• Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet. 

  • Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
  • klyban
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-03 00:20:23 följande:
    Jag pratar inte om dödsfallen nu, utan om dem som lever. Den svenska strategin går ut på att äldre personer och riskgrupper ska undvika sociala kontakter. DET har orsakat ett stort lidande i just den gruppen av befolkningen.

    Hybridstrategi: Testa, smittspåra, isolera, vårda.

    Finland har testat barn under hela pandemin, Sverige börjar nu, men bara äldre barn.
    Smittspårningen i Finland är på en helt annan nivå än i Sverige.
    I Finland sätts alla närkontakter i obligatorisk karantän, med full ersättning för inkomstbortfall. Sverige ska nu börja fundera på om familjemedlemmar till smittade borde stanna hemma.
    Vården är väl den enda som fungerar likadant i Sverige och Finland.

    Även döda människor har integritet, men då är det levande som får värna om den.

    Detta med barn är udda, då vi hör samma från fler delar i världen än en.
    Finland hade en så begränsad hand tilldelat till sig, så där har man helt andra förutsättningar.


    Jämföra så får man inte en rättvis bild om vart man befinner sig, där tex hos oss så hade smittat blivit rotad rejält, och Finland hade en begränsad smitta vid samma tillfälle.
    För vår del går det bara jämföra med dom som hade en liknande hand tilldelat sig, och det är inga av våra grannar.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-09-03 00:25:42 följande:
    Nationalism har väl inget med medicin att göra, hon forskar förmodligen i beteende. Och det hon beskrev där liknar ju på pricken det vi ser här.

    Japp du läser säker men vad du sen tar till dig verkar vara etremt selektivt, allt som inte lirar med det du vill tro hamnar i teflonminnet och försvinner.. typ sådär som du inte vill tro på en intervju med en forskare om corona nationalism.

    Beskrivningen innefattar med 100% inte mig och nationalism, det än mer intressanta är dock hur nationalism användes före denna artikels framträdande på scenen här.
    Och att det används som ett invektiv.


    Intressant du tror du berättar nått med den, det räcker och lyfta blicken lite lätt och se vi har hanterat detta mycket bra och om man tittar på de som fick samma hand tilldelat sig.
    Du och ett par till har berättat för oss att ni inte är intresserad av ämnet, och det är intressant att diskussionen ska förstöras.
    Jag bara antar när man inser att sina narrativ försvinner, så återstår bara luft.


    En intressant sak till är faktiskt den tydliga underdödligheten före COVID-19 överdödligheten, vi får se var fakta leder oss och den som vi får vänta in mot årets slut.
    Det intressanta är att vi har årligen massor av influensa död, som du inte verkar bry dig om, då du verkar tro att ingen har dött i influensor förr och i stora antal.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-09-02 21:09:28 följande:
    Alla saker satta åt sidan, som någon väl hade uttryckt det från toppen av hens  huvud i slutet av dagen så förstår jag inte varför inte FDFGMA reagerade på Padiracs uppsluppenhet som han annars brukar göra. Han, bokstavskombon, brukar annars inta en mycket upprörd och kränkt hållning när han, alltid felaktigt, befarar att någon av dem han betecknar som "pangdemister" tycker att något är skrattretande. Då missar han minsann inte att sträcka upp dem! Men den här gången...ja, låt oss säga att han missade det. Han tyckte till och med själv att det var kul (i en tråd om ett så allvarligt ämne).
    Jag brukar så gott som alltid säga ifrån angående mobbingstendenser. Både här på FL och i verkligheten.

    Fenomenet är ganska vanligt i vissa typer av trådar där kycklingflocken hittat någon de kan hacka på.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-09-02 18:47:21 följande:
    Här är lite mer läsning för dig att ogilla:

    wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/9/20-2272_article
    Räcker det inte med ditt påstående att ingen av superspridarna har visat symptom på covid-19.

    Men visst, vid tillfälle kan jag kolla länken. Handlar det om andra alternativa fakta du snokat rätt på - eller är det en vederhäftig artikel?
  • Pope Joan II

    AndreaBD däremot - där är min uppfattning att hon verkligen har ett genuint intresse av vad klyban naturvetaren har att säga och att hon verkligen uppskattar honom och hans inlägg. Till skillnad från FDFMGAs spelade intresse och låtsade omsorg. 

  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-02 23:05:19 följande:
    Har du ens kollat vilket ämne personen var forskare i?  Det var i alla fall inget som är i närheten av medicin eller naturvetenskap, och därför är personens åsikter ju lika lite viktiga som personerna på ett forum.

    Jag TROR inte, jag har läst tidningar. Även utländska där man missförstod Tegnell. Förresten kom det också på svenska nyheterna.

    Och så var resten raljerande utan anknytning till diskussionen igen.
    AndreaBD skrev 2020-09-02 23:19:20 följande:
    Nationalism? Eller vad menar du?
    Precis, programmet handlade om nationalism, därför är det irrelevant att forskaren inte är specialist inom medicin eller naturvetenskap. Tror du att tex en biomedicinare är mera lämpad att diskuteras folks beteenden?

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-09-03 07:34:17 följande:
    Ja, det gör du säkert. Den där tråden förresten, där du innan du blev den klokare och finare människa du är nu var i någon sorts konflikt med klyban - den kan du väl vara snäll och länka till? Vore så roligt och lärorikt att se hur du bemötte honom innan du förstod honom på det sätt du gör nu. 

    I övrigt är det så att allt riskerar att bli betraktat som mobbing när det gäller klyban. Han är väldigt aktiv och svarar (på sitt eget speciella vis) på väldigt många inlägg från väldigt många medlemmar. Så vare sig man ignorerar honom, vilket jag själv gör i perioder, eller svarar på hans märkliga angrepp om att man skulle vara Sverigedemokrat, annan högerextremist, ha sviktande läsförståelse, inte duga till att skriva inlägg, vara jagsvag (eller vänta, det var kanske någon annan som påstod) och så vidare så kan det anses vara mobbing.

    Att han själv utsätter andra för systematiska och bisarra påhopp gör i dina och en del andras ögon inget eftersom hans flock egentligen bara består av honom själv. Det är ju inte som om du någonsin diskuterar eller har något intellektuellt utbyte med honom och jämför man dig med honom så tycker du att den jämförelsen utfaller till din fördel eftersom du ju menar och anser att klyban är funktionsnedsatt. 

    Sten, glashus. 
    Jag gissar att du inte riktigt kunde ta till dig det jag skrev, ungefär som att du inte riktigt tycks förstå skillnaden mellan superspridare och icke-superspridare. Jag skrev att jag inte minns vilken tråd det var, förmodligen "Jag hatar SD-tråden" (förövrigt startad av en person som är pangdemist ut i tangentspertsarna) - men det är möjligt att klyban minns och att han kan hjälpa dig.

    Angående det för den här tråden väsentliga. Det finns en hel del som tyder på att superspridare spelar en betydande roll avseende smittspridningen.

    Därav mitt intresse för ditt påstående att det inte finns några belagda fakta om att superspridare skulle ha symptom.

    I mitt tycke är det en skräckversion du målar upp, en smittspridning som drivs av symptomfria superspridare mitt ibland oss.

    Det känns trots allt skönt att jag inte är troende utan i stället förhållar mig till fakta som att de supeprspridare jag känner till har haft symptom, som att smittspridningen i Sverige numer ligger på låga nivåer, som att vi för närvarande har en underdödlighet. Jag tror att det för närvarande vårdas sex personer på IVA i Stockholmsregionen.

    Hoppas klyban kan hjälpa dig med tråden där jag minns det som att jag var spydig gentemot honom, annars är det ju möjligt att du googla eller fråga din kompis som anser att man ska fråga henne i stället för Google.

    Själv föredrar jag Google och visst kan jag försöka ta fram dispyten om du inte kan finna den själv eller med benäget bistånd från någon annan.

    Lycka till!
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-09-03 07:44:58 följande:

    AndreaBD däremot - där är min uppfattning att hon verkligen har ett genuint intresse av vad klyban naturvetaren har att säga och att hon verkligen uppskattar honom och hans inlägg. Till skillnad från FDFMGAs spelade intresse och låtsade omsorg. 


    Hmm, är du säker på att du tolkat mitt spelade intresse och låtsade omsorg korrekt.

    Jag är själv naturvetare men i den här tråden är jag mest intresserad av övertonerna i debatten.

    Därav mitt fokus på kampanjen mot en enskild persons språkliga uttryck, och mitt bristande fokus på uttrycken i sig.
  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-09-02 22:12:40 följande:

    Obegripligt för dig kanske. Vilken nytta har vi av en sån app om en stor del av befolkningen blir nojiga och tror att det kommer att missbrukas och därför inte vill ladda ner den? Så ser det ju ut. FHM vill inte satsa på något som befokningen helt uppenbarligen inte kommer att acceptera. 


    Säger vem? Varför blir en stor del nojiga och enligt vem? Jag blir inte nojig; tvärtom, det låter som en cool och nyttig app :\
  • FuckGoggleAskMe

    Här står det inte om huruvida alla superspridare hade symptom eller inte, men för en individ står det i alla fall att personen hade hidden symptoms, dvs inga symptom vid tillfället för smittningen. Så ja, det finns symptomfria superspridare mitt ibland oss ...


    A 40th birthday party in Westport, Connecticut Days after someone with hidden symptoms joined 50 other guests at a woman?s home to celebrate her birthday, more than a dozen people came down with the disease. Within that time, those people went to work, stores, and other parties. Westport quickly became an infection hotspot.
    https://www.everydayhealth.com/coronavirus/coronavirus-superspreaders-what-to-know/
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin