• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • emelilla

    Bibbif,
    jag ställde den frågan både till min BM och till BM på förlossningen och båda svarade att så länge det inte kommer med alltför täta mellanrum, inte gör ont och går över när du vilar så är det ingen fara. Men precis som Pilea sa, är du orolig så be din BM om en extra kontroll.
    Mina sammandragningar trycker också nedåt men min mage blir liksom "toppig" när det drar ihop sig.

    Var hos läkaren igår i alla fall. Har fått bricanyltabletter och blivit heltidssjukskriven.
    Någon annan som blir konstig av dem? Jag mår inte fysiskt dåligt direkt förutom hjärtklappningen, men jag känner mig alldeles speedad och får svårt att sitta still ett tag och sen går det över i trötthet. Sammandragningarna lugnar sig dock så det är väl värt det.

    Gersemi, varför vågar hon inte göra en gynundersökning? Är det att hon inte vågar peta för att inte trigga igång något?

    Idag verkar det i alla fall vara en bra dag så idag ska jag sticka, måla, läsa bok och sedan, om vi (körkortslösa båda två) får skjuts så ska vi gå på föräldrautbildningen på SÖS :)

    Kramar!

  • Pilea

    Här hemma är det lite förkylt, är väl mest dotran, men jag vaknade imorse med lite halsont.


    Idag känns det bättre med sammandragningarna , fast det brukar det iofs göra när jag precis vaknat.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Gersemi

    Hej tjejer

    Har sovit 13 timmar inatt... Var väl välbehövt, antar jag. Hade en riktig skitdag igår, körde hästen till slakt Det fanns inget annat att göra, men det känns ju i alla fall för mig som sitter ensam kvar. Men men , det var bara en parentes.

    Emelilla: Vete sjutton varför hon inte vågar göra en undersökning. Hon är tämligen mesig öht, mäter magen och tar blodtryck, men det är allt. Jo, hon lyssnar på hjärtat såklart, men alltid när man ställer en fråga så får man inget rakt svar. Visserligen är det ju bra att hon inte ger ett svar som hon inte är 110 säker på, men det ökar inte förtroendet. Vad gäller bricanylen r det väl lite så den funkar även för mig, även om jag får lite fler biverkningar. Bricanyl sätter igång adrenalinet, och det är därför du inte kan sitta still. Vilket känns väldigt kontraproduktivt iom att man ska vila för att inte reta magen.

    Fåglarna kvittrar utanför fönstret. Måste ju räknas som ett vårtecken, eller vad säger ni? Det är ju erkligen något positivt i så fall, att gå från en årstid till en annan ger ju verkligen känslan av att tiden går, för även om vi ligger här och räknar veckor, så känns det iaf för min del som att tiden står still, det är bara vinter och snö hela tiden. Dessutom är vår bebis beräknad till slutet på våren

    Förresten, ni som nätshoppar, vilka ställen är era favvisar? Är i v 27, så det är väl dags att börja.

  • Pilea
    Gersemi skrev 2010-02-10 13:38:06 följande:
    Hej tjejer Har sovit 13 timmar inatt... Var väl välbehövt, antar jag. Hade en riktig skitdag igår, körde hästen till slakt Det fanns inget annat att göra, men det känns ju i alla fall för mig som sitter ensam kvar. Men men , det var bara en parentes. Emelilla: Vete sjutton varför hon inte vågar göra en undersökning. Hon är tämligen mesig öht, mäter magen och tar blodtryck, men det är allt. Jo, hon lyssnar på hjärtat såklart, men alltid när man ställer en fråga så får man inget rakt svar. Visserligen är det ju bra att hon inte ger ett svar som hon inte är 110 säker på, men det ökar inte förtroendet. Vad gäller bricanylen r det väl lite så den funkar även för mig, även om jag får lite fler biverkningar. Bricanyl sätter igång adrenalinet, och det är därför du inte kan sitta still. Vilket känns väldigt kontraproduktivt iom att man ska vila för att inte reta magen. Fåglarna kvittrar utanför fönstret. Måste ju räknas som ett vårtecken, eller vad säger ni? Det är ju erkligen något positivt i så fall, att gå från en årstid till en annan ger ju verkligen känslan av att tiden går, för även om vi ligger här och räknar veckor, så känns det iaf för min del som att tiden står still, det är bara vinter och snö hela tiden. Dessutom är vår bebis beräknad till slutet på våren Förresten, ni som nätshoppar, vilka ställen är era favvisar? Är i v 27, så det är väl dags att börja.
    Åh, va skönt det lät med så mycket sömn
    Men jobbigt med hästen, vet inte vad jag ska säga!
    Jag brukar shoppa mycket på Tradera, billigt o bra! Men annars gillar jag www.1klass.se
    Alve 060129 Tyra 071019
  • mammaNena

    det gick bra idag. va inte mer påverkad på tappen iaf! vilket ju e super! men jag blev sjukskriven i 1 månad till ( som att det skulle vara bättre i v 31 än vad det är i v 27, men men) berätta hur det va igår och jag fick lova att så skulle jag inte bete mig igen! skulle absolut komma in och inte ligga hemma och leka hjälte{#lang_emotions_undecided} Och så skulle jag, både av min man och av vårdperonalen på FL, bli behandlad som "prinsassan på ärten" alltid åka in om det blev för mycket! lillen kan få för sig att komma ut när som och det ska han INTE! Fick en jätte bra läkare idag faktiskt OCH en läkarstudent, så läkaren va mest i bakgrunden som stöd, men sa även det där med att jag inte fick stanna hemma FÖR länge!

  • aprilfamilj

    Får man hoppa in här?

    Har nyss kommit hem från förlossningen där jag spenderat 4 dygn men en massa bricanyl för att soppa upp det hela!
    Väntar mitt andra barn och är nu i v 29.

  • Pilea
    aprilfamilj skrev 2010-02-10 20:40:44 följande:
    Får man hoppa in här? Har nyss kommit hem från förlossningen där jag spenderat 4 dygn men en massa bricanyl för att soppa upp det hela! Väntar mitt andra barn och är nu i v 29.
    Självklart
    Har ju tid på spec-mvc i efterniddag, men är dunder förkyld. Får väl ha munskydd eller något Skämt o sido, jag vill verkligen kolla tappen idag iom att jag har haft lite mysko känningar.
    + att jag nojar mig om moderkakans placering. Vill veta om den flyttats upp något sedan RUL. Egentligen görs det UL i v.32, men tänk om förlossningen sätter igång innan dess med en störtblödning.
    Det borde väl gå att se det med VUL när de ändå ska mäta tappen, eller?
    Alve 060129 Tyra 071019
  • elaisa

    Hej allihopa o välkomna alla nya!

    Jag mår bra idag allt lugnt i magen än så länge.
    Pilea, lycka till idag och förstår precis din oro för störtblödning känner precis som du. Ska också till sös imorgon och kolla tappen och moderkakan - äntligen! tre veckor känns lite i längsta laget emellan kontrollerna.

    Kram till alla

  • linelus04

    Hej igen

    Välkomna till alla nya i tråden.

    Ja tiden går så sakta . Mina sammandragninar är jättestarka på nätterna nu .
    Borde nog åka in snart . Men väntar tills på tisdag om det går . Har UL och läkarbesök då . Eftersom jag inte kan få bricanyl känns det inte som någon ide ännu .
    Är i dag 28 fulla . så jippi framåt går det ler.

    Fortsätt och kämpa på .

    Kram till er alla

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar