• Ess

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    klyban skrev 2021-08-09 18:57:38 följande:

    Ja, dessa har vågat sig på att ta vaccindoserna.

    Svart och vitt argumentation kan du hålla på med själv.
    Det jag säger är något annat, kanske du ska försöka läsa ett inlägg och svara på det som existerar istället?


     


    Och ja, har man haft COVID-19 ska man vänta ett tag på att ta vaccinen.
    Är det nått nytt tror du?
    Eller kommer du till en punkt du berättar något med det?


     


    Ja, man ska ta vaccinet ändå, dock ska man planera lite istället.
    Visste du inte ens om det, och du jobbade inom sjukvårdsområdet och jag vet bättre, är inte det intressant.
    Det tycker alla andra.


    Och här kommer det igen, ALLA tycker, ALLA vet....påstående som du inte kunde styrka tidigare och inte nu heller.
    Du tycker andra ska styrka sina påståenden med fakta, dina egna fakta går enbart ut på att ALLA vet det eller detta.
  • Ess
    Anonym (Moa) skrev 2021-08-11 10:50:35 följande:

    Ja, det finns ju en del i denna tråd, t.ex Ess, som gärna hade släppt viruset fritt och låtit det ta dem de tog...

    Denna person skriver också att den levt som vanligt genom hela pandemin och att det minsann gått bra.

     

    Finns alla sorter helt enkelt.


    Jag har skrivit att man ska skydda riskgrupperna, men vi andra klarar oss.

    Bättre att satsa pengar på att de som verkligen är en riskgrupp ska kunna stanna hemma med full betalning under de värsta årstiderna, och vi andra jobbar och konsumerar som vanligt så att jobben och skatteintäkterna bibehålls.

    Detta som hålls på med nu är bara löjligt och onödigt, för de allra flesta av oss fullt friska har inga större problem att klara detta viruset.

    Jag har levt som vanligt och det kommer jag fortsätta med, det enda jag anser va viktigt, det är att hålla avstånd där det är möjligt.
  • Ess
    klyban skrev 2021-08-11 11:31:34 följande:

    ~4,48MILJARDER tom = 4480000000, och ansenlig tid sen man började.

    Det är nu de skiftar om och säger vaccinet inte är testat nog, fast än metoden man satt in patogenen är över 20 år gammal och mycket välbeprövad.

    Tryck visa endast här, och titta tillbaka ett gäng inlägg, så står det klart och tydligt att anledningen att inte ta vaccinet är för vi ska dö istället.

     

    Rätt intressant du glömmer av alla de dödade och än mer postcovid-skadade.


    Jag har skrivit att jorden är överbefolkad och att naturen alltid hittar ett sätt att rena sig. Det har alltid varit så och kommer va så fortsättningsvis med.
  • Ess
    Ms anybody skrev 2021-08-11 11:19:43 följande:

    En ny forskarrapport visar att det så kallade spikproteinet i coronaviruset angriper blodkärlens endotel och att detta ger upphov till de allvarliga symptomen vid svår covid-19. Problemet med covidvaccinen är att de fungerar just genom att producera spikprotein, vilket enligt de senaste rönen alltså kan vara en ytterst riskabel strategi. Det skriver Lars Bern.

    Covid-19 av allt att döma är en vaskulär sjukdom och inte en respiratorisk, som är den vanliga föreställningen. Det kommer hela tiden ny forskning som stödjer den uppfattningen.

    Den sista april publicerade amerikanska och kinesiska forskare en mycket viktig studie där man bygger sin forskning på denna observation.

    Det är ett inflammatoriskt angrepp på blodkärlens endotel som ger de allvarliga symptomen vid covid-19. Vad forskarna visat är att själva det så kallade spikproteinet (S-protein) på viruspartiklarna angriper endotelet. Denna observation är ytterst bekymmersam eftersom de nödgodkända experimentvacciner som nu ges till miljarder människor världen över, fungerar just genom att producera dessa S-proteiner.

    Pfizer/BioNTechs och Modernas vacciner är typ budbärar- eller mRNA vacciner. De är inte vaccin i en traditionell mening, utan ett preparat som innehåller genetiskt material, så kallade RNA, som tas upp av cellerna och programmerar dem att bilda kopior av S-proteinerna.

    Ryska Sputnik V, Astra Zenecas vaccin och Janssens vaccin är virusvektorvacciner. Dessa kan vid ett första påseende verka lika mRNA-vaccinerna eftersom båda går ut på att producera S-proteiner och få kroppen att etablera ett immunförsvar mot dem. Vektorvaccinerna för dock in beskrivningen i cellerna hur de skall producera S-proteinet på ett helt annat sätt. Detta görs via ett dubbelsträngat DNA i stället för enkelsträngat mRNA.

    Det forskarna nu funnit är att även S-proteinerna själva spelar en aktiv roll vid sidan av själva viruset. De deltar i angreppet på blodkärlens endotel som orsakar den kritiska inflammationen av blodkärlen hos de sjuka. S-proteinerna är alltså inte de oskyldiga ?nycklar? som man föreställt sig. Att med vacciner programmera kroppen att producera en massa S-protein kan således vara en ytterst riskabel strategi.

    Även om resultaten i sig inte är en överraskning, ger studien för första gången en tydlig bekräftelse och en detaljerad förklaring av mekanismen genom vilken S-proteinet skadar kärlceller. Det har funnits en växande konsensus om att SARS-CoV-2 påverkar kärlsystemet, men exakt hur det gör det har inte varit helt förstått. På samma sätt har forskare som studerar andra coronavirus länge misstänkt att S-proteinet bidrar till att skada kärlendotelceller, men det är första gången detta har dokumenterats.

    I den nya studien skapade forskarna ett passivt ?pseudovirus? som omgavs av SARS-CoV-2s klassiska krona av S-proteiner, men som inte innehöll något faktiskt virus. Exponering för detta pseudovirus resulterade i skador på lungor och artärer i en djurmodell ? vilket bevisar att spikproteinet ensamt var tillräckligt för att orsaka sjukdom. Vävnadsprover visade inflammation i endotelceller som fodrar lungartärväggarna trots frånvaron av ett aktivt virus.

    Tidigare studier har visat en liknande effekt när celler exponerades för SARS-CoV-2-viruset, men detta är den första studien som visar att skadan även uppstår när celler exponeras för S-proteinet på egen hand.

    De så kallade vaccinerna ser till att kroppen börjar producera en massa S-proteiner. Därvid finns risken att man får en överproduktion som inte immunförsvaret klarar av att oskadliggöra, precis som vid en sjuklig infektion. Detta skulle kunna vara orsaken till de allvarliga vaccinbiverkningar som redan observerats. Eftersom det finns en risk att S-proteinproduktionen fortsätter skulle man kunna tänka sig fortsatta biverkningar av detta slag långt efter vaccination. Det är sådant som en ordinarie utprovning av nya vacciner under flera år skall fånga in, men det har inte skett med de nu aktuella experimentvaccinerna.

    Detta är skäl nog att tänka om.

    Om vaccinering för Covid 19.


    Precis därför jag inte kommer ta det.

    Dessutom bedriver de en Kavla Upp kampanj som är rena Hitler fasonerna.
  • Ess
    klyban skrev 2021-08-11 11:44:50 följande:

    Detta är viktigt att veta om dessa desinformationer, och hur de alltid vill ha pengar av dig.

    Föreningen kan ta emot bidrag på följande konton:
    Bankgiro:     195-15099
    Swish:           123 2711 2441


    Mycket talande är sånt där.
    Vad är det för förening du vill vi ska stötta?
  • Ess
    Anonym (nu räcker det) skrev 2021-08-11 14:03:51 följande:

    Och som vanligt så finns det ingen länk till källa, något som är vanligt när det sprids desinformation.Man blir både arg och skäms på dina vägnar när du använder dig av uttryck som "Hitler Fasoner"

    Det är riktigt vidrigt hur antivaxxers jämför sig med nazismens offer, skamlöst! SKÄMS!"


    De bedriver sin kampanj på exakt samma vis, genom ensidig, vinklad information för att skapa opinion för vaccinet och genom att skuldbelägga de som inte vill ta det. De ska helst förvisas från allmänna platser, där bara de rätt tänkande ska få vistas.

    De har skapat ett stort grupptryck för att få människor att inrätta sig i ledet, hur tror du egentligen Hitler började sin sk karriär och fick människor att följa och stötta honom?

    SKÄMS på dig själv som tror du är så genom god, när du själv arbetar stenhårt för att historien ska upprepa sig. Öppna ögonen istället för att bara följa strömmen i Kavla Upp.
  • Ess
    klyban skrev 2021-08-11 15:35:24 följande:

    DU får läsa inläggen, så finns svaren där vad detta är.

    Men eftersom du aldrig kommer läsa, så är det den desinformatör som gav Lars text, som berättar att de vill ha pengar för läsa deras saker.

    Men det är väldigt intressanta saker där, och varför man går på saker som en lekman skriver om.

    Men det som forskare inom området återger, det accepteras aldrig.

    Sånt är talande för antivaccers och konspirationsteoretiker.

    Och de följer ALLTID samma mönster, som de sen i sin tur tror ingen sett innan.

    Men vill du ha svar på din fråga, så läs bara, står ju där för även dig och läsa.

    Men vi vet redan att det vill du inte.

    Projicera funkar det verkligen?

    Jag förstår att jag aldrig får reda på vilken utbildning du har som hoppar över så mycket fakta.

    DU vet som tex att vattkoppor skulle vara mycket mindre smittsamt än COVID-19.

    Eller har du förträngt alla dessa igen?

    Återkom når du påvisat att alla dom som vågat sig på att ta vaccinen inte har vågat sig på ta vaccinen, komiska är att vi inte ens har en.

    Och alt efter den punkten är självklart.

    Ingen semantik hjälper dig här, då det är frivilligt att ta vaccinet, du vet som du upprepat hundratals gånger tills vi kom till denna våga sig på.

    Då började argumentet vara det spegelvända intressant nog.


    Du har inte uppgett föreningens namn eller något annat, eller det är ytterligare en sak ALLA vet.

    Vet du ens själv vad den heter.

    Sen är det inte så konstigt att de behöver pengar för att göra sig hörda. Hur mycket tror du staten lagt in i sin propagandakampanj Kavla Upp?
  • Ess
    Anonym (Förundrad) skrev 2021-08-11 19:04:38 följande:

    Klart jag vågar!

    Ärligt talat har jag betydligt svårare att förstå hur man vågar avstå. I just TS fall finns det ju speciella omständigheter men Astra-vaccinet fasas ju nu ut och har inte getts till någon under 65 på mycket länge i Sverige.

    Det som kanske förvånar mig mest är hur många av de som valt bort vaccinet som tar upp hur liten risken att dö av Covid-19 är för egen del.

    Heregud, att drabbas av livslång invaliditet och permanenta skador efter Cocid -19 är för många, många mäniskor minst lika illa som att dö. Jag är inte heller det minsta rädd för att dö av Covid-19, jag är rädd för att få allvarliga men av sjukdomen om jag skulle bli smittad. Eller var rädd, för de riskerna är mycket, mycket mindre för vaccinerade.

    Oavsett om man så bara är 20 löper man betydligt större risker  av att få men för resten av livet av Covid-19 än av de vaccin Sverige använder idag. Har informationen om detta helt enkelt inte nått ut eller skiter folk i detta bara de inte dör? Oavsett vilken livskvalite ens återstående liv får?

    Nu har jag medvetet avstått från att ens nämna solidaritetsaspekterna eller samhällsvinsterna med att vaccinera sig. Inte för att jag tycker dessa är  oviktiga utan för att självbevarelsedriften och värnandet om sin egen hälsa borde vara ett alldeles tillräckligt skäl i sig för att vaccinera sig.


    Nej!
  • Ess
    klyban skrev 2021-08-11 21:01:40 följande:

    Man måste inte tycka nått om vem som vågat sig på ta vaccinet, det är bara siffror på vem som vågat sig på ta vaccinen.

    Den utbildningen du fått har glömt massor av saker, finner det väldigt udda och sjukt intressant och dessa kunskapsluckor som dyker upp då och då och att de är så gigantiska.

     

    Jag uppdatera dig imon igen om hur många mer som vågar sig på ta vaccinen.

    Dock en imponerande ökning på de som tagit spruta ett OCH två, detta trots att en desinformerar.

    Är det vad en antvaccer kan prestera?

    Men antar att det blev för mycket att se fakta framför sig igen.


    ALLA vet vad jag menar utom du som blundar för fakta i ditt faktabefriade blaha, man blir alldeles perplexad och undrar om du inte gått den berömda grundkursen som ALLA vet vilken den är.
  • Ess
    AndreaBD skrev 2021-08-14 14:14:04 följande:

    Du kan helt uppenbarligen inte mycket om Hitler, men nu intresserar det mig vad du menar med att historien ska upprepa sig? Inte Hitler-liknande, hoppas jag? Det vore lite väl korkad. Vilka konspirationsteoretiker har du gått på nu då?


    Hur tror du att Hitlervens kom fram till att börja med, jo genom att utnyttja splittring och grupptryck.

    Du tror väl ändå inte att alla Tyskar hatade judar och oliktänkande?

    Ni är så förbannat blinda att ni inte vill se att den här vaccinskiten delar upp i sk A och B lag, i alla fall om det får fortgå.

    Precis som det är vi ovaccinerades fel ( enligt er) att covid fortsätter spridas, så var det judarna som satt på pengarna när medeltysken var arbetslös enligt Hitler.

    Det är olika saker det gäller, men tillvägagångssättet är det samma, bilda opinion mot det eller detta, få majoriteten med dig och sen införa vaccinpass för att gå på allmänna ställen. Vad kommer sen, stjärnor påsydda på kläderna?

    Jag skulle vilja säga att det är du som inte vet något om Hitler, mer än koncentrationslägerna och avlivningen av icke arier och oliktänkande. Ni är så in i helvetes kåta på att fördöma, så ni glömmer att se hur det överhuvudtaget kunde gå så långt som det gjorde.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?