Inlägg från: Anonym (NEJ!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (NEJ!)

    Vilja ta över mammans plats?

    Sedär Brumma, du startade en tråd med detta ämne och svaren är varierande. Jag gick nu imorse igenom lite material med bla en inspelning av en pappa där han påtalar tydligt att den nya sambon inte tycker om att barnet har kontakt med sin mamma och stryper därav all kontakt mellan biomamma och barn via telefon, osv under tiden barnet är hemma hos sin pappa, jag citerar hans ord " Min flickvän gillar inte att ****** har kontakt med sin mamma och hon mår inte bra av det, hon sköter även mailkontakten med mamman så att jag inte ska ha kontakt med henne, vilket jag tycker är okey så länge min flickvän mår bra"  Vidare talar han om att han kommer minimera all kontakt mellan bio mamman och barnet för att detta är något som sambon önskar.

    Vi ser ju flera svar här inne som kan jämföras med vad jag skrev i den andra tråden.

  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Louise) skrev 2016-02-26 14:05:55 följande:

    Jag kan väl erkänna att jag känner så och att jag har arbetat hårt på att utmanövrera ungarnas mamma. Det är mest för att jag tycker att jag är bättre än henne på egentligen allt, men det är också för att kontakten mellan henne och min sambo stör mig. Eller störde mig, numera är det inget problem eftersom dom inte har nästan nån kontakt längre alls och den dom har har jag full insyn i. 


    Tyvärr så är inte kvinnor som dig så ovanliga som vi önskade eller hoppats på..
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Hoppas) skrev 2016-02-26 21:59:54 följande:

    Hade gärna adopterad mina bonusbarn och då bli mamma till dom.Men har inte fått göra det av biomamman.


    Varför skulle du adoptera någon annan kvinnas barn? Dom har ju sin mamma, du anser dig vara bättre? enligt vem då? dig själv antagligen. Är väldigt tveksamt om barnen håller med.
  • Anonym (NEJ!)
    Brumma skrev 2016-02-29 11:14:36 följande:
    Nej

    Två personer - TVÅ - har i den här tråden skrivit att de vill umanövrera mamman och ta hennes plats. Det är inte många och det gör det inte vanligt.

    Vilket är precis vad JAG mfl skrev ;)

    Men det är bra att du visar hur du tolkar saker (igen) och bevisar att det du skrev förmodligen är ngt du själv tolkat. Inte sanningen..
    Det ä inte så många som svarat i denna tråd, olika personer vill säja. men dra det i sin % så blir det en del. Det är INTE ovanligt så inget jag tolkar in alls ;) du som inte vill inse och acceptera fakta, det förekommer.  Jag skrev ovan om inspelningen jag hörde nu på morgonen, fall 3 i bara denna tråden.
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (A) skrev 2016-02-29 11:22:50 följande:
    Oj, du är inte så försiktig med ditt material, har du fått din informants godlännande att citera honom här? Om inte bryter du ju mot forskningsrådets etiska principer. Inte så klokt kanske.:0)
    Jag är helt anonym med informationen jag ger ut. Vi lever i ett relativt stort land med många städer, jag har inte sagt vart vi befinner oss, inga namn osv. Han är bandad i smyg vilket är helt tillåtet enl lag.
  • Anonym (NEJ!)
    BioBonus skrev 2016-02-29 11:30:08 följande:
    8 procent.
    Tråden är relativt ny. och oavsett så är det ett faktum, detta kvinnor existerar.
  • Anonym (NEJ!)
    BioBonus skrev 2016-02-29 11:33:03 följande:
    Kan vi låta den här tråden få behålla sin ursprungsfråga? Så Anonym(NEJ) till exempel - vill du som bonusmamma ta över mammans plats, och i så fall varför?
    Jag har varit sambo till en man som hade barn sedan tidigare, jag skulle aldrig kalla mig för bonusmamma ens. Ena pojken (2 st) bad att få kalla mig för mamma, jag svarade vänligt men bestämt nej, Jag kan vara din bästa vän och en förebild men du har en underbar mamma redan så mig kan du kalla vid namn. Nu är jag gift och min man har inga barn, men skulle han haft det så hade jag varit väldigt noga med den biten. Barnen har sin mamma, punkt slut.
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Vem) skrev 2016-02-29 11:34:00 följande:

    Man kan kanske lära sig av den här tråden att alla bonusmammor inte är likadana? Vissa VILL ha bonusbarnen som sina egna. Andra skyr dem som elden. Den stora massan är trevliga och accepterande men vet att barnen har en riktig mamma som älskar dem mest i världen.


    Väldigt sant, självklart så finns det bonusmammor som är jätteomtänksamma och ödmjuka också, dom ska inte glömmas bort av mig heller.
  • Anonym (NEJ!)
    skattenmust skrev 2016-02-29 11:28:28 följande:
    Detta är jag med om på samma sätt som du berättar. Jag har 2 barn med en man sedan tidigare och pappans nya sambo gör allt för att få folk att tro att hon är deras mamma på ett sätt som att jag inte skulle finnas alls. Mitt stora barn valde med det att inte ha kontakt med sin pappa överhuvudtaget ett helt eget val. Min minsta är väldigt tveksam till pappans sambo då hon ber barnet att kalla henne för mamma. Hon lägger upp bilder på facebook och andra sidor med bilder på henne och min minsta med texten-mitt underbara barn.
    Hon talar ofta om för mina barn att jag är dålig och att hon är en bättre mamma. från början så kände jag mig hotad av det men insåg att hon kan aldrig ta min plats hur mycket hon än försöker och tro mig det gör hon. Mitt stora barn valde tom bort sin pappa på grund av detta. Saken är denna att hon skadar mina barn med sitt beteende. När jag ringde för att prata med barnen så kunde hon svara- barnen vill inte prata med dig dom vill faktiskt inte ha någon kontakt med dig alls. Vilket självklart inte är sant.
    Förstår mig bara inte på denna typen av kvinna, vilja ta över någon annans barn, hon måste ju lida av något allvarligt fel.
  • Anonym (NEJ!)
    Brumma skrev 2016-02-29 13:20:34 följande:
    Du tror att FL på något sätt är representativt för världen utanför?
    Absolut inte, men det är väl människor som skriver här inne?
    Du vill bara inte förstå att detta faktiskt händer ;) Inte av alla bonusmammor såklart, emnd et händer.
  • Anonym (NEJ!)
    Brumma skrev 2016-02-29 14:54:41 följande:
    Hon skrev hjälpas åt.

    I den hjälpen kan väl sådant du beskriver ingå?

    Huvudansvaret kan väl fortfarande ligga på föräldern?
    wow, Brumma för en gång skull så håller jag med dig ;)
  • Anonym (NEJ!)
    Brumma skrev 2016-02-29 15:45:08 följande:
    Ibland fryser även helvetet till is :D

    Det finns ingen som skriver härinne jag alltid håller med. Men det finns vissa jag håller med oftare än andra ;)
    hahaha aså du har en poäng i en del du skriver så javisst se på faan ;) Vi delar fortfarande inte åsikter på en del håll och det får vara så, men jag upplever dig som en väldigt omtänksam "bonusmamma" som är mån om den lille du träffade som så liten, Det är en fin egenskap sedan finns det tyvärr dom bonusmammor som ser sin parters förflutna som ett hot och beter sig väldigt illa tyvärr...
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Hoppas) skrev 2016-02-29 16:14:04 följande:

    Det faller ofta automatiskt att bonusmamman hjälper till hemma,tvätt,laga mat till barnen ,städning ,barnpassning .Min man skulle inte acceptera nåt annat.Däremot betalar han mera för hushållet.Men jag finns och hjälper gärna med hans barn och har mina regler hemma ochså .


    Fast det är ju helt normalt, att försöka ersätta en mamma som redan finns är det däremot inte.
  • Anonym (NEJ!)
    Brumma skrev 2016-02-29 16:38:06 följande:
    Tack.

    När det kommer från dig får jag sträcka på mig lite extra va ;)

    Ja. Jag tyckte om henne från första stund och den känslan växte till kärlek :)

    Alla har vi förflutet och att försöka borta från att min man haft ett liv är som att förneka att jag haft det. Att mitt förflutna inte resulterar i ett barn är mest en parentes..

    Om vi bryter ner dina och mina åsikter lite. .

    Jag tror, oavsett vad du säger, inte att det är vanligt med bonusmammor som aktivt försöker överta mammans roll. Däremot tror jag att om man arbetar med sådana frågor naturligt får ta del av de skräckexempel som finns. Om man möter ngt i sin vardag tillräckligt ofta så kan nog upplevelsen vara att det är vanligt. Fast det inte är det utanför just den världen.. Man blir lite blind. Är du med på vad jag menar?

    Jobbar man med barn som far illa är det svårt att bortse från den verklighet man ser. Men det innebär ju inte att den verkligheten är vanlig i "stora världen".

    Jag kom under en period i kontakt med många barn som utnyttjats sexuellt av nära familjemedlemmar. Jag är själv ett av de barnen. Om man skall gå efter att jag dagligen träffade dessa människor skulle jag kunna hävda att det - enligt min vardag - är vanligt att familjemedlemmar utnyttjar barnen i sin närhet sexuellt. Men så är det som tur är inte. Jag får alltså se utanför den "bubblan" och inse att dessa erfarenheter inte speglar verkligheten.

    Ngt som då är väldigt viktigt är att inte låta det man upplever färga allt annat så att man tar för givet saker eller låter ens fördomar få liv. Man måste fortfarande försöka se vad som står tex, och inte försöka läsa mellan raderna så mycket (Japp, tillbaka till de berömda raderna).
    hahahaha jaa sträck lite extra på dig, jag ska ärligt säja det att med min egen personliga bakgrund så hade jag haft det bättre hos fosterfamilj eller bonusmamma än vad jag någonsin hade det hemma, den bio mamman är inte alltid den bästa.

    Visst du har rätt i det du säjer, man färgas av erfarenheter och det formar oss som människor, många har säkert aldrig hört talas om detta med att en bonusmamma vill ta över helt, medans för mig så är det inte helt främmande.

    Men jag är med på hur du menar. jag har nog blivit en aningen fyrkantig och arbetsskadad på vägen. har haft 2 fall nyligen med förtvivlade mammor som har x som låter saker gå helt över styr för att behaga den nya sambon och hennes enorma svartsjuka, så javisst klart jag blir påverkad, jag är bara människa.
    sedan representerar inte dom alla bonusmammor på något sätt, men dom finns och dom är inget jag önskar någon vettig mamma.

    Det barnen i dessa situationer far mest illa av det är konflikten som uppstår när sådant här händer, och jag kan tycka att i dom flesta fallen som jag haft så är det pappan som tillåter det hela eskalera till en nivå som är otroligt onödig.
    Hade pappan satt gränser från början men ändå bjudit in bonusmamman till familjen, barnens liv så hade det inte varit sådana här situationer.
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Louise) skrev 2016-02-29 17:47:45 följande:
    Vi har flyttat väldigt långt från mamman och jag flyger dit med ungarna när dom ska hälsa på eftersom dom vill att jag ska följa med dom. Mamman verkar nöjd med den ordningen.
    För att mamman vet ju inte att du vill ersätta henne och är stolt med vad du presterar, En sak har du nog rätt i, det hade varit mer ärliga och raka svar om inte folk satte diagnoser på varandra, även om jag tycker att det du gör är fruktansvärt egoistiskt.
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Louise) skrev 2016-02-29 17:47:45 följande:
    Vi har flyttat väldigt långt från mamman och jag flyger dit med ungarna när dom ska hälsa på eftersom dom vill att jag ska följa med dom. Mamman verkar nöjd med den ordningen.
    Var det ditt förslag att flytta långt ifrån?
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Hoppas) skrev 2016-02-29 17:57:09 följande:

    Tycker inte att det är nåt fel att jag tagit mammarollen här hemma.Min man är ju vårdnadshavare och vi tillsammans tar beslut om barnen.Sin biomamma träffar barnen några ggr per månad,men jag tar ju mer hand om barnen.


    ja din man är vårdnadshavare, inte du!! Du blir inte barnens mamma för att du råkar leva med deras far.
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Hoppas) skrev 2016-02-29 18:30:50 följande:

    Biomamman tar i GA beslut gällande barnen.Det gör jag och min man.Och det har fungerat bra för oss.


    Med andra ord så har du verkligen lyckats med ditt uppdrag att köra över biomamman helt.
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Louise) skrev 2016-03-01 15:44:35 följande:
    Ja, det kan man säga att det var.
    hahahahaha Skrattande
  • Anonym (NEJ!)
    Anonym (Louise) skrev 2016-03-01 19:52:36 följande:
    Ursäkta men vad skrattar du åt? Bra att du har roligt men som oinvigd undrar jag åt vad. 
    hahaha jag skrattar för din enormt härliga ärlighet, Ni existerar ju :D
Svar på tråden Vilja ta över mammans plats?