• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Utanför det politiserade '~missförståndets' värld  gömmer sig en verklighet som har med antalet vaccinerade i förhållande till antal bokningar att göra.  Boknings - och vaccinationsviljan bland 18+ sjunker visst.

    www.expressen.se/nyheter/senaste-nytt-om-coronaviruset/


    "REGIONER REDO ATT VACCINERA 16-ÅRINGAR "INOM KORT"


    Flera regioner är beredda att inom kort börja vaccinera 16- och 17-åringar mot covid-19, enligt en rundringning till regionerna som Ekot gjort. 


    Men Folkhälsomyndigheten vill ha ett gemensamt startdatum för alla regioner – och något besked har än inte getts. FHM skriver på sin hemsida att detta kan ske i augusti då vaccineringen av vuxna är klar och då man vet att leveranserna räcker till. 


    Men regionerna säger nu till Ekot att bokningstrycket bland vuxna har sjunkit.


    – Vi har ju haft en dialog med dialogerna runt den här frågan och vi förväntar oss ett beslut inom kort, säger Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektionen, vid Sveriges kommuner och regioner (SKR) till Ekot. "

  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-07-14 12:40:00 följande:
    Din kritik är verkligen undermålig, i avsaknad av relevans samt osaklig som nu förklarats av hjärtemojin padriac, jag håller trots det med dig. smile2.gif
    Aha.. du missade att läsa vilket inlägg jag citerade

    Det kan tydligen för vissa vara svårt att skilja på påståendet att det är en manifestation av sossarnas strävan efter jämlikhet och rättvisa och att FoHM har gjort en tankevurpa ...

    Men, vem är jag att förstå hur hjärnans vindlingar styr läs- och textförståelse hos var och en 

    HjärtaHjärtaHjärta
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-07-14 20:29:35 följande:
    Kritiken mot kritikerna här i tråden är verkligen undermålig, vilket bland annat visar sig i att du bara kan tänka dig två möjliga tolkningar av mitt inlägg. Dessutom låter du återigen påskina att du klumpar ihop mig med skrikhögern, SDs svans osv. 
    Detta är verkligen osakligt, osmakligt etc.

    Jag förutspådde ett antal svar med predikningar om ministerstyre, förvaltning etc, men du överträffade förväntningarna med att t.o.m. dra till med parlamentarism, Oxenstierna och SD svans.  
    Så, vilka andra tolkningar av ditt inlägg förväntade du dig? och vilken tolkning vill du själv ge ditt inlägg?
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-07-15 07:41:53 följande:

    Oavsiktlig satir är en mycket vanlig genre på Familjeliv - faktisk så vanlig att man skulle kunna tro att det inte handlade om satir utan snarare okunnighet.

    Jag såg nyss ett inlägg där någon ondgjorde sig över att regeringen stoppar Cementa i Slite på Gotland.

    Alltså ytterligare en satir över kverulanters oförmåga att förstå den svenska förvaltningsmodellen. Det är alltså Mark o miljödomstolen som inte ger Cementa förnyat brytningstillstånd.

    (I och med att Cementa står för en mycket stor del av den betong vi använder i Sverige så kommer säkert regeringen att skapa en lösning som innebär att vi inte behöver öka klimatbelastningen genom att importera betong)


    Om jag förstod artikel om cementa rätt så ansåg mark och miljödomstolen att det var miljökonsekvensanalysen för grundvattenpåverkan som inte var tillräckligt utredda "Beslutet motiveras med att verksamhetens påverkan på grundvattnet inte är tillräckligt utredd"

    Det säger sig själv att det är regeringen, S och framför allt Löfven som är ansvariga, nej skyldiga, för att brytningen av kalk inte får förnyat tillstånd - om de bara sett till att Mark o miljödomstolen inte gjorde sitt jobb skulle det inte blivit några problem ...

    Jag vet inte om jag ska sucka eller skratta eller ta mig för huvudet åt den här typen av kritik, den finns ju i den här tråden om trådens ämne också
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-07-15 10:46:19 följande:
    Mm, inte desto mindre skulle beslutet få negativa miljökonsekvenser om det blev verklighet, vilket jag har svårt att tro.

    Det är inte så längesen jag lyssnade på en presskonferens där Cementa berättade om planerna för produktion av klimatneutral cement. Jag ser hellre att det är Cementa som producerar den cement som används i Sverige än att den köps in från exempelvis Kina där den förmodligen produceras under betydligt mer miljöskadliga förhållanden. Det var väl förresten igår som EU-kommissionen presenterade förslaget om klimattullar på bland annat cement.

    Otillräcklig miljökonsekvensanalys. Tja, då borde den väl kanske kunna kompletteras. Alternativet är hursomhelst mycket mer miljöskadligt.

    Men det skadar ju inte att ta reda på vilka grunder en domstol har utgått från när den fattat ett beslut.
    Jo,  jag tror inte att Mark och Miljödomstolen kan eller ens får göra sådana övervägningar om vad som i det hela är bättre eller sämre för miljön, de har andra uppgifter.

    Nu är det Cementa som får kavla upp ärmarna och göra en ordentlig utredning - vad en ordentlig utredning kommer fram till är kanske inte så bra i fråga om påverkan på grundvattnet, eller så är de problem som uppkommer lösbara om Cementa vill investera i dessa lösningar. Eller så räcker det med att Cemneta gör klar sin otillräckliga miljökonsekvensanalys.

    Hur var det med raffenaderiet på västkusten? där fattade väl regeringen ett beslut - gången verkar vara Mark och miljödomstolen, mark och miljööverdomstilen och i vissa fall regeringen som kan fatta ett beslut som bygger på övervägningar av helheten.

    www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/08/regeringen-provar-tillatligheten-av-preems-planerade-verksamhet-i-lysekil/

    "Under sommaren har regeringen tagit emot underrättelser från Naturvårdsverket och Länsstyrelsen i Västra Götaland om att den verksamhet Preem AB söker miljötillstånd för är en sådan verksamhet som regeringen kan pröva om den kan tillåtas eller inte. Enligt miljöbalken har regeringen möjlighet att pröva tillåtligheten av sådana verksamheter som kan antas bli omfattande eller ingripande i förhållande till möjligheten att främja en hållbar utveckling, vilket inkluderar en begränsad klimatpåverkan.

    – Naturvårdsverket har under sommaren lämnat en underrättelse till regeringen angående ansökan om utökad verksamhet, något som Länsstyrelsen i Västra Götalands län ställt sig bakom. Regeringen vill därför pröva om verksamheten kan tillåtas, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin.


    Preemraff beviljades i november 2018 nytt tillstånd av mark- och miljödomstolen. Tillståndet överklagades till Mark- och miljööverdomstolen (MÖD) som beslutade om inhibition i december 2018. Det innebär att vidare åtgärder för att verkställa mark- och miljödomstolens dom inte får vidtas till dess att något annat beslutas."

    Precis som du säger är det genomgående kritik i denna tråd och många andra trådar på FL som utgår från och bygger på helt felaktiga uppfattningar om lförvaltning, lagar och svensk parlamentarism.  Om det är okunskap eller om det är en fråga om politiskt blame game låter jag vara osagt utöver att jag tror att det är en blanding ,, typ 100% + 100%  (däremellan )  hahaha 


     
  • Padirac

    Kan det tros att tråden nu handlar om domstols-pandemin? - alla dessa somstolar och lagar som gäller för verksamhet i privat och offentlig regi

  • Padirac
    Tow2Mater skrev 2021-08-04 15:46:45 följande:
    Global angelägenhet, men Sverige anser det bättre att svenskar i Thailand flyger fram och tillbaka till Sverige för att vaccinera när det inte finns vaccin i Thailand.

    Frankrike, USA mfl skickar däremot dit lite vaccin till sina medborgare; både snabbare, lättare, mer praktiskt och miljövänligare för medborgarna att bli vaccinerade. Sverige föredrar den för staten billigaste och minst arbetsamma lösningen.

    www.expressen.se/nyheter/nodropet-fran-thaila.../
    Jag tror att artikeln du länkar till säger att svenska och andra utländska medborgare i Thailand rätt att vaccineras precis som resten av befolkningen i Thailand.   Tyvärr är det vaccinbrist då tillgången till vaccin inte är lika fördelat bland världens länder.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-08-04 19:54:55 följande:
    Jag rekommenderar boken En klimathistoria av Sven Börjesson.
    www.svd.se/sven-borjesson-kommenterar-faktafel-om-klimatet

    "Jag inser att det finns ett faktafel i min bok ”En klimathistoria”. Uppgiften om att det var 25 plusgrader i Antarktis den 5 juni 1934 är med säkerhet fel. En uppgift som Lena Andersson citerade i sin krönika i lördagens Svenska Dagbladet.

    Siffran 25 plusgrader nämndes i en artikel i The New York Times och jag kontrollerade den siffran med anteckningar i Stuart Paines dagbok. Paine var en av deltagarna i den expedition som övervintrade i Antarktis 1934, och som rapporterade om de 25 graderna. Paine skriver också att det var så varmt att isen lutade/bucklade sig. Eftersom 25 grader Fahrenheit är ungefär 4 minusgrader Celsius, så drog jag den förhastade slutsatsen att det handlade om Celsius. Jag borde ha förstått bättre och beklagar felet. Ett fel som kastar en skugga över allt som är rätt i min bok och som är rätt i Lena Anderssons krönika."

    Boken är prisad av klimatupplysningen  -

    "Stockholmsinitiativet - årets förvillare 2010 - Klimatupplysningen


    Stockholmsinitiativet har utsetts till årets förvillare av Föreningen Vetenskap och Folkbildning 2010. Dessbättre har stora delar av världen redan låtit ..."
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-08-05 22:32:23 följande:
    Okej - men vad jag inte kan förstå är att ett helt resonemang kan falla på en felaktig temperaturangivelse. Har han verkligen förstått skillnaden mellan enstaka väderobservationer och klimatförändring?
    Det finns en del intressanta tankar om boken och dess innehåll - där det inte är en detalj som att blanda ihop +25C (som är hyfsat varm här och säkerligen väldigt varmt där) och +25F (som är frysgrader) utan mer hela ansatsen i boken som anses vara otillräcklig i det att den utelämnar stora delar av forskningen. 

    Men om detta vet jag mycket lite annat än att det bland covidskeptiker och covidstrategiskeptiker också finns en del klimathotsskeptiker och 5G-mast-skeptiker...  inte alla naturligtvis
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-08-12 14:49:31 följande:
    Det tycker jag är beklagligt. Jag tycker också att det är beklagligt att människor som är osäkra, rädda, tveksamma och så vidare inte ges möjlighet att lufta sin oro utan att bli anklagade för att vara vaccinmotståndare och desinformatörer. Det finns gott om sådana exempel i tråden du länkade till.

    Lyssnar på en helt värdelös presskonferans där Sara Byfors inte har några siffror, inte läst vad som frågas om, inte vet, hänvisar till andra och är lika forcerad som alltid. Obegripligt att FHM vill framstå som och vara så oinformerade när pressträffarna nu drar igång igen. Oerhört taffligt och fjantigt. 
    Jag tror att du missförstått massor om du tror att FoHM vill framstå som och vara ointresserade - det är om någonting taffligt och fjantigt att kiomma med sådana påståenden.{#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin