• Ess

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (X) skrev 2021-05-27 17:37:33 följande:

    Nu är du där igen och sprider rädsla, osäkerhet och tvivel om vaccin med överdrifter och rena lögner. Väldigt opassande för någon som jobbar i vården.

    De "många länder" som "stoppat helt" är.... Danmark och Norge! (fast Norge har egentligen bara pausat till vidare och lånat ut vaccindoserna).


    Ha ha lånat ut, vilken fin omskrivning för att ha dumpat skiten i knät på något mindre bemedlat land.
  • Ess
    Anonym (X) skrev 2021-05-27 17:47:19 följande:

    Kollas du fortlöpande av sjukvården om du tar p-piller? Det är större risk för blodproppar med p-piller än med AZ-vaccinet.Rättar mig själv, tydligen har inte ens Danmark "stoppat helt", utan yngre 25-39 kan få ta AstraZeneca eller Janssen om de inte vill vänta på sin tur sist i vaccinnationskön.


    Ja det gör dem. Man kollas innan man börjar ta dem och sen vid varje förnyelse av receptet, så det är inget de bara ger en för att det ska så va.

    När jag medicinerades med tabletter som, mycket ovanligt dock, kunde orsaka leverkollaps så lämnade jag blodprov en gång i månaden. Hade de inte haft den noggranna kollen så hade jag avstått från att ta den, precis som jag gör med vaccinet nu.
  • Ess
    Anonym (X) skrev 2021-05-27 17:48:25 följande:

    Du verkar inte förstå att det är tusentals gånger större risk för biverkningar med viruset än med vaccinet.


    Jag förstår precis hur de tänker. De blir av med skiten och framstår samtidigt som godhjärtade när de ger det till några mindre nogräknade.
  • Ess
    Anonym (Hjälp!) skrev 2021-05-27 21:13:47 följande:

    Hjälp mig!

    Jag ska vaccinera mig imorgon kl 11:00. Jag tvekar.

    Jag är 35 , ett BMI över vad jag ska ha och har haft en komplicerad graviditet med blödningar , och troligtvis kommer fortsätta ha det. Graviditetsvecka 22 nu.

    Ska jag ta vaccin imorgon eller ej?

    Min familj och vänner säger nej . Medans 2 barnmorskor starkt rekommenderar det.

    Är så rädd!


    Jag tycker du ska diskutera för och nackdelar med en läkare på kk innan du tar ett beslut. En läkare som är insatt i problem graviditeter borde kunna svara på frågor du har, så att du kan ta det beslut som känns bäst för dig själv.
  • Ess

    [quote=81153912][quote-nick]Anonym (Hjälp!) skrev 2021-05-27 22:05:52 följande:[/quote-nick]Nu är jag säkert korkad men ? på kk? vem? : )[/

    En läkare på kvinnokliniken. Har du ingen läkarkontakt iom du har en problem graviditet?

  • Ess
    Anonym (X) skrev 2021-05-27 22:20:59 följande:

    Nej, många i den användningen betyder "ett stort antal".

    Det var ju inte "fler än två", eller ens två utan bara ett (Norge).Man följer knappast upp alla som tar p-piller varje månad eller de flesta andra läkemedel.

    Jag använder eller har använt mediciner som har "plötslig kardiell död", "njurskador", "psykotiska episoder", "mani", "hallucinationer", "hjärtstillestånd", "lunginflammation", "dövhet", "leversvikt (som i sällsynta fall har lett till döden)"  som möjliga biverkningar men inte följer man upp det mer än i bästa fall en gång i halvåret. Och då knappast med något jättebatteri av tester eftersom de är just mycket ovanliga.

    Den enda allvarliga biverkningen på de vaccin som nu används är anafylaktisk chock och det märks inom 15 minuter. Så det finns inget att följa upp och dina argument håller inte.

    Så vi får väl hoppas att du köpt hela konspirationsteorin att pandemin skulle påhittad av Bill Gates, med nanochip, 5G-master och covid-vaccin för annars verkar det inte som ett särskilt smart beslut.Du tror att Sverige, Tyskland och Island inte har råd med andra vaccin? Du får nog bättre på din analys en hel del...

    Snarare att Danmark och Norge inte har så stor smittspridning då de tycker att de kan chansa och vänta så de inte riskerar få dålig press och dör någon av covid så är det sånt som händer, man har ryggen fri, det viktigaste inom många statliga verksamheter...


    Bra att du tror dig själv i alla fall. Du skulle kanske dra upp foliehatten lite så att du ser vart du går åtminstone.
  • Ess
    Anonym (Therese) skrev 2021-05-29 10:13:50 följande:

    Kanske att sanningen ska komma fram! Det är väl det man vill ska kolla fram, eller vill du gå omkring som en blindbock så gör det.


    Man får inte lov att skriva något annat än positivt om vaccinet.
  • Ess
    EpicF skrev 2021-05-29 19:13:16 följande:
    Den tredje sprutan? Behövs normalt två för att bli fullvaccinerad. Det kan bli så att det ska fyllas på med jämna mellanrum. Men någon tredje spruta har det inte varit något prat om.
    Klyban är så provaccer att hen vill ha minst en extra för att kunna skryta med att hen minsann tänker på andra och tar sitt ansvar och blaha blaha....
  • Ess
    Anonym (Z) skrev 2021-05-29 19:47:10 följande:

    Ts, lyssna på vetenskap. Klart det är läskigt och nytt och ännu värre om du fick svåra biverkningar. Men om dom kollar upp dig tror jag absolut dom vet vad dom gör. Anrivaccers glider på ett bananskal gentemot oss som vågar värna för samhället. Personligen kommer jag ta noll hänsyn till alla som fått erbjudande till vaccin men tackat nej.


    Vad är det för trams, vem skulle tycka att du ska visa hänsyn?
    Jag kommer inte ta sprutan i första taget och skiter totalt i vad du gör. 
  • Ess
    klyban skrev 2021-05-30 11:17:59 följande:

     


    Ess skrev 2021-05-29 19:25:30 följande:
    Klyban är så provaccer att hen vill ha minst en extra för att kunna skryta med att hen minsann tänker på andra och tar sitt ansvar och blaha blaha....

    Om man inte hänger med vad som sker i verkligheten, så blir det såna här tokiga svar.


    Ni hysteriska provaccers bör börja med att dra upp foliehatten ovanför ögonen.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?