• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Pilea

    Så här ser nestet ut som jag sydde när jag väntade Tyra


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Cherrybabe71
    Pilea skrev 2010-02-12 15:41:31 följande:
    Så här ser nestet ut som jag sydde när jag väntade Tyra
    Fint!
    har funderat på ett sånt jag men men köpte ju en sovgunga ist tillsist, känns som det blir enkalre trots allt.. får väl se.. har samsovit med det flesta av barnen i perioder och det kan ju vara skönt men samtidigt skönt att ha sängen för sig själv fast ändå ha tjejen nära..



    En blöjförvaing precis som du beskriver fanns med i setet! jättefint och praktiskt!

    Funderade själv på att sy en massa speciellt som storlekarna inte stämde hundra men sen beställde jag allt ändå efter att ha sett att det var svårt att hitta samma/liknande tyg mm mm och att det skulle kosta lika mkt som att beställa.. så då skcikade jag efter setet och tänkte att jag kan justera och sy om ifall dety behövs ist.. men det gick att fixa ändå så blev ju superbra!

    Ska ta kort sen och sätta in

    Ska bara fixa en ny gardinstång på ikea så jag kan sätta upp de nya gardinerna på riktigt också.. har lagt dem över de svart vita längderna bara för att få lite hum om hur det kommer se ut men har fönster i hörent så kan inte bara ta vilken stång som helst och ikeas passar bäst.. blir nog nästa eller näst nästa helg! Då hoppas jag att fåtöljen kommer också!

    Elaisa:Grattis till tjejen! Vi ska också få en tjej! Så kul eftersom jag bara har en tjej sen innan och 4 killar!

    Paincake: Ja när man gått runt med massa ont osv så vore det ju skönt om de väl kom när de väl får komma så att säga! hoppas det blir snart och allt går bra!
  • aprilfamilj

    Har inte ringt in. Har inte kommit nå mer och varit lugnt i magen. Fram till nu på eftermiddagen. Har ganska mycket sammandragningar, men inte så dom gör ont eller så, skönt det. Men blir att ta det lugnt hela kvällen och hoppas att det inte blir mer. Känner mig faktiskt lite nervös. Och det påverkar ju också....

  • elaisa

    Arrhg! jag blir galen... måste bara gnälla/skälla av mig lite. Eftersom vår situation är som den är med mig sängliggande och sambon tvungen att jobba jättemycket får vi hjälp av våra pensionerade mammor varje vecka.Varannan vecka är min mamma här och nästa sambons. Självklart är vi ju väldigt tacksamma att de kan ställa upp o vet inte hur vi annars skulle fixa denna tid rent praktiskt.

    Nu är alltså min svärmor här...och vi krockar hela tiden. Jag försöker svälja och gå undan men känner hela tiden av hennes kritik o ifrågasättande. Igår när vi berättade att det är en flicka i magen är hennes helt spontan reaktion - Men nej! Detta bara för att hon då själv fick två söner, såklart det bästa för flickor är ju så svåra, falska och jobbiga i puberteten enligt henne. Hon är korkad,bitter och en äkta besserwisser - och det börjar bli riktigt påfrestande att ha henne här varannan vecka.
    Dock älskar hon vår son och är oftast jättebra med honom.

    Jag vet att det bara är att stå ut, jag har ju inget val men guud så jobbigt det är!

  • elaisa

    Oj, vad tyst det blev i tråden...hoppas inte någon tog illa vid sig{#lang_emotions_smile}

  • mammaNena

    elaisa: jag förstår dig, tror jag. har inte behövt ha min svärmor här på det viset, vilket jag är Väldigt glad över!! min låter ungefär som du beskriver din...

  • Izzen

    Elaisa: Förstår din frustration!!
    Usch vad jobbigt! När man måste ha hjälp oxå, och bara måste "stå ut" på något sätt...

    Är så allmänt trött själv på folk reaktioner och deras synpunkter på allt när det kommer till graviditeter och första tiden! Allt från att ta reda på kön, till vilken kön det är, vilka namn man gillar, vilken vagn man kör, hur ofta man ammar, vart barnet sover osv.....

    Du får försöka bita ihop, men självklart inte på bekostnad av dig själv!!
    Trots att det är din svärmor så har du all rätt säga ifrån. Och tala om att hennes uttalanden gör dig ledsen!
    Ibland hjälper det faktiskt att säga ifrån, även om det känns både skrämmande och svårt...

    Stå på dig! Och hoppas situationen fungerar iaf så länge det behövs!!

    KRAM!

  • linelus04

    I dag var inte min dag . Var inne på sjukhuset pga sammandragningar och minskade foster rörelse . Bebisen mådde jättebra bara lite trött . Men mina sammandragningar låg på var tredje minut , läkaren tyckte inte det var bra fick stanna under dagen tills de lugnat sig .eftersom jag inte kan ta bricanyl.
    Var har era sammandragningar legat på ? Mina låg mellan 80-130 på skalan hade super ont men vet inte om det är mycket eller inte.
    Nu är det lugnare i alla fall.
    Måste ligga kvar ett tag till. Nu ska vi på Ul snart på tisdag får se vad de säger då .

    Hoppas ni andra har en lugn period nu .

    Kram på er trevlig helg.

  • AsaLu

    Hejsan alla,
    Det låter som om det går sakta framåt för alla trots en hel del svårigheter o motgångar...
    Jag fick trots allt åka hem i onsdags trots att tappen såg helt utplånad ut, de bedömde att risken inte var så mkt större jämfört m några mm stängt. I morgon är jag 28+4, samma som när sonen föddes, så det känns som en seger!
    En fråga om Bricanyl, finns det någon av er som tar det regelbundet över längre tid? min läkare sa att om man tar 2-3 per dag i en vecka har de ingen effekt längre, så jag är ganska rädd för att ta "i onödan". Vad har ni för erfarenhet av det???

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar