• Izzen

    Vi som har prematura sammandragningar

    Här kan vi samlas!!

    Vi som har besvärliga prematura sammandragningar. För att peppa och dela erfarenheter!

    Jag väntar mitt andra barn och har även denna graviditet fått tidiga problem med kraftiga och även smärtsamma sammandragningar.
    Är nu sjukskriven från v 23 på heltid med order om vila!

    Känns tungt att behöva snigla sig fram till förlossningen... Men vi är säkert många därute som får gilla läget och bara göra det bästa för våra små i magen och för att de ska stanna där så länge som möjligt!

    På återseende!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-22 22:50
    BF lista

    April
    10 - Sofiaochjonas

    Maj
    1 - aprilfamilj
    1 - Pilea
    2 - petronellan
    3 - Elaisa (ks så egentliga bf är 11/5)
    8 - Anna75
    17 - Gersemi
    17 - helenas83
    18 - Izzen

    Juni
    1 - cherrybabe71
    5 - Björnbäret
    22 - fröken sol

    Juli
    8 - Noemi

    Augusti
    22 - jmyn

  • Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-02-01 14:10:23 följande:
    Gud va härligt att packa bebisväskan! glöm inte kexchokladen... Min första bm pratade så mycket om vad jag skulle ha med till BB och jag packade pliktskyldigt ner allt från hennes lista. Sen hann jag inte ens öppna den innan sonen var ute samtidigt som sambon slukade alla kexchoklader,bananer o cola i ren nervositet. Idag har jag en städerska här som städar hela huset! En doft av såpa börjar sprida sig - helt underbart för här var så smutsigt och äckligt. Och jag bara ligger här...
    Ja, det är ju lite tidigt förståss, hela 89 dagar kvar till BF, men jag vill ha det gjort.
    Nice med städerska! Min sambo får agera städerska här o jag har äntligen lärt mig koppla av o låta han göra det på sitt sätt (är lite pedant av mig).
    Alve 060129 Tyra 071019
  • linelus04

    hej

    håller med er i början är det så svårt att släppa allt i hemmet och med barnen .
    Nu får min stackars man ta allt här hemma barnen städning maten .
    Ja och så jobbar han ju oxå . Stackaren .
    Men bättre mår jag när jag nu vilar . Igår var vi och köpte en vagn brio sing blev det med travell systemet . Så skönt eftersom jag snittas en fjärde gång har man lärt sig att det inte går med en jättestor vagn som man ska lyfta in i bilen hela tiden .
    ler.
    Mina blödningar har för tillfället stannat av. skönt diabetes är okej , det är sammandragningarna som inte ger med sig blir bara värre . Får inte äta bricanyl tabletter pga mina tidigare blödningar och sen diabetesen.
    Typiskt mina förra graviditeter kunde jag i alla fall äta dem och få sprutor och nu ingenting .
    tiden går långsamt framåt är i vecka 27 fulla snart.
    Hur långt har ni andra kommit ?
    Hur ofta har ni kontroller hos bm och läkare ?
    Hur ofta har ni sammandragningarna och hur tätt ?
    Lite frågor .

    Kram på er

  • Pilea
    linelus04 skrev 2010-02-01 15:56:29 följande:
    hej håller med er i början är det så svårt att släppa allt i hemmet och med barnen . Nu får min stackars man ta allt här hemma barnen städning maten . Ja och så jobbar han ju oxå . Stackaren . Men bättre mår jag när jag nu vilar . Igår var vi och köpte en vagn brio sing blev det med travell systemet . Så skönt eftersom jag snittas en fjärde gång har man lärt sig att det inte går med en jättestor vagn som man ska lyfta in i bilen hela tiden . ler. Mina blödningar har för tillfället stannat av. skönt diabetes är okej , det är sammandragningarna som inte ger med sig blir bara värre . Får inte äta bricanyl tabletter pga mina tidigare blödningar och sen diabetesen. Typiskt mina förra graviditeter kunde jag i alla fall äta dem och få sprutor och nu ingenting . tiden går långsamt framåt är i vecka 27 fulla snart. Hur långt har ni andra kommit ? Hur ofta har ni kontroller hos bm och läkare ? Hur ofta har ni sammandragningarna och hur tätt ? Lite frågor . Kram på er
    Är i v.27+1 idag o går till MVC som "vanligt" folk Spec-mvc ungefär var annan var 3:e vecka någon ting o mäter tappen.
    Har inte jättemycket sammandragningar längre, tror jag, eller så har jag bara vant mig vid det. Tror att lite av min oro o stress börjar släppa nu när vi snart passerat sonens födelsevecka o det kanske gör sitt också.
    Har ingen bra koll på hur ofta eller så, men det kommer ju ett gäng sammandragningar på ett dygn, särskilt om jag rör magen, om kläder sitter åt, om jag ligger på rygg, sitter rakt upp o ner på en stol osv.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Åh, det är ju måndag idag, vilket betyder "Familjen annorlunda" Är så skönt att ha serier att följa så att man känner att dagarna o veckorna faktiskt går.


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Paincake

    Hej Linelus!


    Jag är idag i v 34+3 så jag har kommit långt om man jämför med många av er. Fick prematura sammandragningar strax innan jul, i v 28-nånting, men har klarat att stanna av allt m h a bricanyl. Har bara fyra dagar kvar att ta äckeltabletterna, sen är det fritt fram! 
    Jag går "normala" tider till barnmorskan, dvs just nu varannan vecka, men det kommer bli varje vecka lite längre fram. Träffar läkaren varje gång han ska förlänga min sjukskrivning, dvs en gång i månaden. Men jag går privat, och skulle något hända eller om jag blir orolig har jag inga problem att få en tid i princip på stört. Jag tycker hemskt mycket om "mitt" mvc
    Just i dagarna kommer de inte så jätteofta, kanske en i timmen eller ännu mer sällan. Fast om jag är uppe och går kommer de med bara ett par minuters mellanrum. Jag har fått order om att ta bricanyl när de etablerar sig, dvs 4-5 sammandragningar med 10-20 minuter emellan. Som mest har jag väl haft två timmar med sex minuter mellan varje sammandragning innan medicinen kickade in. Då var det lite nervigt
  • linelus04

    pilea vilken tur att du påminnde om familjen annorlunda ikväll.
    Vad skönt att du gått förbi din sons vecka .
    Vilken vecka kom din son i ?
    Hur gick det ?

    Vad skönt paincake att du gått så långt . Nu  är det den lilla i alla fall så långt gången att den kommer att klara sig helt okej. Skönt att du nu mår lite bättre .

    Kram på er

  • Pilea
    linelus04 skrev 2010-02-01 19:52:06 följande:
    pilea vilken tur att du påminnde om familjen annorlunda ikväll. Vad skönt att du gått förbi din sons vecka . Vilken vecka kom din son i ? Hur gick det ? Vad skönt paincake att du gått så långt . Nu  är det den lilla i alla fall så långt gången att den kommer att klara sig helt okej. Skönt att du nu mår lite bättre . Kram på er
    Inte riktigt än, är i v.27+1 idag o han kom i v.27+4!
    Jo, det gick bra, han har inga men eller så. Men de 3 månaderna på neo var ingen dans på rosor direkt. Han fick en lungblödning bla o höll på att stryka med, men det ordnade upp sig efter ett gäng veckor i respirator. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Izzen

    Hur går det för Dig AsaLu?? Som sagt länge sen vi hörde något från dig nu... Hoppas allt går bra!

    Linelus04: Jag är i vecka 24+5. Går hos vanliga MVC men även på kontroller hos gyn läkare på Spec MVC. Har varit tätare kontroller nu men kan tänka mig att det blir var 3e vecka och kanske varannan längre fram.

    Mina sammandragningar drar igång så fort jag rör mig.
    Men är så van vid dem vid det här laget att jag inte har koll på hur ofta det egentligen är...
    Blir mer oroad när det sätter fart när jag är i vila... Äter bricanyl, men tycker än inte att det hjälper så jättemycket.

    Hoppas dina sammandragningar blir bättre snart Linelus04!! Jobbigt att inte kunna få ngn hjälp för dem..

    KÄMPA PÅ ALLA TUFFA MAMMOR!

  • AsaLu

    Hejsan alla,
    Jorå jag ligger där jag ligger och dagarna går, det har liksom inte hänt något att rapportera på ett tag nu...
    Idag v 26+5 så det börjar kännas bättre, om UL fortsätter att se oförändrade ut får jag kanske åka hem o vila om en dryg vecka!!! Men en vecka är ju 7 dagar och en dag är ju 24 timmar så det känns långt som ni vet. Läskigt att åka hem m bara 8 mm tapp kvar oxå...
    Jag har inte så mkt sammandragningar men har tagit bricanyl på kvällarna för att försöka slippa de jobbigaste timmarna, ibland har det funkat men ikväll är det rätt jobbigt i alla fall, kanske kommer en sd i halvtimmen om jag ligger på rygg eller går på toa eller annat.

    Fick prata med en aurora-barnmorska idag om hur jag upplevde förra prematura förlossningen och det kändes jättebra. Har inte fått prata så mkt om det tidigare, har väl mest velat förtränga men nu kommer det smygande igen.
    Hoppas väl att det inte blir så men har inte riktigt fått in i hjärnan att i värsta fall kan vi ha ett andra barn om inte alltför många dagar!!

    O apropå städhjälp är vi inne på det också, kommer väl att kännas konstigt att någon annan ska plocka upp mitt skräp men jag tror att vi går under annars, speciellt om det blir en lång runda på neo igen, och sen ett tag hemma med sondmatning dygnet runt... Pust.

    Lycka till alla och knip duktigt. Tänk på att det är en bra tid på året att vara "inlåst", fatta vad illa om det hade varit mitt i juli när alla har semester o åker ut o badar...

  • Paincake

    Så skönt att du har det bra, AsaLu, och kanske t o m får komma hem!


    Jag har också tänkt på att det verkligen är rätt årstid att vara instängd på. Tänk alla facebookmeddelanden om badutflykter och glassätning i parker och semesterresor man hade fått utstå om det hade varit sommar nu! Vår lägenhet har dessutom vardagsrum, balkong och kök i söderläge vilket innebär massa grader varmt om solen ligger på... Nej, det kunde varit värre
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar