• Ess

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    EpicF skrev 2021-08-14 16:40:34 följande:

    Du påstår att du ha siffror på alla som vågat, alla som aktivt tackat ja. Ändå så visar du aldrig på några sådana siffor. Hur kommer det sig?

    Många inom bla äldrevården har fått vaccine utan att aktivt tackat ja. Förnekar du det?


    Klart det förnekas, för det finns ju inte enligt vissa?
  • Ess
    klyban skrev 2021-08-14 15:01:02 följande:

    Dock har det argumentet funnits hos de högerextrema, och att Löfven ska bli diktator med pandemilagarna.

    Och att den inte ens var använd första svängen ändrade inget om att de trodde samma sak igen sen när den nya tillfälliga pandemilagen kom.

    Vad Ess missar och berätta dock, det är att de som är för en vaccination baserar sina texter på verkligheten, fakta och forskning.

    Och man vill gärna brunsmeta de som är sakliga, men en antivaccer som SVT lurade att avslöja sig som nazist så kanske det är därifrån nazism pratet kommer ifrån.

    Fattar själv ingenting, så det är bara fortsätta vara saklig när sakliga frågor uppstår och för att eliminera desinformationen med fakta.

    Men att Svensken vågar vaccinera sig är ju idag extremt övertydligt.

    Jag gissar på att vi kanske tom når upp till 90% vaccinationsgrad, men det kommer ta lång tid dit tror jag.

    Måste skriva tror, för hela tiden överraskar invånarna i Sverige med att inte bry sig om desinformationen och ta vaccinet istället.


    Det provaccers missar är att det finns forskning som visar att det inte är positivt med vaccinet för de utom riskgrupp. Provaccers utelämnar det som inte passar deras agenda och förnekar och förminskar de som råkat ut för biverkningar av vaccinet.

    Dessutom är det helt omöjligt att se hur vaccinets långtidsverkan är då det inte gått 5-10 år sedan de började vaccinera. Provaccers tror att x antal doser på några månader till ett år är det samma som en långtidsstudie. Den där grundkursen hade kanske varit bra att gå för vissa?
  • Ess
    AndreaBD skrev 2021-08-14 18:36:14 följande:

    Börja inte på en sån pinsam låg nivå! Jag vet från min egen släkt, och från minst ett hundratal böcker om ämnet, hur det var då, varför folk följde Hitler. Man kan visserligen diskutera om grupptryck spelade en roll SENARE. I början gjorde det inte det i alla fall. Då var det helt enkelt så att Hitler lovade lösningar för de många problemen som fanns i samhället då. Och han höll sina löften också - åtminstone såg det ut så. De fick faktiskt flest röster i ett demokratiskt val, precis som valen är idag. Dvs. ingen vet vad du har röstat på, så nej, ingen grupptryck där. 

    Men framför allt är det så himla fel att dra till med Hitler-jämförelse när vi lever i ett av dem mest demokratiska länderna i världen och ingen tvingar någon ens till vaccination. Det som irriterar mig personligen är att det är sannolikt att fler människor kommer att dö pga såna idioter som får för sig att det skulle vara något farligt med vaccin. 


    Min farmor från Tyskland genomlevde både första och andra världskriget. Hon pratade ofta om krigen, likadant när vi hälsade på släkten i Tyskland så var det ett återkommande ämne.

    Det är inte det minsta fel att dra en liknelse med Hitler och hans arbetssätt. Du skriver tom själv att du ser dem som inte tar vaccinet som idioter som kommer ta livet av flera människor, du hade säkert gärna sett att staten gått in och tvångsvaccinerat. Du och de övriga i vaccinjugend!
  • Ess
    Anonym (Moa) skrev 2021-08-14 19:10:07 följande:

    Har du lyckats komma till en dator ännu?

    Du skulle ju länka in till någon mans sammanfattning om sin frus forskning...., bättre vore förstås om du kan länka till fruns forskning direkt istället för mannens sammanfattning om den, men om sammanfattningen är seriös finns där en länk till forskningen.

    Hur går det med denna länk?


    Gå själv in och läs på A-C Engwall
  • Ess
    AndreaBD skrev 2021-08-15 16:11:14 följande:
    Var och hur skulle detta sker? Allt jag har läst av dig hittills låter som egna påhitt. Hur vet du ens om personen inte har uttryckt sitt samtycke till förvaltare eller anhörig och sedan glömt bort det? 

    Du säger att andra inte har aning om äldrevård. Jag tycker det verkar som om DU inte förstår att en person med fortskriden demens inte kan ge samtycke OCH komma ihåg det. 
    De behöver inte va dementa, utan det kommer in en sjukvårdspersonal och säger att nu ska vi ta denna sprutan/medicinen. Den gamla hinner inte med att tänka utan bara nickar. Det är mer regel än undantag att det är så.
  • Ess
    AndreaBD skrev 2021-08-15 14:57:44 följande:
    Försök inte! Det är inte jag som sympatiserar med högerextrema - för det lär du dina konspirationsteoretiker-kompisar vara. De brukar vara det.

    Jo, det är att bagatellisera förintelsen och alla miljoner människor som dog. Det säger sig självt att det inte är en lämplig jämförelse med en svårlöst situation i ett genom-demokratiskt land. 

    Och om du har tyska släktingar så borde du vetat att det just inte var så mycket grupptryck som gjorde att man kunde förinta judar. Annars hade man inte behövt hålla det hemligt för vanligt folk. De visste nämligen i regel inte om det. 
    Tack för att du berättar vilka jag sympatiserar med, jag som inte hade en aaaning om vilka jag ska rösta på nästa val. Då vet jag!

    Ok, så din släkting som var tvingad att gå med i partiet för att inte förlora sina kunder var inte utsatt för grupptryck. I rest my case....
  • Ess
    EpicF skrev 2021-08-16 18:35:10 följande:

    Fortfarande, ja det fungerar så. Vilket jag även har svarat på. Läkaren kan också ta medicinska beslut.

    Personalen ger läkemedel, utan att fråga om Bertil vill ha sin alvedon och om han har smärtor. Alvedon är inte ett vaccin.


    Ja precis så går det till.
  • Ess
    AndreaBD skrev 2021-08-16 23:11:23 följande:

    Du påstår att en läkare förskriver alvedon eller vaccin, och det är helt uppenbarligen fel. Alvedon är receptfritt. Visserligen kan en läkare rekommendera det, eller ordinera, om du vill. Men det är ju fullständigt onödigt, det är ju bara att gå till apoteket. Däremot kommer ingen läkare att ordinera vaccin. Nepp....


    Man kan få receptfria mediciner på recept, det blir både billigare och du får en betydligt större förpackning.
  • Ess
    AndreaBD skrev 2021-08-16 23:12:07 följande:

    Jag förstår exakt allt, men det är inte ett dugg trovärdigt. 


    Du lär nog också komma till insikt en dag, tyvärr.
  • Ess
    klyban skrev 2021-08-17 07:58:30 följande:

    Det är ingen gråzon med förvaltare, då de tagit över, delegerat eller hos anhörig och det medicinska besluten.

    Och vi väntar ALLA FORTFARANDE på vilka dessa gråzoner är, och det anges aldrig, ja, förutom när epic försökte påstå helt plötsligt att förvaltare är en gråzon.

    Nej, det är det inte, då deras uppgift att ta hand om den dementes medicinska beslut på något sätt.

    Jag vet inte varför epic inte vet vart man anmäler vården någonstans, du får ta det med den användaren.

    Annars saklighet måste du väl veta vad det är?

    Och epic har så många fel, fråga epic om vattkoppor som inte skulle vara mer smittsam än COVID-19 tex, och raden är lång och erfarenheten med dessa fel är fleråriga och med multipla användare.

    Det är ingen åsikt,m det är fakta att den medicinska nyttan är GIGANTISK över mot att få COVID-19 och eventuella biverkningar av vaccinationen.

    Och det komiska är att inte ett enda ord du skrev där ändrar denna.

    Man kan som 81,1% andra svenskar gör och och vågat sig på att gå och vaccinerar sig mot en svår sjukdom som både dödar och skadar.

    Vi pratade där om Alvedon och den är farligare än vaccinen och om man ska se till biverkning och död.

    Visste du inte om det och jobbar inom sjukvårdsområdet?

    Och börja prata om andra mediciners farlighet, det ger oss inget med vaccin och Alvedon och med biverkning och död av Alvedon.

    Du gillar börja prata om annat när du inser att du sagt något som är tokigt, som här med Alvedon och att det faktiskt är farligare än vaccinen.

     

    De kommer varje Tis-Fred, du får vackert vänta tills det är tisdag och kl14, sen får du på hur många som vågat sig på ta vaccinen upp tills den rapporteringstidpunkten.

    Du får inte vara så stressad, då de kommer när de kommer, förstår du inte det?

    Så du vet än mindre om sjukvård?

     

    Kanske du aldrig hört talas om förvaltare och att dessa inte tar sina egna livsvitkiga medicinska beslut som vaccin.

    Alvedon är varligare än vaccinen, både i död och skador, så inget bra exempel för att låtsas om att vaccinen skulle vara farliga.

    Du kommer aldrig få ett riktigt svar på den, jag tror inte h*n vet själv ens, eller kanske hoppas att du inte skulle märka.

     

    Det är lite komiskt att nu de som inte är en gråzon och förvaltare, när är alla dom en gråzon helt plötsligt.

    Hur nu det ska vara det, då det är förvaltare som sköter om personen och dennes vård, alternativt delegerat eller anhöriga somt ar dessa beslut.

    Gråzon är det dock inte med en utvald förvaltare, men epic har det jobbigt att påvisa alla dessa som ändrar något om 11,4 miljoner som vågat på ta dos en eller två gånger.(Snart 3 gånger )

    Det vi tar med oss dock, det är att epic fallerar att styrka sitt påstående där, och inte med lite heller utan TOTALT!!!!

    Det jag sett om rutinerna på vaccinering, så är de omfattande och inget som liknar slentrianrutin ala Alvedon medicinering.

    Det vi tar med oss alltid, det är att vi har noll påvisade gråzon fortfarande.

    Ja, när man är dement och livsviktig medicinering, så finns det något som har tagit över ansvaret över dessa livsviktiga läkemedel man måste ge.

    Gråzon = 0 fortfarande, jag som trodde det skulle vara några i alla fall, men NOLL, det kunde jag aldrig ha trott före.

    Så hur kan en läkare inte ta ett beslut och sen ha föreskrivit medicin, för det berättar just att förskrivningen skett att just ett beslut har tagits.

    Är du på riktigt nu?

    För detta var det mest sjukt tokiga du skrivit efter vattkopporna och där COVID-19 skulle vara MYCKET mer smittsam än vattkoppor.

    Kanske du har problem med språket?

    För detta var ett extremt gravt fel.

    Spelar dock ingen roll, beslut har tagits, och mer behövs inte sägas där, mer än upprepa det par hundra gånger att det är ett beslut tagits.

    Det stod där klart och tydligt, men du valde att inte svara, det var vi alla märkte.

    Men nu är frågan, finns inga rutiner med vaccineringen menar du?

    Och om det är så, hur går då tex rapporteringen till med dessa ~11,4 miljoner?

    För utan rutiner så hade vi inte vetat idag att det var över ~11,4 miljoner doser vaccin som vi har vågat oss på att ta.

    Att Alvedon är receptfritt och går skriva ut på recept och förmån, kan du utveckla hur det ändrar något om det som diskuterades?

    Och de är fortfarande receptfria, och komiskt nog så skriver man ut Alvedonens på recept till de som är under förvaltarskap.

    Priceless

    Då får du först vara saklig, för utan den så kommer ingen insikt, bara desinformation om vaccinationerna har vi lärt oss i tråden.


    För varje svar du skriver så visar du hur okunnig och hur dålig koll på saker överhuvudtaget du har.

    Men vill du sitta och göra bort dig gång på gång så är det ju upp till dig, det skänker en några rejäla skratt och hånflin i alla fall.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?