• Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet. 

  • Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-03 00:20:23 följande:
    Jag pratar inte om dödsfallen nu, utan om dem som lever. Den svenska strategin går ut på att äldre personer och riskgrupper ska undvika sociala kontakter. DET har orsakat ett stort lidande i just den gruppen av befolkningen.

    Hybridstrategi: Testa, smittspåra, isolera, vårda.

    Finland har testat barn under hela pandemin, Sverige börjar nu, men bara äldre barn.

    Smittspårningen i Finland är på en helt annan nivå än i Sverige.

    I Finland sätts alla närkontakter i obligatorisk karantän, med full ersättning för inkomstbortfall. Sverige ska nu börja fundera på om familjemedlemmar till smittade borde stanna hemma.

    Vården är väl den enda som fungerar likadant i Sverige och Finland.
    Absolut. Det ÄR ett stort lidande. Samtidigt hade det ju då inte varit bättre med ännu mer isolering genom lock-down. Det hade inte heller gått för de som måste ha hjälp. Sånt måste man nästan hitta lösningar för på lokal nivå. 

    Allt du tar upp här är beroende på hur omfattande smittspridningen är. Så för 26:e gången. Detta funkar i Finland så länge det är få smittade. I Sverige, med många smittade KAN DET INTE FUNGERA. 

    Är vården så lik? Den är i alla fall dålig i Sverige. Tyskland är så mycket bättre. Och det är självklart kopplat till hur mycket pengar man investerar i den och hur mycket personal man har. Man får ingen bra vård med billig-lösningar. Men just i pandemi så var det också chefer som inte fick till att sätta om i praktiken det som rekommenderats av FHM. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-09-03 06:30:05 följande:
    Undra vad du gör här, som hela tiden skriver nonsens.
    AndreaBD skrev 2020-09-03 00:07:59 följande:
    Nån information måste den väl samla. Eller åtminstone spåra var folk är. Annars vore den ju till ingen nytta. Och man måste också ta hänsyn till om det kan bli integritetsproblem om den t.ex. blir hackad. 


    Jag insåg att ABC inte vet vad integritet är, och tror h*n kan bestämma integritet åt andra.
    Men så funkar det inte ens.


    Men jag tror att du missade att hon skrev att Tegnell sa att det fanns LAGLIGA hinder att införa appen gällande integritet. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-09-03 00:25:42 följande:
    Nationalism har väl inget med medicin att göra, hon forskar förmodligen i beteende. Och det hon beskrev där liknar ju på pricken det vi ser här.

    Japp du läser säker men vad du sen tar till dig verkar vara etremt selektivt, allt som inte lirar med det du vill tro hamnar i teflonminnet och försvinner.. typ sådär som du inte vill tro på en intervju med en forskare om corona nationalism.
    Nej, det liknar inte det. De flesta människor tänker faktiskt själva och gillar strategin för att den verkar vettig. Och det är fortfarande bara hennes personliga åsikt. Och att hon är forskare i något samhällsvetenskapligt gör henne snarare mindre trovärdig än en genomsnittlig person, för då är hon insnöad på sitt område och det har inget med medicin att göra. 

    Du förstår inte att tidningar letar upp såna udda personer med flit så att de ska säga något helt bizarrt, vilket sätter fart på kontroverser och diskussioner. De kan ta fram vilken konstig expert som helst och vi får värsta udda historier från just DERAS syn. Som är väldigt insnöad som sagt.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 08:18:45 följande:
    AndreaBD skrev 2020-09-02 23:19:20 följande:
    Nationalism? Eller vad menar du?
    Precis, programmet handlade om nationalism, därför är det irrelevant att forskaren inte är specialist inom medicin eller naturvetenskap. Tror du att tex en biomedicinare är mera lämpad att diskuteras folks beteenden?

    Nej, men om du ber en person som är helt insnöad på ett helt annat område att tilllämpa det området på covid-19 så kommer den personen ju att ge en väldigt vinklad och udd bild på det, eftersom de just utgår ifrån sitt speciella område. Som dessutom inte har så många beröringspunkter med covid-19.

    Kort sagt, om man är insnöad på något område så ser man tecken på det överallt. Man tolkar omvärlden efter den mallen.

    Däremot stör det mig att kvällstidningar med flit väljer ut udda saker och låtsas att det är något som spelar en avgörande roll. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-09-03 08:39:37 följande:
    Säger vem? Varför blir en stor del nojiga och enligt vem? Jag blir inte nojig; tvärtom, det låter som en cool och nyttig app :\
    Det har varit så i andra länder och jag utgår ifrån att man har undersökt om svenskarna är villiga att ladda ner den appen. Socialstyrelsen gör ju enkäter hela tiden. 

    Nej, jag är inte heller nojig och jag skulle också använda en sån app. Men om man vet att inte tillräckligt många kommer att göra det, då kan man ju fundera på om det då inte är slöseri på pengar. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 08:52:58 följande:

    Här står det inte om huruvida alla superspridare hade symptom eller inte, men för en individ står det i alla fall att personen hade hidden symptoms, dvs inga symptom vid tillfället för smittningen. Så ja, det finns symptomfria superspridare mitt ibland oss ...


    A 40th birthday party in Westport, Connecticut Days after someone with hidden symptoms joined 50 other guests at a woman?s home to celebrate her birthday, more than a dozen people came down with the disease. Within that time, those people went to work, stores, and other parties. Westport quickly became an infection hotspot.
    https://www.everydayhealth.com/coronavirus/coronavirus-superspreaders-what-to-know/
    Men det är ju precis sånt som knappast kan hända om man håller sig till rekommendationerna. Jag skulle aldrig kunna sprida många, för att jag inte kommer nära så många. Jag är extra försiktig inomhus och dem familjfester och -träffar vi har haft, har varit antigen utomhus eller med att sitta på varannan plats, inte kramas och sånt. Jag åker kommunaltrafik med mask och håller minst en meter avstånd. Träning - hemma eller i klubben med minst två meter avstånd mellan folk. 

    Om alla skulle göra så, så skulle knappt någon smittas. 
  • Anonym (Hm)
    AndreaBD skrev 2020-09-03 10:37:33 följande:

    Men det är ju precis sånt som knappast kan hända om man håller sig till rekommendationerna. Jag skulle aldrig kunna sprida många, för att jag inte kommer nära så många. Jag är extra försiktig inomhus och dem familjfester och -träffar vi har haft, har varit antigen utomhus eller med att sitta på varannan plats, inte kramas och sånt. Jag åker kommunaltrafik med mask och håller minst en meter avstånd. Träning - hemma eller i klubben med minst två meter avstånd mellan folk. 

    Om alla skulle göra så, så skulle knappt någon smittas. 


    Vad olika vi alla är.

    Vet många i riskgrupper som ändå reser inom Europa nu och tar i hand osv.

    Jobbar du hemifrån?
  • AndreaBD
    Anonym (Hm) skrev 2020-09-03 10:44:51 följande:
    Vad olika vi alla är.

    Vet många i riskgrupper som ändå reser inom Europa nu och tar i hand osv.

    Jobbar du hemifrån?
    Jag kan inte, jag är lärare.  :)
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-09-03 08:20:52 följande:
    Jag gissar att du inte riktigt kunde ta till dig det jag skrev, ungefär som att du inte riktigt tycks förstå skillnaden mellan superspridare och icke-superspridare. Jag skrev att jag inte minns vilken tråd det var, förmodligen "Jag hatar SD-tråden" (förövrigt startad av en person som är pangdemist ut i tangentspertsarna) - men det är möjligt att klyban minns och att han kan hjälpa dig.

    Angående det för den här tråden väsentliga. Det finns en hel del som tyder på att superspridare spelar en betydande roll avseende smittspridningen.

    Därav mitt intresse för ditt påstående att det inte finns några belagda fakta om att superspridare skulle ha symptom.

    I mitt tycke är det en skräckversion du målar upp, en smittspridning som drivs av symptomfria superspridare mitt ibland oss.

    Det känns trots allt skönt att jag inte är troende utan i stället förhållar mig till fakta som att de supeprspridare jag känner till har haft symptom, som att smittspridningen i Sverige numer ligger på låga nivåer, som att vi för närvarande har en underdödlighet. Jag tror att det för närvarande vårdas sex personer på IVA i Stockholmsregionen.

    Hoppas klyban kan hjälpa dig med tråden där jag minns det som att jag var spydig gentemot honom, annars är det ju möjligt att du googla eller fråga din kompis som anser att man ska fråga henne i stället för Google.

    Själv föredrar jag Google och visst kan jag försöka ta fram dispyten om du inte kan finna den själv eller med benäget bistånd från någon annan.

    Lycka till!

    En sak som ofta kommer upp med sjukvården och neddragningar, är just KD.
    Finns det någon förklaring till detta?

    Får du känslan av att man kommer gå berzerk om viruset tar fart igen?
    Alltså mer än klusters lite här och lite där.


     


    Den tråden har jag lagt bakom mig, och kan inte minnas nått otrevligt med den alls, mer än en person.


    Pope Joan II skrev 2020-09-03 07:44:58 följande:
    AndreaBD däremot - där är min uppfattning att hon verkligen har ett genuint intresse av vad klyban naturvetaren har att säga och att hon verkligen uppskattar honom och hans inlägg. Till skillnad från FDFMGAs spelade intresse och låtsade omsorg. 

    Andrea står på ett helt annat ställe än dig, och är intresserad och av se mer än en sak.
    Och är inte det minsta rädd att byta åsikt om fakta leder någon annanstans.
    Skulle säga det samma om FDF, som även plockar in andra aspekter, speciellt när det pratas om annat.


    Dock är deras besatthet om min person oerhört roande.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 08:52:58 följande:
    Här står det inte om huruvida alla superspridare hade symptom eller inte, men för en individ står det i alla fall att personen hade hidden symptoms, dvs inga symptom vid tillfället för smittningen. Så ja, det finns symptomfria superspridare mitt ibland oss ...

    A 40th birthday party in Westport, Connecticut Days after someone with hidden symptoms joined 50 other guests at a womans home to celebrate her birthday, more than a dozen people came down with the disease. Within that time, those people went to work, stores, and other parties. Westport quickly became an infection hotspot. www.everydayhealth.com/coronavirus/coronaviru.../

    Allt som behövs är en som skiter att bry sig.
    Jag har haft en sådan i min direkta närhet, och det är skrämmande att full lön var viktigare patienterna på akutvårdavdelningen som personen jobbar på.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin