Inlägg från: emelilla |Visa alla inlägg
  • emelilla

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hej hej!

    Jag hoppar in här. Gravid i v. 26+6. Har haft smärtsamma sammandragningar till och från i snart en månad. Fick åka in till förlossningen för regelbundna täta sammandragningar för två veckor sedan och inatt satte det igång igen. Denna gång nöjde jag mig med ett samtal till förlossningen och de ordinerade vila och om det kommer regelbundet och tätt igen skulle jag åka in. Sist jag var inne var cervix opåverkad i alla fall. Lättretad livmoder sa de.

    Jag är sjukskriven på halvtid sen två veckor tillbaka men misstänker att jag kommer bli sjukskriven på 100 %. Ska försöka få träffa min läkare imorgon i och med att hela den här dagen har varit fylld av sammandragningar. Bara lämnat soffan för att gå på toa i princip. För mig ser det helt annorlunda ut från dag till dag. Vissa dagar har jag knappt några sammandragningar alls, och ibland får jag massor. Hur är det för er andra? Och sen måste jag även fråga hur sexuella aktiviteter påverkat era sammandragningar? För oss är det tyvärr bara att glömma.

    Kramar!

  • emelilla

    Beklagar sorgen över din häst Gersemi :(

    Var hos MVC i förrgår. Är SF-mått när de mäter magen?


    Ifall det är det så ligger vi nästan lika, jag låg på 26 cm :)

    Vad gör ni för att fördriva tiden när ni är hemma? Förutom att glo på tv och läsa böcker osv. Läste något om nätshopping. Själv har jag vissa tendenser för att bli en riktig tradera-räv :)

    Nu när mina sammandragningar satt igång så är det som att jag förbereder mig mentalt redan nu, håller verkligen på och bygger bo. Vill ha allting färdigt redan nu egentligen, men samtidigt vågar jag inte riktigt köpa vagn osv pga rädslan att han ska komma för tidigt och att något ska gå fel.

    Hur långt är ni gångna allihopa? Vet att många skrivit det i början av tråden men det är så bökigt att leta fram :) Själv är jag alltså i v. 27+0

  • emelilla

    linelus04, ja jag har varit inne på förlossningen vid ett tillfälle då de kom med 3-4 minuters mellanrum under två timmar. dock hade inte cervix påverkats och det var bara att snällt åka hem igen.

    De senaste dagarna har varit lite jobbiga så på tisdag ska jag träffa min läkare på mvc och göra en tappkontroll. Idag har det dock varit mycket bättre, har till och med orkat baka bullar :)  i och för sig har jag inte rört på mig speciellt mycket.

    Är det någon som vet om sammandragningarna kan ge med sig och bli bättre med tiden om man vilar ordentligt eller är det något jag får vänja mig vid fram tills förlossningen?

    Kramar!

  • emelilla

    Elaisa, okej, då är det bara till att varva ner då. Hoppas på att inte behöva bli sängliggande så länge. Dock hellre det än att han tittar ut för tidigt såklart :) Oj, sen vecka 17. Låter inte roligt :/ Vad innebär cerklage? Pepp-kramar!

  • emelilla

    Elaisa, okej det bringade lite klarhet.


    Pilea, ja verkligen. borde kanske släpa ut fåtöljen på uteplatsen och få lite sol.


    Helgen i sig har varit okej. Igår var det dock katastrof-smärtor och in till förlossningen och få bricanyl-spruta. Men så hade jag inte riktigt skött mig och trodde väl att om jag fick skjuts från dörr till dörr så skulle jag orka gå på konstutställning. Icke.

    Summan av kardemumman är alltså en JÄTTEöm mage och rygg och väldigt trött
    så idag blir det ligg-läge.

    Någon som varit inne på SÖS? Det var mitt första besök där och jag fick ett bra intryck av den bm som jag träffade, hon var jättefin mot oss båda. Läkaren var däremot något av ett monster. Hon hälsade inte på min sambo, var hårdhänt med gyn-instrumenten och var i rummet i mindre än fem minuter, konstaterade kallt att jag bör bli heltidssjukskriven av min mvc-läkare och gick. Riktigt trist.

    Kram!

  • emelilla

    Bibbif,
    jag ställde den frågan både till min BM och till BM på förlossningen och båda svarade att så länge det inte kommer med alltför täta mellanrum, inte gör ont och går över när du vilar så är det ingen fara. Men precis som Pilea sa, är du orolig så be din BM om en extra kontroll.
    Mina sammandragningar trycker också nedåt men min mage blir liksom "toppig" när det drar ihop sig.

    Var hos läkaren igår i alla fall. Har fått bricanyltabletter och blivit heltidssjukskriven.
    Någon annan som blir konstig av dem? Jag mår inte fysiskt dåligt direkt förutom hjärtklappningen, men jag känner mig alldeles speedad och får svårt att sitta still ett tag och sen går det över i trötthet. Sammandragningarna lugnar sig dock så det är väl värt det.

    Gersemi, varför vågar hon inte göra en gynundersökning? Är det att hon inte vågar peta för att inte trigga igång något?

    Idag verkar det i alla fall vara en bra dag så idag ska jag sticka, måla, läsa bok och sedan, om vi (körkortslösa båda två) får skjuts så ska vi gå på föräldrautbildningen på SÖS :)

    Kramar!

  • emelilla

    Grattis till er som fått era små :)

    Jag skrev här för några veckor sen och har läst i tråden sen dess så det är kul att höra att det gått bra för så många av er!

    Jag är nu i v. 36+ 3 och har varit sjukskriven sedan i februari pga sammandragn. och hotande förtidsbörd. Fram tills nu har ingen påverkan på tappen synts men för ca. 1 v sen började jag småblöda lite. Mest rosa flytningar men i fredags lite mer så då åkte vi in till förlossningen. Började blöda mer under natten plus kraftiga sammandragningar så jag blev inskriven.

    På morgonen var jag öppen 1 cm och tappen hade förkortats från 4,5 cm till 2 cm. Blev flyttad till antenatalavd. och fick spendera ytterligare en natt. Igår var jag dock fortfarande bara öppen 1 cm och fick åka hem eftersom jag slutat blöda och bebin mådde bra. Men nu hoppas jag på att han kommer ut snart för jag är som så många av er också SÅ less på sammandragningar hela tiden.

    Min läkare sa i alla fall att jag borde kommit in så fort jag började blöda även om det var så pass lite. Anledningen till att jag inte gjorde det är dock att min BM inte tyckte det var någon fara eftersom det var så lite. Morr!

    Läkaren (som var superbra) dissade också utskriften av bricanyltabletter som jag fått. Han sa att det var populärt att skriva ut det "förr" men att biverkningarna oftast översteg hjälpen som man får av dom. Något jag håller med om.

    Kramar!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar