• Brumma

    Vilja ta över mammans plats?

    Med anledning av att det i vissa trådar, senast idag, kommer påståenden om att det är vanligt att bonusmammor VILL ta mammans plats och ARBETAR FÖR att utmanövrera mamman och ta hennes plats i barnets liv tänkte jag fråga er bonus/styvmammor här på forumet om det stämmer.

    Själv har jag nämligen aldrig känt någon bonusmamma som önskar att de var mamma åt sina bonusbarn. Jag har heller aldrig pratar med någon som kommit i kontakt med någon som vill detta.

    Men så kan jag ju naturligtvis missat några :)

    Så, bonusmammor, har ni någon önskan om att ta över mammans plats?

    Om så är, vad ligger bakom denna önskan?

    För att vara övertydlig (vi är ju på FL) så pratar jag inte om fall där mamman är helt ute ur bilden redan utan där barnet har en mamma som är mer eller mindre närvarande.

    Personligen vill jag inte ta mammans plats utan vara en extra vuxen i bonusbarnet liv. Jag har haft en föräldraroll men har aldrig velat ta över mammans plats. Tanken känns ärligt talat väldigt främmande. Jag är mamma till mina egna barn, det är fullt tillräckligt :)

  • Svar på tråden Vilja ta över mammans plats?
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Vem) skrev 2016-02-29 11:34:00 följande:

    Man kan kanske lära sig av den här tråden att alla bonusmammor inte är likadana? Vissa VILL ha bonusbarnen som sina egna. Andra skyr dem som elden. Den stora massan är trevliga och accepterande men vet att barnen har en riktig mamma som älskar dem mest i världen.


    Väldigt sant, självklart så finns det bonusmammor som är jätteomtänksamma och ödmjuka också, dom ska inte glömmas bort av mig heller.
  • Anonym (NEJ!)
    skattenmust skrev 2016-02-29 11:28:28 följande:
    Detta är jag med om på samma sätt som du berättar. Jag har 2 barn med en man sedan tidigare och pappans nya sambo gör allt för att få folk att tro att hon är deras mamma på ett sätt som att jag inte skulle finnas alls. Mitt stora barn valde med det att inte ha kontakt med sin pappa överhuvudtaget ett helt eget val. Min minsta är väldigt tveksam till pappans sambo då hon ber barnet att kalla henne för mamma. Hon lägger upp bilder på facebook och andra sidor med bilder på henne och min minsta med texten-mitt underbara barn.
    Hon talar ofta om för mina barn att jag är dålig och att hon är en bättre mamma. från början så kände jag mig hotad av det men insåg att hon kan aldrig ta min plats hur mycket hon än försöker och tro mig det gör hon. Mitt stora barn valde tom bort sin pappa på grund av detta. Saken är denna att hon skadar mina barn med sitt beteende. När jag ringde för att prata med barnen så kunde hon svara- barnen vill inte prata med dig dom vill faktiskt inte ha någon kontakt med dig alls. Vilket självklart inte är sant.
    Förstår mig bara inte på denna typen av kvinna, vilja ta över någon annans barn, hon måste ju lida av något allvarligt fel.
  • Anonym (Louise)
    Anonym (allis) skrev 2016-02-27 00:21:31 följande:
    Det finns ingenting negativt med att försöka skapa sig det liv man liv man vill ha. Tvärtom är det en bra egenskap att ta ansvar för sin eget liv och arbeta målinriktat för att nå det man vill uppnå.

    MEN även de mest målinriktade människorna undviker att skapa sig lycka på andras bekostnad. Vad beror det på? Jo på en mänsklig egenskap som kallas för empati.

    Om man är beredd att medvetet skada andra för att uppnå sina egna mål så lider man av någonting som kallas för bristande empati. Bristande empati är ett karakteristiskt psykopatdrag. Nu säger jag inte att du är en psykopat utan bara på att du verkar ha psykopatiska egenskaper.

    De med bristande empatisk förmåga lider oftast inte av det. Varför skulle de?

    De flesta av oss med välfungerande empatisk förmåga tycker att det är obehagligt med människor som dig. Vi tycker det är obehagligt med egoism som kör över och skadar andra. Mest för att det går emot allt vad vi tror på. Men det kommer du säkert aldrig heller förstå.
    Jag tror de flesta av oss på någon punkt kan uppvisa och dela ett eller flera drag med psykopater, säkert även jag. Jag har till exempel lätt för att dupera människor och jag är mycket trevlig och omtyckt, det är två drag som psykopater brukar förses med. Men hur förklarar du all empati jag känner med och för ungarna? För min sambo? För andra människor som står mig nära? Jag känner empati för ungarnas mamma också, och tycker att jag till viss del hjälper även henne. Jag vet inte hur medveten hon är om mina manipulationer men hon har trots dom, eller tack vare, vem vet, ofta förklarat hur tacksam hon är mot mig. Nu ska hon få nytt barn med ny man, så särskilt olycklig verkar hon inte vara. Hon kanske i själva verket är en gökmamma som bara råkade få extra skjuts på vägen av mig. Allt fungerar i alla fall mycket bättre nu när ungarna bara hälsar på hos henne och då är jag oftast med. 
  • Brumma
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-29 11:18:46 följande:

    Det ä inte så många som svarat i denna tråd, olika personer vill säja. men dra det i sin % så blir det en del. Det är INTE ovanligt så inget jag tolkar in alls ;) du som inte vill inse och acceptera fakta, det förekommer.  Jag skrev ovan om inspelningen jag hörde nu på morgonen, fall 3 i bara denna tråden.


    Du tror att FL på något sätt är representativt för världen utanför?
  • Anonym (NEJ!)
    Brumma skrev 2016-02-29 13:20:34 följande:
    Du tror att FL på något sätt är representativt för världen utanför?
    Absolut inte, men det är väl människor som skriver här inne?
    Du vill bara inte förstå att detta faktiskt händer ;) Inte av alla bonusmammor såklart, emnd et händer.
  • Brumma
    Anonym (båda) skrev 2016-02-29 11:21:53 följande:

    Fast... Alltså, jag tror inte heller att det är så himla vanligt att man helt vill utmanövrera mamman. Men samtidigt är det ju en perspektivfråga. Skulle man fråga mitt barns bonusmamma skulle hon aldrig (ens anonymt, och säkert inte ens inför sig själv) säga att hon vill strypa mitt barns kontakt med mig. Men meddelanden hon skickar till mig, saker hon säger till mitt barn och till mig, saker hon lägger upp på sociala medier talar ett annat språk. Hon har inga egna barn, och det är jättetydligt hur mycket hon önskar att jag inte fanns - att mitt ex inte hade någon historia och att mitt barn vore hennes.


    Ja, som sagt har jag aldrig påstått att det inte händer.

    Men, jag tror även att man kan uppleva något på ett sätt som inte är "sant".

    Jag har strypt all kontakt men bonus mamma. Hon är inte Välkommen in i vårt hus längre (detta pga av att hon betett sig illa mot mina barn). Jag kan garantera att det, när hon beskriver situationen, är jag som försöker förstöra och försvåra.

    Därav jag frågar källan direkt :)

    Alltså inte hur ngn annan uppfattar eller vad man tolkat in eller vad man hört någon annan berätta. . För sådant ligger alltid i "betraktarens öga"..

    Jag tycker också det vore enklare om min mans ex inte fanns. Men det är inte samma sak som att jag vill ta över och vara mamma..
  • Brumma
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-29 13:22:52 följande:

    Absolut inte, men det är väl människor som skriver här inne?

    Du vill bara inte förstå att detta faktiskt händer ;) Inte av alla bonusmammor såklart, emnd et händer.


    Jag har aldrig ifrågasatt om det händer eller inte. Självklart händer det, eftersom rötägg och människor som inte bryr sig om annat än sig själv finns i alla led.
  • Ess
    Connie07 skrev 2016-02-29 11:04:53 följande:

    Varför ska en kvinna gå igenom graviditete och sen föda barnet och sen ska pappan och hennes kvinnor ta hand om det hon tillverkat.


    Det är varken pappans kvinna eller mammans man som ska ta hand om barnet, det är föräldern själv som ska göra det. Behöver föräldern hjälp någon gång så kan hen fråga sin sambo. 
    Jag anser att en pappa är lika viktig för barnet som en mamma, när det gått ur spädbarns perioden. MEN ingen av föräldrarna ska dumpa över ansvaret på sin nya partner, för det är inte partnern som skaffat det barnet.
  • Anonym (Vem)
    BioBonus skrev 2016-02-29 11:30:08 följande:
    8 procent.
    Om jag inte har räknat fel så har 29 olika personer svarat ja eller nej. Av dessa är 6 stycken bioföräldrar vilket direkt diskvalificerar dem från resultatet. I övrigt har 21 bonusföräldrar svarat nej och 2 bonusföräldrar har svarat ja, de vill ta över mammarollen. 2 av 29 blir kanske 8 %. Men hur saker och ting än är så kan tråden inte anses vara representativ för hur Sveriges bonusmammor ställer sig i frågan. :) Helt ovanligt är det nog inte även om det förmodligen inte är vanligaste scenariot.
  • Anonym (Vem)
    Ess skrev 2016-02-29 13:37:53 följande:
    Det är varken pappans kvinna eller mammans man som ska ta hand om barnet, det är föräldern själv som ska göra det. Behöver föräldern hjälp någon gång så kan hen fråga sin sambo. 
    Jag anser att en pappa är lika viktig för barnet som en mamma, när det gått ur spädbarns perioden. MEN ingen av föräldrarna ska dumpa över ansvaret på sin nya partner, för det är inte partnern som skaffat det barnet.
    Det är DIN åsikt och inte en lag som alla bonusföräldrar tvingas följa... Hur bonusfamiljer gör är deras ensak och inget för dig att sitta och besluta om.
Svar på tråden Vilja ta över mammans plats?