta sig på balkongen och lyssna när det droppar från snön som smälter.det är grejer det! Jag fick då åka in en sväng på förlossningen igår med misstanke om att jag läker fostervatten. Dom kollade med gynundersökning men såg då inget där. Men dom visste inte säkert. Så jag ska hålla koll nu...
    Jag bor i Stockholms-förort! 
    Jag har suttit ute på altanen i solen i 1,5 timme, gud så skönt det var. Termometern visar 10 plus-grader i solen, känns som vår {#lang_emotions_sunny} På framsidan däremot är det 6 minus. Satt där o mös med kaffe i termos-mugg o mumsade choklad-bitar.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    aprilfamilj:


    Hoppas det inte är fostervatten som läcker!
    Chaktio:
    Jobbigt med så mycket sammandragningar! Vet inte varför man får mycket sammandragningar på natten.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • 3flickor
    AsaLu skrev 2010-02-23 10:52:19 följande:
    3flickor: har varit i precis samma sits som du, kom in v 22+6 med mkt sammandragningar o låg sedan på KS Solna C 23 (samma rum...?) i mer än 5 veckor. Fick åka hem i v 28+0 och har nu varit hemma i snart 2 veckor. I början var jag precis som jag förstår att du är, helt panikslagen och gick på både lugnande och sömntabletter, men på något konstigt vis har timmarna och dagarna och veckorna gått och i morgon är jag 30+0.Apropå sömntabletter är det klart det är bäst om man slipper, men jag testade ett par olika och det jag mådde bäst av var en "insomningstablett" som heter Nitrazepam (osäker på stavning), fick ingen konstig känsla av dem som av andra tabletter.Så även om det känns tungt och ibland helt kolsvart, ge inte upp!!! Kramar
    Det känns som att jag blir kvar ett tag, om inget händer vill säga... skulle allt vara oförändrat får jag nog också åka hem v 28. 24+0 imorgon!!!!!!!!!!

    Nitrazepam sov jag gott av men fick fruktansvärd huvudvärk dagen efter som höll i sig halva dagen. Nu har jag testat Lergigan (det som många får mot illamående tidigt i grav) och det funkar. Provade dock utan i natt, men jag sov jättedåligt, drömde mardrömmar, svettades, hade molont etc. I natt ska jag ta Lergigan.

    Härligt m v30 - grattis!
  • AsaLu

    3Flickor: Grattis till v 24, framsteg i alla fall! Håller verkligen tummarna för dig! Har du fler barn hemma som du måste vara ifrån nu? Det tyckte jag nästan var det jobbigaste men sonen fick komma o hälsa på efter ett tag, det hjälpte verkligen.

    Var för övrigt på koll på KS i dag, cervix var faktiskt stängd ca 8 mm nertill (funnelling uppifrån dock med hinnor som hänger ner och bäbisens huvud som trycker...), alltså nästan bättre läge än förra kollen för 2 v sedan

    Tillväxten var ok, -8% från att förra mätningen ligga precis på kurvan, men de lät inte oroade så jag får vara nöjd med det!

    Ni andra, har ni vågat köpa säng o sånt i v 30 eller betyder det otur...??????

  • Pilea
    AsaLu skrev 2010-02-24 15:16:13 följande:
    3Flickor: Grattis till v 24, framsteg i alla fall! Håller verkligen tummarna för dig! Har du fler barn hemma som du måste vara ifrån nu? Det tyckte jag nästan var det jobbigaste men sonen fick komma o hälsa på efter ett tag, det hjälpte verkligen. Var för övrigt på koll på KS i dag, cervix var faktiskt stängd ca 8 mm nertill (funnelling uppifrån dock med hinnor som hänger ner och bäbisens huvud som trycker...), alltså nästan bättre läge än förra kollen för 2 v sedan Tillväxten var ok, -8% från att förra mätningen ligga precis på kurvan, men de lät inte oroade så jag får vara nöjd med det! Ni andra, har ni vågat köpa säng o sånt i v 30 eller betyder det otur...??????
    Va skönt att det såg "hyffsat" ut med tappen
    Har ni inte säng o sånt sen tidigare eller har ni gjort er av med det?
    Vi har vissa grejer kvar från de större barnen, men har samtidigt gjort oss av med en del grejer. Vagn köpte vi begagnat långt före jul, men det var mest för att vi kom över en billigt. Spjälsängen står fortfarande kvar i vårt rum efter dottern, har aldrig monterat ner det sen hon fick juniorsäng.
    Personligen tror jag inte att det ligger någon "otur" i att köpa saker. Saker o ting kan ske när som helt ändå o skulle något mot förmodan ske så tror jag sakerna i sig är det minsta bekymret just då.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    3flickor skrev 2010-02-24 14:48:22 följande:
    Det känns som att jag blir kvar ett tag, om inget händer vill säga... skulle allt vara oförändrat får jag nog också åka hem v 28. 24+0 imorgon!!!!!!!!!! Nitrazepam sov jag gott av men fick fruktansvärd huvudvärk dagen efter som höll i sig halva dagen. Nu har jag testat Lergigan (det som många får mot illamående tidigt i grav) och det funkar. Provade dock utan i natt, men jag sov jättedåligt, drömde mardrömmar, svettades, hade molont etc. I natt ska jag ta Lergigan. Härligt m v30 - grattis!
    Härligt med 24 fulla veckor, varenda dag är guld värt
    Kämpigt att du inte får sova något vidare!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • plupp06

    Hoppas det är ok att jag hoppar in med en fråga i tråden.

    Jag har precis gått in i vecka 24 och har fått en hel del sammandragningar. Sedan 2 dagar tillbaka har jag även som en "burrande/surrande" känsla i underlivet. Har fått läkartid i morgon bitti men måste ändå fråga om det är något ni känner igen?

  • 3flickor
    AsaLu skrev 2010-02-24 15:16:13 följande:
    3Flickor: Grattis till v 24, framsteg i alla fall! Håller verkligen tummarna för dig! Har du fler barn hemma som du måste vara ifrån nu? Det tyckte jag nästan var det jobbigaste men sonen fick komma o hälsa på efter ett tag, det hjälpte verkligen.Var för övrigt på koll på KS i dag, cervix var faktiskt stängd ca 8 mm nertill (funnelling uppifrån dock med hinnor som hänger ner och bäbisens huvud som trycker...), alltså nästan bättre läge än förra kollen för 2 v sedan Tillväxten var ok, -8% från att förra mätningen ligga precis på kurvan, men de lät inte oroade så jag får vara nöjd med det!Ni andra, har ni vågat köpa säng o sånt i v 30 eller betyder det otur...??????
    Oj funneling låter ändå läskigt nära förlossning, man vad vet jag. Vet att de kollat det på mig varje gång men jag har ingen, livmoderhalsen är lång o opåverkad, ca 5 cm. Inget som tyder på en närstående förlossning... skönt. MEN mitt problem är dock att jag har hematom som ligger i anslutning till moderkakan som har blött mer el mindre fr v13. Nu vid sängläge strikt sista 2 v börjar det minska, bara lite gammalt. MEN den stora risken för mig är inte att förlossningne sätter igång nu (kan ju gå jättebra v24...) utan att jag ska få total moderkaksavlossning. Smärtsamt och mkt farligt för både mig och barnet. Väldigt akut. Det är skitläskigt....

    Läs gärna min blogg... Min sköna ventil!

    Jag har tre tjejer hemma i åldrarna: snart 4, 6 i sommar och 14. De vet varför jag ligger på sjukhus, ringer mig nästan varje kväll men kommer in en gång på helgen. Jobbigt. Men jag tror att denna månad jag nu legat inne är den värsta tiden. Tror det blir lättare fram över, har börjat se ljuset i tunneln. Greppar tag i varje positiv liten bit jag kan. Tårarna har varit många och jag har varit/är rätt labil. NU jäklar MÅSTE jag o bebisen klara detta!
  • 3flickor
    plupp06 skrev 2010-02-24 17:23:05 följande:
    Hoppas det är ok att jag hoppar in med en fråga i tråden.Jag har precis gått in i vecka 24 och har fått en hel del sammandragningar. Sedan 2 dagar tillbaka har jag även som en "burrande/surrande" känsla i underlivet. Har fått läkartid i morgon bitti men måste ändå fråga om det är något ni känner igen?
    Är det ditt första barn? Om man är omföderska kan man få sammandragningar mkt tidigar, ska ju inte vara för mkt naturligtvis och inte smärtsamma. Är du orolig ska du åka in och kolla, ringa din BM! Hellre en gång för mkt!

    Jag kan inte låta bli att le (bli inte arg nu) när du skriver om det burrande/surrande känsla i underlivet. Du kunde inte beskrivit det bättre. Jag kände också det för första gången (fast redan i v 16 tror jag), jätteskum känsla, VAD är det tänkte jag, bad min man lägga handen på magen långt ner, men han kände inget, skrattade bara åt mig. Men jag har också undrat vad det  kan vara.... har inte frågat ngn läkare eller BM, har ju aldrig gjort ont, bara en märklig känsla.... kissar ungen nu eller vad kan det vara???? ha ha ha! Får du veta så berätta gärna! {#lang_emotions_laughing}
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar