• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • emelilla

    Beklagar sorgen över din häst Gersemi :(

    Var hos MVC i förrgår. Är SF-mått när de mäter magen?


    Ifall det är det så ligger vi nästan lika, jag låg på 26 cm :)

    Vad gör ni för att fördriva tiden när ni är hemma? Förutom att glo på tv och läsa böcker osv. Läste något om nätshopping. Själv har jag vissa tendenser för att bli en riktig tradera-räv :)

    Nu när mina sammandragningar satt igång så är det som att jag förbereder mig mentalt redan nu, håller verkligen på och bygger bo. Vill ha allting färdigt redan nu egentligen, men samtidigt vågar jag inte riktigt köpa vagn osv pga rädslan att han ska komma för tidigt och att något ska gå fel.

    Hur långt är ni gångna allihopa? Vet att många skrivit det i början av tråden men det är så bökigt att leta fram :) Själv är jag alltså i v. 27+0

  • linelus04

    hej

    pilea hoppas det går bra på din koll och att tappen är stängd.
    Jag ska på Ul den 16 tillväxten och se om moderkakan har flyttat sig uppåt. Ska bli spännade.

    emelilla tråkigt att du oxå fått jobbiga sammandragningar . Är det något du har åkt in med ännu ? Är själv i vecka 27 +2 i dag tiden går framåt sakta men säkert . Har väldigt jobbiga sammandragningar nu till och från de började tidigt tror det var ca vecka 14.
    Har fortfarnade sängläge här hemma dö trist , har tröttnat på allt film , böcker mm.
    Hänger mig fast på nätet .haha.

    Ha en bra helg kram på er alla .

  • Pilea
    linelus04 skrev 2010-02-06 14:22:30 följande:
    hej pilea hoppas det går bra på din koll och att tappen är stängd. Jag ska på Ul den 16 tillväxten och se om moderkakan har flyttat sig uppåt. Ska bli spännade. emelilla tråkigt att du oxå fått jobbiga sammandragningar . Är det något du har åkt in med ännu ? Är själv i vecka 27 +2 i dag tiden går framåt sakta men säkert . Har väldigt jobbiga sammandragningar nu till och från de började tidigt tror det var ca vecka 14. Har fortfarnade sängläge här hemma dö trist , har tröttnat på allt film , böcker mm. Hänger mig fast på nätet .haha. Ha en bra helg kram på er alla .
    Har också lågt sittande moderkaka o ska kolla om den flyttats. Vet inte om de gör den kollen nästa vecka i samband med tapp-mätningen. Fast vid RUL sa de att jag skulle bli kallad kring v.32.
    Har barnens farmor o bonusfarfar här, de gör snögubbe ute på altanen. Sambon håller på att försöka få ner snö från taket o jag ligger här o latar mig
    Alve 060129 Tyra 071019
  • emelilla

    linelus04, ja jag har varit inne på förlossningen vid ett tillfälle då de kom med 3-4 minuters mellanrum under två timmar. dock hade inte cervix påverkats och det var bara att snällt åka hem igen.

    De senaste dagarna har varit lite jobbiga så på tisdag ska jag träffa min läkare på mvc och göra en tappkontroll. Idag har det dock varit mycket bättre, har till och med orkat baka bullar :)  i och för sig har jag inte rört på mig speciellt mycket.

    Är det någon som vet om sammandragningarna kan ge med sig och bli bättre med tiden om man vilar ordentligt eller är det något jag får vänja mig vid fram tills förlossningen?

    Kramar!

  • elaisa

    Hej Emelilla!

    Om du verkligen vilar och då menar jag sängläge 22-23h/dygn så kan man nog lugna ner det mesta. Läste om en kvinna som kom in med utbuktande intakt fosterhinna i vecka 18 och som låg med strikt sängläge, visserligen på sjukhus, tom v38! De flesta här inne är ju just sjukskrivna med ordination vila ibland i kombo med bricanyl likande preparat att ta om sammandragningarna inte ger sig.

    Ang. sex så har jag strika restriktioner att inte ha sex och bada men så har jag försvagad livmodertapp o cerklage. Är i vecka 26+3 och har legat ner sen vecka 17.

    Tror alla här inne är levande bevis på att man kommer långt med sängläge och vila, så vila på!

  • emelilla

    Elaisa, okej, då är det bara till att varva ner då. Hoppas på att inte behöva bli sängliggande så länge. Dock hellre det än att han tittar ut för tidigt såklart :) Oj, sen vecka 17. Låter inte roligt :/ Vad innebär cerklage? Pepp-kramar!

  • elaisa

    Emelilla, ett cerklage är som ett band som sys fast på den del av livmodertappen som är stängd och ger stöd och motstånd när den vill öppna sig. Det är kanske inte en jätte vanlig åtgärd och det finns risker men i mitt fall var det det enda som skulle hindra ett sent missfall och hittills har det funkat.

  • mammaNena

    hej. jag tror jag va här inne och skrev för ett tag sen, men jag startade en "gnäll tråd" igår, för allt känns så jä**a surt nu, den som orkar läsa kansk göra det här www.familjeliv.se/Forum-2-143/m50577686.html
    Men det jag tänkte på. har ni blivit sjukskrivna, eller ni jobbar på som vanligt? Jag har varit sjukskriven nu i tre veckor, men det tar slut idag. ska till läkaren igen på onsdag och de ska göra en ny mätning av cervix och där efter besluta om jag ska bli mer sjukskriven eller om jag ska gå till AMS igen. Nu känns det helt uteslutet, jag kan knappt gå! finns ju ändå de läkare som skiter i det liksom.. finns ju dom som har det värre... ja ni vet.

  • Gersemi

    Ego: Har haft en underlig dag idag. Har haft sammandragningar, men inte så svåra. Däremot har jag haft ont! Har varit på toaletten flera gånger i tron att jag var bajsnödig, men det kommer inget... Detta borde ju vara anledning till oro, men jag har ändå fött tre barn och vet hur det känns när det är på G. Så vad är detta?? Förstår inte riktigt...

  • Pilea

    Tjolahopp, så var det måndag igen Ser ut att bli en kanondag med sol {#lang_emotions_sunny}


    Hur mår ni?
    Gersemi:
    Så där kan jag också känna, att man behöver baja, men så är det ändå inte det. Kan det vara bebis som ligger så långt ner o trycker på tarmen eller så???
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar