• Ess

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    klyban skrev 2021-07-30 12:30:16 följande:

    Vaccinen skyddar med de procent de säger i sina studier och tillägg om Delta.

    Du får vara mer saklig om du ska berätta något annat än vad studierna säger om vilket skydd de ger ifrån bli smittad.

    Och vilka nivåer som skyddar mot svårt sjukdomsförlopp.

     

    Varför säger du något som redan är definierat enligt forskningen?

    Som i och för sig är föränderligt.

    Men inte mer föränderligt att endast ~1% av de döda i COVID-19 är vaccinerade,

    och resterande som dör är ovaccinerade.

    Dina oneliners ändrar inte detta, vi vet redan om dessa procentsatser.

    Varför inte definiera hur stor chans det är en vaccinerad kan bli infekterad och smitta

    Vi vet alla varför det sker, då det berättar procentsatser att inte bli smittad på ~65-90%.

    Och en högre procent på att inte få ett svårt sjukdomsförlopp.

    Låter som jag kommer få upprepa dessa procentsiffror tills de sitter.

    Varför dessa siffror inte kommer med när du säger att man kan smittas med COVID-19 trots vaccination är galet udda, för det skulle ju berätta hur många de är nu mot innan.

    Men jag förstår det inte är skoj att ta med dessa siffror, för det berättar hur effektivt vaccinet är ifrån bli smittad och för ett svårt sjukdomsförlopp.

    Och det är en så gigantiskt skillnad mellan ovaccinerad och vaccinerad att vi har en rotation på 99st som dör och är ovaccinerade, innan  man kommer till den som är vaccinerad och dör.

    Den medicinska nyttan är gigantiskt, och det är väl det som är problemet.


    Har du överhuvudtaget ens bemödat dig om att läsa nyheterna så hade du vetat vad jag skriver om.

    Men näää? du ska bara häva ur dig en massa icke relevant skitsnack!
  • Ess
    klyban skrev 2021-07-30 15:12:54 följande:

    Om du inte anger siffrorna som smittar och som inte smittar, så berättar du inget om hur det ser ut efter vaccination.

    Utan att gå närmare på det, så är det i området 65-90% som skyddar emot ens få COVID-19.

    Och skydda mot svår sjukdomsförlopp är högre siffror i den lägre änden.

    Så innan du sakligt berättar siffrorna som smittar, så säger du inget.

    Alla har dock vetat lååååååååååååååååångt innan COVID-129 vaccin, att det inte hjälper för alla och att man kan bli smittad ändå.

    Men varför ska man behövas ta upp decennier gamla uppgifter för, trodde det var givet en saklig diskussion om vaccinen.

    Låter lite som att man inbillar sig att vaccinmetoden inte skulle vara utfört studier på i flera decennier.

     

    Fakta kommer aldrig vara skitsnack, kanske om man har en faktabefriad åsikt så kanske det känns så, men blir aldrig det.

    Vi vet dock redan att de som dör är till ~99% ovaccinerade, försök komma runt den om du kan, då den berättar att vaccinet är otroligt effektivt.

    Men så klart för en som istället vill köra svart och vitt, så är ju det dumt och berätta vilken grad du är skyddad emot bli smittad, och vilken grad svårt sjukdomsförlopp uteblir.

    För skulle du återge dessa siffror, så ser ju alla hur galet det är med dessa påståenden utan ge siffror som stödjer det man säger.


    Varför skulle CDC införa munskyddskrav på fullvaccinerade om det nu verkligen var så att 90% inte smittar, och att fullvaccinerade heller inte kan bli smittade.

    Det står inga procent, gå in och läs nyheterna istället för att bara bjäbba emot som en småunge.
  • Ess
    klyban skrev 2021-07-30 16:01:21 följande:

    Alla vaccinstudier har procent som de blev godkända på och inte smittar, och senare har vi fått annan procent som berättar att svårt sjukdomsförlopp blir väldigt sällsynt.

     

    Det är vad fakta berättar för oss idag.


    Det jag skriver är det nyheterna bekräftade för oss IDAG!
  • Ess
    FDFMGA skrev 2021-07-30 23:53:51 följande:
    De nyheter jag har tagit del av uppger att vaccinet ger 80 procents skydd mot lindrig covid-19 för deltavarianten men betydligt högre skydd mot allvarlig covid-19 orsakad av deltavarianten.

    Så om man tänker sig ett superspridarevent där hälften är vaccinerade och hälften ovaccinerade  så kommer antalet vaccinerade som smittas bara att vara en femtedel så stort som antalet ovaccinerade som smittas.

    Hur smittsam en vaccinerad som fått covid-19 är jämfört med en ovaccinerad tror jag inte att det finns statistik på - men sannolikt betydligt mindre smittsam.

    Eftersom det är mycket viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig är det olyckligt om man bara tar del av nyheterna utan att förstå dem, i synnerhet om man därefter sprider en förvanskad version av nyheterna.
    De nyheter jag läst uppgav att de vaccinerade smittade exakt lika mycket som de ovaccinerade, de spred lika mycket virus partiklar båda grupperna. Däremot så blev de vaccinerade lindrigare sjuka, vilket även gjorde dem till större smittspridare eftersom de inte kände av att de smittats lika tidigt som de ovaccinerade.
    Det var pga detta som CDC i USA bestämt sig för att införa munskyddskrav för vaccinerade på platser med hög risk för smittspridning.
  • Ess
    klyban skrev 2021-07-31 12:07:22 följande:

    Jo, men vi vet också att munskydd har USA infört när smittan stiger.
    Det är liksom inget nytt att det sker,och att man har stora kluster som inte vaccinerar sig betyder en större ökad smitta där.


    Och munskydd kommer som på rulle som innan.
    Vet du vad detta ska vara ett argument för och som de ger?
    För de kan knappast ha glömt av detta, eller kanske de hoppades vi andra skulle.


     


    Jag för känslan av att ett par här inte har en susning om vad vaccin är och hur de fungerar, och med tanke på de luftslag de gör emot vaccinen.
    För de kan inte tro på riktigt att någon ska gå på denna desinformation som kommer, utan de kan bara hoppas.


     


    Men kanske vi får reda på varför munskydden är så intressanta denna gång, vi vet ju att stora delar av USA är ovaccinerade.
    Så munskydd var ju rätt klart att de skulle ske.


    Smittan kringgår vaccinet, därför blir även vaccinerade smittade och smittar även andra. Därför har de infört munskydd på vaccinerade igen.
  • Ess
    Anonym (Anne) skrev 2021-08-01 17:10:34 följande:
    Varför ökar då smittan i länder där man använder munskydd? Det finns gott om studier på munskydd och hur mycket eller lite de skyddar. Du hittar studier där de skyddar och studier där de inte skyddar alls mot influensa och många studier som befinner sig på en skala däremellan. Det finns länder där man är stenhårda med munskydd och det finns Sverige, där vi inte måste använda något munskydd alls just nu, inte ens i kollektivtrafiken. 

    Nej, rädda människor vänder sig mot varandra och hetsar fram dumma beslut. Rädda människor vill stänga skolor och låsa in barn och ungdomar och införa tvångsvaccinering. Rädda människor inför vaccinspass och argumenterar för att bara de som har ett sådant får handla mat, gå in på banken, arbeta och mycket annat. Vi behöver inte fler rädda människor. Jag är glad att jag bor i Sverige. Vi har inte haft ett enda dödsfall i Covid-19 på en hel vecka, trots att folk umgås så mycket utan masker, handlar utan masker, åker buss utan masker. Och detta trots att vi ganska nyligen upptäckt att deltavarianten redan är spridd runtom i samhället. Samtidigt stänger många andra länder ner igen nu, för de har stor spridning och många dödsfall. Kanske är det maskerna som gör dem så mottagliga för viruset? De har burit dem i ett år nu, i skola, på jobb, till och med när de är ute och joggar i friska luften. Vad har det gjort med deras lungor och deras immunsystem? 
    +1
  • Ess
    Anonym (Anne) skrev 2021-08-01 17:18:54 följande:
    Jag vet inte om det är någon större chansning när oddsen var mer än 99% till min fördel. 

    Jag förstår inte alls vad du menar att det är en solidaritetshandling att vaccinera sig.  Hur kan du fortfarande tycka det när du vet att de fullvaccinerade smittar lika mycket som de ovaccinerade. Om det är en lika stor risk för min mormor att bli smittad av mig när jag är ovaccinerad, som när jag är fullvaccinerad, hur kan det vara en solidaritetshandling? Jag är genuint förbryllad och vill verkligen att du förklarar. 
    Jag håller med, jag har inte vaccinerat mig och kommer inte göra det heller.
  • Ess
    Anonym (M) skrev 2021-08-03 17:58:22 följande:
    Så, det bästa vore ju att alla som är rädda om sig själva vaccinerar sig. Vi kommer inte ha kvar restriktioner så länge till. När vi uppnått en viss vaccinationsgrad kommer alla kunna röra sig fritt i samhället och då blir det allt farligare att vara ovaccinerad.
    Jag har rört mig som vanligt hela tiden, även nu i sommar har jag trängts med en himla massa folk, och jag lever ännu. Jag fick feber en dag när vi kommit hem från semestern, men annars inget.
  • Ess
    Anonym (M) skrev 2021-08-04 09:45:05 följande:
    Ja, så kan man också välja att göra. Jag tycker inte att man som vaccinationsmotståndare bör välja att ropa att alla skall ha kvar munskydd, avstånd mm.
    Jag kan ju bara tala för mig själv, men för mig kan de gärna ta bort rekommendationerna.
    Däremot tycker jag att man kan hålla kvar vid att stanna hemma från jobb när man är uttalat sjuk, då slipper man mycket rundgång på förkylningar och magsjukor. Som det var innan så var det ju så att den som gick sjukast till jobb "vann".
  • Ess
    KingsCrown skrev 2021-08-04 12:01:54 följande:

    "Uttalat sjuk?" Problemet med covid är att vissa är helt symtomfria, men ändå smittsamma. Det är därför Danmark uppmanar alla att testa sig så ofta som möjligt och därmed fångar upp fall som man inte gjort annars. Det tycker jag är toppen, för det minskar verkligen smittspridningen. Danmark slapp få en 3:e våg tack vare det.


    Det går aldrig att komma ifrån oavsett sjukdom, att vissa smittar utan att själva va sjuka.

    Men att inte jobba när man är sjuk tycker jag att vi ska fortsätta med, för magsjukor och förkylningar mm som går runt kan man ju faktiskt minska.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?