• Fagerlund

    Israel folkmord

    Varför är det israel som anklagas för folkmord när det är Hamas som vill utplåna alla judar, och skulle göra det om inte Israel försvarade sig? 

  • Svar på tråden Israel folkmord
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-26 15:50:25 följande:
    När politiker uppviglar till folkmord är det  högst allvarligt brott. Israels president Herzog gjorde det.

    Internationella domstolen (ICJ) har inte fastställt att folkmord har begåtts i Gaza, men domstolen har funnit att det finns en "plausibel" alltså rimlig risk för folkmord och att vissa rättigheter som Sydafrika åberopat är plausibla enligt Folkmordskonventionen.

    Här är några viktiga punkter från ICJ:s bedömning:

    Plausibla bevis som ICJ beaktade

    Uttalanden från israeliska ledare: ICJ hänvisade direkt till uttalanden från Israels president Herzog, försvarsminister Gallant och dåvarande energiminister Katz som potentiellt uppviglande till folkmord.

    Rapporter från FN-organ: Domstolen tog hänsyn till uttalanden från FN-organ som OCHA, WHO och CERD, samt högt uppsatta FN-tjänstemän som rapporterat om att det förrligger hög risk att det pågår ett folkmord i Gaza.

    Humanitär situation: ICJ noterade den omfattande förlusten av civila människoliv och det mänskliga lidandet i Gaza.

    Potentiella brott mot Folkmordskonventionen: Domstolen fann att vissa handlingar som Sydafrika hänvisat till, skulle kunna falla under Folkmordskonventionen.

    ICJ:s slutsatser

    Domstolen ansåg att det finns tillräckliga bevis för att ta upp fallet och att palestinierna i Gaza har rättigheter enligt Folkmordskonventionen.

    ICJ beordrade också Israel att vidta åtgärder för att förhindra handlingar som kan utgöra folkmord, inklusive att förhindra och straffa uppvigling till folkmord.

    Domstolen krävde att Israel ska lämna in en rapport inom en månad om de åtgärder som vidtagits för att följa beslutet.

    Domstolens fullständiga prövning av fallet förväntas ta flera år.
    Vi har diskuterat detta förut och allt du drar upp här, innebär ju inte att det skulle tas några som helst åtgärder. Israel ska se till att INTE göra sånt. Det är allt. Och Israel tycker, vad bra, vi har ju inte gjort det heller.

    Jag orkar inte dra allt igen och igen. Huvudpoängen är att domstolen är tvungen att ta upp det om de formella kraven uppfylls. Samtidigt tror de inte på att det skulle ligga något i det.
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-26 16:09:12 följande:
    Som sagt, rapporterna handlar om hur medierna rapporterat det kriget i Gaza. Du behöver jobba med ditt läsförståelse.

    cfmm.org.uk/cfmm-report-media-bias-gaza-2023-24/
    NU ger du en länk. Men i ditt ursprungliga inlägg framgick det ju inte att det handlade om Gazakriget. Så, här hade det inte räckt med läsförståelse, utan då skulle man behöva ha paranormala färdigheter.
  • Mentat
    AndreaBD skrev 2024-10-26 15:50:30 följande:
    Som sagt, du har aldrig förstått källkritik. Originalkällorna här är:

    The Economist, a frequent critic of the Zionists, reported on October 2, 1948

    Time's report of the battle for Haifa (May 3, 1948) was similar

    Benny Morris,

    Iraqi Prime Minister Nuri Said, who declared

    The Secretary of the Arab League Office in London, Edward Atiyah, wrote in his book, The Arabs:

    Hur menar du att dessa fem är sionister????
    Alla som inte delar hans egen världsbild klassas tydligen som extremister. Det förklarar ju nicket... Flört
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-26 15:53:17 följande:
    Rapporterna handlade om rapporteringen om nuvarande krig i Gaza. 
    Fortfarande inte konstigt.
    1. Israel har inte börjat kriget, utan blev attackerad. 
    2. Det är ju svårare att döda israeler pga deras avancerade försvarssystem. 
  • AndreaBD
    Mentat skrev 2024-10-26 16:21:23 följande:
    Alla som inte delar hans egen världsbild klassas tydligen som extremister. Det förklarar ju nicket... Flört
    Ja, det har vi ju hört av honom förut, att vi skulle vara extremisterna. Och jag brukar säga att jag är FÖR demokrati. Det är för mig det viktigaste, det som behöver försvaras.  
  • Mentat
    AndreaBD skrev 2024-10-26 16:19:50 följande:
    NU ger du en länk. Men i ditt ursprungliga inlägg framgick det ju inte att det handlade om Gazakriget. Så, här hade det inte räckt med läsförståelse, utan då skulle man behöva ha paranormala färdigheter.
    "Center for Media Monitoring" beskrivs av Muslim Council of Britain som deras flaggskeppsprojekt:   Media | Muslim Council of Britain

    Det ger litet kontext till hur mediagranskningen kan tänkas ha gått till.
  • AndreaBD

    Jag blir trött på att tjafsa med såna som bara vill förvrida fakta för att få gehör för sitt narrativ. Jag tittar på fakta. Det är inte så svårt att se faktan? Vi har ju tillgång till all information. 

    Några viktiga punkter om man vill ta rätt beslut vems sida man är på:

    Hamas, och palestinska civila har dödat israeliska civila så grymt som man bara kan tänka sig, den 7. Oktober. Det finns inga judiska extremistgrupper som ger sig på civila araber. Några bosättare kanske, men de brukar inte döda.

    Araber/palestinier kan bo i Israel eller besöka Israel utan att de blir utsatta för något. Judar däremot blir mördade om de ger sig in på palestinskt område, t.ex. Västbanken. 

    70 % av palestinierna vill ha bort judarna helt och skulle aldrig gå med på att de finns i mellanösten (vissa accepterar inte att de finns i resten av världen heller). Judarna accepterar i regel palestinier som grannar, men vill inte hamna under deras styre, eftersom de har dåliga erfarenheter av det. 

    Israel är en demokrati, och en verkligen fungerande demokrati - folk reagerar ju direkt om man försöker inskränka rättsstaten/demokratin. Palestinierna (förutom kanske de som bor i Israel) vill i regel inte ha demokrati, och mänskliga rättigheter är något som de inte ens strävar mot. 

    Israel har aldrig börjat ett krig, utan blivit attackerad av arabländer flera gånger. De har också blivit beskjutna av Hamas och Hezbollah i många år, med jämna mellanrum. Alla murar som byggdes var en reaktion på att Israel attackerats. Muren mot västbanken byggdes efter andra intifadan.

  • Anonym (Anti-extremist)
    Mentat skrev 2024-10-26 16:25:54 följande:
    "Center for Media Monitoring" beskrivs av Muslim Council of Britain som deras flaggskeppsprojekt:   Media | Muslim Council of Britain

    Det ger litet kontext till hur mediagranskningen kan tänkas ha gått till.
    Islamofobiskt att tycka så. Men rapporterna gjordes även av andra.

    github.com/theintercept/gaza-media-bias

    theintercept.com/2024/01/09/newspapers-israel-palestine-bias-new-york-times/





  • nihka
    AndreaBD skrev 2024-10-26 15:33:17 följande:
    Vi har diskuterat allt detta flera gånger, i början har vi också diskuterat seriöst med den "anonyma personen". Och då har vi tittat på beläggen. Jo, det finns belägg, för att t.ex. araberna har gett såna anvisningar till sina civila att de ska flytta på sig, hålla sig borta från områden där det krigas, och att de skulle kunna återvända när man har besegrat judarna. 

    Flera citat av arabiska ledare finns här under "Myth: "Arab leaders never encouraged the Palestinians to flee." 

    www.jewishvirtuallibrary.org/myths-and-facts-the-refugees

    Det finns också belägg för att man har fördrivit araber OM de inte var beredda att leva med judar som grannar- dvs. de fortsatte att attackera judarna. De som beredda att tolerera judarna bor i Israel. Du är medveten om att det finns 2 miljoner araber inne i Israel? Som är israeliska medborgare med samma rättigheter?

    Sedan har det "fördrivits" ett mindre antal människor ifrån BÅDA sidor, nämligen de som liksom bodde i helt "fel" område. Man skulle ju dela upp landet 1947, även om det sen inte lyckades helt och hållet.
    Är det inte då en bra idé att ge den knappt handfull israelier som genom historien har begått någon slags minidumhet mot palestinier kanske en semisträng blick och sedan ge Israel en stor fet medalj som har lyckats döda 43 000 terrorister i Gaza på ett år?

    De israeliska araberna eller palestinier har tillsammans med andra minoriteter de senaste åren sett sina rättigheter försämras succesivt genom lagstiftning. Arabiska är inte ens officiellt språk i Israel längre.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Anonym (Anti-extremist)
    AndreaBD skrev 2024-10-26 16:43:20 följande:

    Jag blir trött på att tjafsa med såna som bara vill förvrida fakta för att få gehör för sitt narrativ. Jag tittar på fakta. Det är inte så svårt att se faktan? Vi har ju tillgång till all information. 

    Några viktiga punkter om man vill ta rätt beslut vems sida man är på:

    Hamas, och palestinska civila har dödat israeliska civila så grymt som man bara kan tänka sig, den 7. Oktober. Det finns inga judiska extremistgrupper som ger sig på civila araber. Några bosättare kanske, men de brukar inte


    Som vanligt stämmer inte det. Israeliska bosättares terrorism mot palestinier på tex Västbanken inkluderar mord, misshandel, mordbrand, vandalism och stenkastning, skjutningar, ofta riktat mot palestinska gårdar. Våldet ses av människorättsgrupper som en del av en bredare strategi av extremistiska bosättare för att terrorisera och skrämma palestinier, med målet att utöka Israels närvaro i de ockuperade områdena .

    Den israeliska regeringen och militären har kritiserats för att inte göra någonting alls för att på ett adekvat sätt skydda palestinier eller åtala förövare, vilket leder till ett klimat av nästan fullständig straffrihet. Bosättarvåld möts ofta av ett dämpat svar från myndigheterna, med soldater som väldigt ofta till och med hjälper bosättarna i dessa atacker.

    Extremistiska sionistiska fraktioner fortsätter hela tiden att rättfärdiga och utföra attacker, även mot kristna tillbedjare i Jerusalem . Ökningen av antikristna hatbrott av bosättare är en del av en bredare trend av ökat våld och extremism i det israeliska samhället . Bosättarnas terrorism  möjliggörs av bristen på ansvarsskyldighet och genom detta stöd från staten.

    De extrema bosättarna är nog lika extrema och våldsamma som Hamas.

Svar på tråden Israel folkmord