• M1982

    Vi som har prematura sammandragningar

    AsaLu: Har inte skrivit här inne i tråden tidigare men jag tror att vi skrivit i en annan tråd om tidiga sammandragningar. Jag ligger inne på sjukhuset sedan flera veckor tillbaka pga tidiga sammandragningar och försvagad livmodertapp och jag har bett om att få bricanyltabletter så att jag kanske skulle kunna få inta sängläge hemma. Läkarna här har sagt precis det som din läkare har sagt att man blir immun mot tabletterna om man tar dessa regelbundet. Läkarna har berättat för mig att de tidigare gav tabletter tills man är i vecka 35 men att de gjorts studier som ej visat ngn effekt på det och därför har de slutat med detta. Läkarna säger dessutom att det bara är dropp och sprutor som stoppar riktiga sammandragningar som leder till förtidig förlossning. Huruvida detta stämmer eller inte det vet jag inte.. men jag har också legat i Linköping i nästan två veckor och där gav de tabletter...tror att det är olika från landsting till landsting...

  • M1982
    mammaNena skrev 2010-02-15 19:19:51 följande:
    Här i varberg får man Inte bricanyl utskrivet. Läkarna här hävdar oxå att det är en sån grej som funkar för att stoppa upp det ett tag och när man då verkligen behöver det så har det ingen effekt. Måste bara fråga er andra som blivit sjukskrivna pga SD (hoppas iaf att här är någon!) har FK ringt er? de ringde hit innan och nästan anklagade mig för att ljuga, trots läkarintyg. det va verkligen 1000 frågor om hur vida jag kunde jobba eller inte, varför och "vad tror läkaren" Hur fasen ska man få dom att tro på en?? vissa får ppengar och bidrag hux flux, men om man tom skickar in ett intyg från läkaren, varför/hur kan de då lägga resurser på att ringa och fråga OM det är sant eller om jag bara går hemma och "skolkar" blir så trött! hur har ni andra haft det? jag har ju fortfarande inte fått höra OM jag FÅR ersättning, eller om de tycker jag egentligen är "frisk". och hon som ringde körde verkligen ett förhör, där framkom ingenting utan när jag hade svarat så va det ett " jaha, hmm, ok"
    Jag har varit sjukskriven för SD sedan 23+3. På läkarintyget är jag sjukskriven fram till vecka 36. Trodde att FK skulle krångla men det gick jättesmidigt. Tog bara två veckor innan jag fick besked om att det gått igenom. Kan dock tillägga att det på mitt intyg står att jag är inlagd på sjukhuset så då blir ju läget lite annorlunda.
  • M1982
    mammaNena skrev 2010-02-15 20:06:53 följande:
    jag va tvungen att ringa dom och fråga och det hade gått igenom! *andas ut*!!
    Sååå Skönt, om sjukskrivningen beviljas eller inte är ju det sista man behöver tänka på nu..
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar