• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-15 18:01:48 följande:
    Var visst nån blaska som nyligen publicerade lite mail-trafik som borde fått även den mest insnöade att fatta.

    Tycker det är ointressant att vuxna människor inte förstår förutsättningslösa samtal och diskussioner om hypotetiska scenarion.
    Och dessa mail är bara dessa förutsättningslösa samtal, som sen leder upp till ett beslut efter man vänt även på de stenar som ni nu lyfter och tror nått om och som blev ratande.
    Och får en konfimeringsbias och ger det en betydelse som helt saknas, sånt är udda.


     


    Och det är så här man diskuterar för att komma fram till nått om COVID-19 som en nytt virus.
    Man får känslan att man inte får adressera en fråga, utan ni ska lägga in en mening bakom som inte ens existerade om COVID-19 besluten.

  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-15 18:49:03 följande:
    Ja, det är just den biten som är intressant. 
    Efter att du gjort runt 53 inlägg om att det finns forskning som visar att munskydd inte hjälper, eller t.o.m. är skadligt, vore det passande att du en gång länkade till en sådan studie, så att vi alla får ta del av detta. Dina svepande påståenden utan länkar är nämligen mindre trovärdiga. 

    Forskningen om munskydd är inte entydig, kan inte blir mer simplare än så.
    Tycker det är intressant att du ger och en konfimeriongbsbias och ignorerar den forskning som inte stödjer munskydds förträfflighet.


     


    Du kan använda munskydd helt utan restriktioner, är du medveten om detta?
    Inte heller är ett munskydd till för att kunna gå ut med symtom.,

  • klyban
    Tow2Mater skrev 2020-11-15 22:53:26 följande:
    Tja, öka betyder väl skada?

    Bara en snabb sökning i början (du kan nog hitta mer om du orkar söka), av t ex den som så stort förespråkar fakta, men verkar ha svårt att ge lite referenser:

    #4904 "munskydd triggar andra icke önskvärda skeenden.
    Som falsktrygghet, handhavande fel och ett par till mindre."

    #4700 "Jag tror att smittan kommer öka med munskydd"

    #4672 "Samma sekund man börjar pilla på munskyddet som de flesta gör, så har man ökat sina risker att bli smittad."


     


    #2436 Folk kan inte ens använda munskydd, och det ökar risken för smitta."


    #2175 kan tänka mig att de som pilar på sin mask ökar risken att bli smittade."


    Ja, om man inte kan sköta munskydd rätt, så är det en ökad risk.
  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-15 22:57:40 följande:
    Det blev ingen kö eftersom patienterna dog. c:a 800 har dött på IVA och följdaktligen har 5200 personer dött utan att hamna på IVA. Du kan göra matematiken.
    Exakt, en 100% lyckad strategi på en smitta man redan hade tappat kontrollen på, har du inte varit med innan nu?
  • klyban
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-16 00:21:07 följande:
    Kan det vara så att du uppfattar ordet "forskning" som endast ett abstrakt begrepp? Att du tror att ifall någon uttalar sina uppfattningar om något, så är det "forskning"? Det skulle ju kunna förklara varför du ständigt upprepar att det finns forskning som visar på negativa effekter av munskydd, utan att någonsin länka till sådan.

    När vi här efterlyser länkar, så frågar vi egentligen efter den skriftliga dokumentationen över den gjorda forskningen. För att betraktas som vetenskap, så ska den skriftliga dokumentationen ha genomgått s.k. peer review och vara publicerad i en vetenskaplig tidskrift.

    Eftersom FHM säger att alla deras rekommendationer baserar sig på vetenskap, så borde det rimligtvis finnas minst en publicerad vetenskaplig artikel som visar att användingen av munskydd kan öka smittspridningen i samhället.

    pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/

    Här kan man söka fram vetenskapliga artiklar.

    Om man skriver in sökorden facemask, increase, transmission så får man 20 träffar.

    Mera tid än så här tänker jag inte lägga på att söka fram artikeln som visar att munskydd ökar smittspridningen. Nu är det upp till dig att söka fram den, länka till den, och gärna också kopiera in ett lämpligt citat, om det råkar vara så att texten inte befinner sig bakom en betalvägg.

    Så forskning som inte stödjer munskydds förträfflighet är ett abstrakt begrepp, och munskyddsforskning som stödjer munskyddens förträfflighet är inte abstrakt?
    Eller vad är det med inte entydig forskning som inte sjunker in här, det är ju rätt simpelt begrepp trots allt?

  • klyban
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-16 01:05:05 följande:

    Tur inte strategin var ännu mer lyckad, för då hade väl ännu fler förlorat livet.

    Kan inte bli mer än 100% lyckad, så ledsen för din ordlek.
    Det blir lätt så här när man tror man kan säga FHM har en annan strategi.


    Det som berättar en hel del, det är att man upprepat denna strategi så många ggr, och ni förstår ändå inte efter hundratals upprepningar av denna strategi av FHM.
    Det berättar en hel del om er att återge det fel hela tiden.

  • klyban
    pyssel skrev 2020-11-16 06:22:21 följande:
    Inte alls. Om du lyckas läsa de repliker du får så handlar det om följande som "abstrakt":
    1.Du har inte producerat någon hänvisning till någon studie som styrker det du och en till envist hävdar (ni är ju citerade alldeles nyss med nr till inlägg)
    2.Du har inte producerat något underlag för att någon faktiskt gått i klinch med dig med påståendet att forskningen skulle vara entydig. Ändå driver du detta stenhårt, bl.a mot mig. Varför respekterar du inte andra så pass att du åtminstone håller dig till vad de skrivit?

    Folk blir inte osams med dig över skilda åsikter, utan att du faktiskt blåljuger om innehållet i det du svarar på. I tråd efter tråd. Är det din strategi att ljuga om andra användare? Är målet att skapa personliga konflikter? Alternativt, har du helt enkelt så enorma svårigheter att du inte gör detta medvetet?

    Forskningen är delad och ger ej ett entydigt svar, ett mycket enkelt begrepp att förstå och enkelt kolla upp om man nu inte hade en agenda.

    Ledsen svårt och ljuga om en forskning som är såpass delad.


    Och nej, jag brukar inte prata om annat när sakliga frågor kommer som vissa andra gör här än svara på frågor.
    Dock tycker jag det är intressant din cherrypickings, och att du tror dig säga nått med att exkludera.
    För med det är vad det enda du säger att vi har rätt om munskydden när du gör.

  • klyban
    AndreaBD skrev 2020-11-16 09:24:58 följande:
    Allt detta, förutom munskydden, är ju reglerat i Sverige också, men bara inte exakt likadant som i Finland. Och det måste inte heller vara exakt som i Finland. Det är olika förhållanden och även olika lagar. 

    Tydligen ska vi jämföra med länder som har låg smitta initialt och inte kommit till dessa nivåer än.
    Såna jämförelser berättar inte mer än att Finland startade ifrån en mycket lägre smittspridning och enklare att hantera.

  • klyban
    AndreaBD skrev 2020-11-16 09:56:07 följande:
    Precis. Men du försökte ge intrycket att man inte gör vad man kan för folk! Och så är det säkert inte. Folk dör ju när de är gamla och/eller sjuka. Och nu dör vissa av dem med Corona. Några dör av Corona, men jag tror ändå att ganska många inte hade så lång tid kvar. 

    Det är inte heller säker att de som inte legat på IVA utan på andra avdelningar på sjukhuset hade kunnat få hjälp på IVA. De kanske dog av att organ stängde ner, och alla kan man inte hålla igång med hjälp av insatser på IVA. Det är ju inte bara lungorna som kan krångla. 

    Personen blandar om begreppen och hoppas ingen märker detta.


    Och att personen inte förstår att det finns sjukdomar som är DIREKT kopplat till döden verkar flyga helt över huvudet på personen.
    Men vet det är en talepunkt man startat i USA i hopp att det skulle minska antalet som dött av COVID-19.


     


    Ett problem hon glömt är att då minskar ju även antalet döda i Sverige, och då visar det sig vi inte ens har ett COVID-149 problem i Sverige om vi ska göra så.
    Men så pratar bara såna som är OINTRESSERADE att komma fram till nått.
    Dock vi andra som kan nått, vi vet ju redan om att följdsjukdomar i ett sjukdomsförlopp kan döda en, detta viruset är inget undantag.

  • klyban
    Padirac skrev 2020-11-16 13:01:26 följande:
    Det räcker knappast att läsa enskilda radetut alla uttalanden måste sättas in i den kontext de finns

    från den artikel du länkade till:

    "På lördagen sade matematikprofessor Tom Britton i en intervju med SvD att flockimmunitet kan uppnås om 40 procent av en befolkning blivit smittade - enligt en ny modellering som bland annat han står bakom.

    Tidigare har man räknat med att 60 procent av en befolkning behöver smittas innan man uppnår flockimmunitet. Om den nya modelleringen stämmer skulle det kunna innebära att Stockholm kan nå flockimmunitet i mitten av juni, enligt Britton.


    Anders Tegnell säger att det är fullt möjligt att så är fallet. Folkhälsomyndigheten gör själva en studie som kommer att bli klar i nästa vecka, och därefter kan man vara mer säker.


    ? De små studier som gjorts pekar tydligt åt det hållet. Men det betyder inte att faran är över. Det kommer bara att göra att smittspridningen blir mycket mer långsam. Den kommer att börja stanna av ännu tydligare och det är jätteviktigt och bra på många sätt. Men vi kommer behöva vara väldigt vaksamma och ha kvar försiktighetsåtgärder.


    Så flockimmunitet betyder inte att man kan känna sig lugn?


    ? Så enkelt är det inte, för vi lever inte i en så enkel värld. Då tänker man sig en flock som inte har kontakt med någon annan. På en önation kan man få den effekten men i Stockholm med mycket resande in och ut ser det inte ut så."

    Att AT svarar på reporterns frågor och påståenden från Britton är inget belägg för att flockimmunitet är den strategi FHM valt.

    Hmmm.. den som pratar mest om flockimmunitet i tråden är väl du, ända sedan start.. betyder de att _DU_ förespråkar flockimmunitet, jag menar eftersom du är den som pratat så länge om det måste det enligt det resonemanget du presenterar vara DU som förespråkar flockimmunitet... eller tänker du annorlunda?


    Det som jag finner mest intressant är att man inte klarar av att förstå skillnaden mellan beräkningar av vad flockimmuniteten kan vara, och vad FHM strategi är och fast man upprepar den mest hela tiden.


     


    "Flockimmunitets strategin" är ett totalt misslyckande om det är strategin de tror vi har.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin