EnAnonumius skrev 2020-07-26 09:47:44 följande:
Som jag skrev i inlägget..
Jag citerar mig själv:
"En kvinna (man) som tränar väldigt mycket styrketräning/idrott kommer alltid att räknas som "feta" (med sina vältränade kroppar) om man skulle använda BMI på dem. Det är för att muskelmassa är tyngre än fettmassan.
Så nej en kvinna (el man) som har BMI 31 behöver inte alls vara "fet". "
(slut citat)
Om du hade förstått vad jag menar så hade du inte ställt den frågan. Gäller inte det för idrottsmän då.
Så ja BMI är missvisande då man kan inte använda den som något "generellt för alla kroppar". på personer som ÄR idrottar/tränar. Då muskelmassan i densitet är tyngre/tättare än fettmassa densitet.
BMI tar inte hänsyn till en tränad kropp eller en kropp med mer fett.
SÅ BMI för en person som tränar/idrottar så kommer BMI alltid att vara missvisande.
Dessutom så finns det idrottsmän/-kvinnor som tränar hårt men har mycket av underhudsfett, utan för den saken skull vara "tjock", och det är något som inte mätning med BMI heller tar hänsyn till.
Helt sant. BMI är ett trögt instrument gällande detta (distinktionen fetma/muskulös). Däremot kan det säkert ha sin funktion gällande kroppsviktsrelaterade sjukdomar öht. Jag menar, oavsett om du väger 130 kg beroende på fetma och/eller på stora muskler, så tar säkert t.ex. hjärt- kärlsystemet stryk.
Det är knappast "nyttigt" att väga 130 kg bara muskler fördelade på 180 cm, även om det då inte är fetma som är problemet.