• Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet. 

  • Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
  • Anonym (A)
    AndreaBD skrev 2020-06-17 12:01:17 följande:

    Precis. Att det inte är som under normala omständigheter, det förvånar mig inte, ärligt sagt. Det var det jag hade förväntat mig. Jag menar så här: Det är klart att sjukvården har fokus på pandemin och dem drabbade, så folk med mindre allvarliga åkommor kanske får stå tillbaka, vänta längre. Det är inte konstigt.

    Däremot är det förstås jätteviktigt att prioritera rätt, att uppmärksamma dem fallen där det faktiskt kan bli kritiskt. Och där kan det också vara så att om man nu skulle testa folk med lite konstiga symptom på corona, då vet man ju numera att det kan slå om snabbt och förvärras. Eller bli värre andra veckan efter att ha ebbat ut nästan. Jag tror att man kommer att testa mera nu, eftersom man har fått till möjligheterna att göra det nu. I mars fanns inte allt på plats verkligen. Det som stod på hemsidor klarade inte vården av i realiteten. 


    Detta var ju dock ett fall med coronasymtom som kunde blivit kritiskt.

    Ja ja. Jag hade inget förtroende för vården sen tidigare upplevelser så hur jag ens kunde tro att vi skulle få hjälp under en pandemi vet jag inte.

    Politikerna har kört systemet i botten.
  • Pope Joan II
    Anonym (***) skrev 2020-06-17 11:37:40 följande:
    Varför är jag förvånad?
    Ingen aning om varför du är förvånad. Själv betalar jag för det jag vill ta del av och som kostar pengar. Men i just det här fallet behöver du ju inte göra ens det. 
  • Anonym (man)
    Dr Nail skrev 2020-06-17 12:17:52 följande:

    Idag stänger Gällivare alla fritids- och kulturanläggningar med omedelbar verkan.

    www.hallandsposten.se/nyheter/sverige/okontrollerad-virusspridning-i-g%C3%A4llivare-1.29744346

    Gällivare vill dessutom stoppa allt resande till och från kommunen.


    Inte så förvånande iof, hur fan man kan få för sig att släppa resandet fritt i ett land med okontrollerad smitta och höga dödstal är så hål i huvudet så man baxnar. Synd bara att en massa människor ska bli sjuka och några av dem dö för att det öht ska leda till agerande.
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-06-17 12:08:40 följande:
    En gripande artikel - där ett syfte är att visa att det döljer sig människor bakom statistiken. Här en 39-årig tvåbarnsmamma och mannen och barnen som blev kvar och vars liv slogs sönder.

    Den sortens artikel skulle förlora i värde om sjukvården kunde ge sin version, tack vare patientsekretessen är det en omöjlighet.

    Så mannens version att hon aldrig blev testad för covid-19 och att hon blev hemskickad från sjukhuset med motiveringen att det var fullt behöver man inte ifrågasätta - men heller inte ta för given.
    Makens berättelse är i alla fall i överensstämmelse med vad många som arbetar inom sjukvården vittnar om när det gäller hur de tvingats förfara. 

    Men som du brukar påpeka så finns det ju folk till allt, även sådana som har behov av misstänkliggöra den här sortens tragedier.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-06-17 12:43:14 följande:
    Makens berättelse är i alla fall i överensstämmelse med vad många som arbetar inom sjukvården vittnar om när det gäller hur de tvingats förfara. 

    Men som du brukar påpeka så finns det ju folk till allt, även sådana som har behov av misstänkliggöra den här sortens tragedier.
    Jag har inget behov av att misstänkliggöra en drabbad make.

    Men som jag brukar påpeka finns det ju folk till - även sådana vars piano tycks vara så ostämt att dess klangbotten bäst fungerar som ackompanjemang till en klagosång. Men då syftar jag förstås inte på maken som har alla skäl i världen att vara upprörd, att sörja sin maka och att ifrågasätta den sjukvård som inte kunde ge henne den hjälp hon borde ha haft rätt till.
  • Anonym (ABC)

    www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/har-startar-masstesterna-av-misstankta-covidpatienter-det-har-varit-intensivt

    ?Får man reda på att man har covid -19 tror vi också att man efterlever restriktionerna bättre.?

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3aJpr/lyckobeskedet-pa-vrango-smittspridningen-under-kontroll

    ?? Den grupp som smittades först har gjort ett jättebra jobb genom att sätta sig i karantän så att utbrottet har stannat av, säger Marie Johansson, vårdcentralchef på Styrsö vårdcentral till Göteborgs-Posten.?

    ???????

    De här formuleringarna får mig att tro att en svensk med konstaterad covid-19 inte MÅSTE isolera sig. Kan det faktiskt stämma?

  • klyban
    Pope Joan II skrev 2020-06-17 08:24:39 följande:
    Du som så jättegärna svarar på frågor kan väl svara på den här: har du läst artikeln om Yaninas sjukdomsförlopp och tragiska död? 

    Vet inte vad den frågan har med att göra en del har svårt och nå fram till vården och göra.
    Och eftersom du inte visste, så vet du nu efter denna mening, frågor på mitt språk och meninguppbyggnad.(inte ens där lyckades du förstå, hur är det ens möjligt )


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin