• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-03 13:58:48 följande:
    Avis?
    Nja, mitt behov av pubertala riter är tämligen måttligt.

    Men en sagostund på bibblan vore inte fel - när de öppnar igen.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-03 14:50:50 följande:
    Det vi ser är konsekvensen av ett 100-årigt sosseri.
    Så kan det säkert låta under sagostundens "Stora stygga vargen S" vars ränker endast genomskådas fullt ut av de klipskaste gossarna på den tänkta vinbaren.

    Testa vinbär i stället vetja - det finns såväl röda som svarta sådan och de innehåller mycket vitaminer.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-03 14:47:24 följande:
    Håller med! 

    Hörde talas om någon region, minns inte just nu vilken - kanske dessutom finns fler - som återgick till daglig rapportering om aktuellt läge i samma stund som sommarens respit var över och smittspridningen ökade. Då trodde jag att det var självklart att också FHM skulle göra det men icke. 
    Ja, det trodde jag också.

    Jag förstår inte hur man tänker när man inte är medveten om den psykologiska effekten av det val man gjort.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-03 15:13:28 följande:
    Surt sa vargen om vinbären.
    Tja, jag vet inte om vinbär kan jäsa i magen som rönnbär kan.

    Men, jag har åtminstone sett en hel del fulla sidensvansar som försett sig från rönnbärsbaren.
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-04 22:20:59 följande:
    Fyra av ?myterna? som behandlas i debattinlägget är fakta. Ventilation, munskydd, presymptomatisk smitta, barns smittsamhet. Personerna bakom insändaren anser att de här fyra faktorerna har betydelse för smittspridningen. FHM däremot har under en lång tid gått ut med att de här faktorerna inte är något man behöver bry sig om, och forskare som har varit av en annan åsikt har av Tegnell avfärdats med att de är hobbyepidemiologer. Vad kan Tegnell då tänkas anse om andra länders stats/chefsepidemiologer som delar de svenska ?hobbyepidemiologernas? åsikter om de här faktorernas betydelse för smittspridningen?

    Var i debattinlägget kommer rädslan in? Menar du att känslor ligger bakom tolkningen av vetenskaplig data? Om man i så fall utgår ifrån att rädsla har styrt epidemiologerna i många andra länder, vilken känsla har styrt FHM i Sverige? Likgiltighet?
    Förmodligen kommer man så småningom att ha en mycket god kunskap om hur och under vilka omständigheter coronaviruset smittar.

    Men här och nu är det enkelt att konstatera att med Sverige jämförbara länder som försökt begränsa smittspridningen utifrån bland annat de fyra antagandena inte har klarat sig bättre än vad Sverige har gjort.

    Med rädsla menade jag väl närmast att det är mänskligt att önska att det ska finnas enkla lösningar men "Ett munskydd om dagen håller inte doktorn borta" och inte viruset heller.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-01-05 13:24:57 följande:
    Tron på enkla lösningar kan fyllas med än det ena, än det andra, vilket också görs. "Ett munskydd om dagen.." likaväl som "Svenskar är duktiga, fortsätt som ni gör". För att inte "skrämma upp folk".
    Tron på frivillighet och personligt ansvar som en långsiktigt hållbar lösning är knappast beroende av att precis alla tar ansvar - men det är mycket möjligt att det var ett förhållningssätt som Löfven, Eliasson och andra hycklare har omöjliggjort.

    Tyvärr verkar det inte ens som de har vett att skämmas.
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2021-01-05 14:59:19 följande:
    Jasså? Hur fan kommer du fram till det när våra grannar har 10 ggr lägre döda per capita än vi har?

    Eller råkar dina jämförelser bara vara extremt enögda? För finns det något land som går att jämföra med Sverige så är det just andra nordiska länder.

    Rädsla kan ju oxå vara rädslan att erkänna för sig själv att man gjort fel. Rädsla kan oxå vara att vara mer rädd för restriktioner är smittspridningen. Men oavsett vilken är den destruktiv.. 
    Jag har jämfört med EU/UK. Det är en jämförelse som kräver vissa kunskaper, som t ex att att EU inte omfattar länder från andra världsdelar än EuropaTomte
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2021-01-05 15:20:23 följande:
    Kunskaper my ass... det kräver däremot höga kunskaper i hyckleri och cynism och det kan jag absolut hålla med om ni har ett överflöd av.Drömmer
    Nja, jag tycker inte att man ska hyckla och låtsas att den som inte ens förstått vad EU står för är kunnig.

    Varför inte testa att forska kring vad E-et i EU är en förkortning för. Därefter kan det vara läge att forska vidare om huruvida EU har medlemsländer från andra världsdelar än Europa.

    Lycka till{#emotions_dlg.flower}
  • FDFMGA
    Kermit1561 skrev 2021-01-05 15:13:57 följande:
    Det korkade är väl att tro att våra grannar är speciellt lika oss. Finland har t.ex haft väldigt lite invandring jämfört med oss. Vi är mer trångbodda i sverige förutom då det uppenbara att vi har en huvudstad som är dubbelt så stor som deras. 
    Det är ingen  som vet säkert varför det går så bra för Findland och Norge jämfört med resten av EU och vet man inte det så vet man inte heller vilka länder som är jämförbara.. 
    Fast jag skulle vilja påstå att om man jämför med EU/UK/EES/Schengen så reducerar man risken att dra felaktiga slutsatser högst väsentligt.
  • FDFMGA

    Och den dystra utvecklingen inom EU/UK fortsätter. Nu ligger dödligheten i hela området på 0,895 promille, jämfört med Sveriges 0,887 promille.

    Skillnaden kan tyckas vara liten, men i människoliv räknat innebär det att 4.000 personer hade fått leva vidare om EU/UK hade haft lika låg dödlighet i covid-19 som Sverige.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin