• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-11 23:34:58 följande:
    Min vän, jag vill uppmärksamma dig på att jag aldrig använde ordet strategi och att din analys därav är uppenbart felaktig. Önskar dig lycka till med ett nytt försök, men för den här gången blir det ett Epic F(ail).
    Okej, så det är bara viljan att uppnå flockimmunitet som är så mycket större i länder som Belgien, Spanien, Ungern och Tjeckien än den är i Sverige.

    Är det månne Tegnell som har saboterat viljan genom att tillrättavisa den sociologistuderande före detta statsepidemiologen Annika Linde när hon sjöng flockimmunitetens lov.

    Inte konstigt att hon blev putt på sin efterträdare när han så att säga inte tog hennes sociologiska aspekt på allvar utan förklarade att det inte fanns någon sådan strategi.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-01-11 23:49:39 följande:

    J


    FDFMGA skrev 2021-01-11 23:37:01 följande:
    Exeptionella meriter?

    Jag antar att du avsåg att skriva exceptionella.

    Huruvida dina vänner är kvalicificerade eller inte har jag ingen uppfattning om, inte heller om de är kvalificerade.

    Nej, du upplever säkert att jag skrivit att Tegnell har exceptionella meriter, men det har i så fall sannolikt med din språkkänsla att göra - eller min?

    Jag har en bestämd uppfattning att jag skrev att jag inte är kompetent att bedöma Tegnells meriter men att de vid en jämförelse med förra statsepidemiologens förefaller vara gedigna, dock ej så gedigna som Johan Gieseckes.

    Men du får gärna ta fram det inlägg där jag beskriver Tegnell som exceptionellt meriterad.

    Lägga orden i munnen verkar vara flitigt använt nu.


    Man får nästan uppfattningen man lade ~10000000 lappar i en hat(en stor hatt ;) ), och sen bara råkade dra Tegnell för jobbet och helt utan meriter av utbildning och erfarenheter av patogener i sitt arbete innan han blev vår statsepidemiolog.
    Lustigt nog är det precis omvända, och att Tegnell har stor erfarenhet på området.

    Mycket intressant att man intensifierat attackerna emot Tegnell och utan saklighet som betyder nått för påståendet.


    Det är snarare regel än undantag i den här sortens trådar.

    Jag gissar att jag inte får något svar på var jag skrivit att Tegnell är exceptionell meriterad.

    Ärligt talat så har jag ingen uppfattning om vilka krav som ställs på tjänsten som statsepidemiolog. Men gissningsvis inte sociologistudier, som Annika Linde har på sin meritlista.

    Därmed inte sagt att sociologi är ointressant, tvärtom, jag skulle gärna vilja läsa det någon gång.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-11 23:48:29 följande:
    Jag vet att det är många som ser upp till vinbarens vänner och bara önskar att de kunde få vara med och smaka, men framförallt få ta del av den härliga atmosfären. Inte konstigt vissa blir väldigt avis. Haha.

    Jag ser annars ett vänsterkluster som hänger sig åt att upphöja vantolkningar till sanningar. Patetiskt nog kan man inom samma kluster skönja ett förakt mot lågutbildade. Men få människor torde vara mindre än s.k högutbildade på höga hästar som inte ens kan föra en sansad dialog.
    Givetvis - för mig är det en självklarhet att mötet mellan dig och Fuck Google präglas av intellektuell och emotionell gemenskap.
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-12 00:22:22 följande:
    Nej, inte ens lättmjölkens vänner kan väl hävda att Tegnell skulle vara exceptionellt begåvad. Eller?
    Hmm, det skulle väl vara en aning obegåvat att ha exceptionell begåvning som ett meritkrav. Men det förvånar mig inte att du tror detta. 

    Men det finns folk till allt. En gång startade en anonym så kallad SD-tjej en tråd där hen berättade att hens exceptionellt begåvade pappa skulle få nobelpris i tågGlad
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-01-11 21:31:02 följande:
    Det finns som jag ser det en pandemi i tråden, den slår nu till i 6e eller 7e vågen.. minst.. vaccinet mot infektionen måste ges om och om igen, men förlorar snart verkan. Om det blir på samma sätt med vaccinet mot viruset cov-sars2 vet inte läkare och forskare ännu.  
    Padirac skrev 2021-01-11 22:27:25 följande:
    Varför inte - håller du med eller håller du inte med?

    Jag skulle gärna se dina argument för/mot dessa saker.

    var jag för hård mot svetsaren? Eller menar du någon annan? som var hård mot svetsaren alltså..

    Det är synd att kloka resonerande människor ska använda alternativhögerns argumentation och nedlåtande tillmälen.. det är som att utbildning och kunskap föraktas skulle jag säga.

    Jag tycker i likhet med vissa andra att Löfven skulle göra Sverige en tjänst om han bestämde sig för att dra sig tillbaka - men till skillnad från somliga så har jag en rätt gedigen erfarenhet av att jobba på verkstadsgolvet, visserligen är det längesen - men när jag tänker på en del av de människor som jag mötte där och deras kunskaper om livet, samhället eller bara deras medmänsklighet och jämför med högerpopulisternas föraktfulla inställning till yrkesarbete och stora svårigheter att ens greppa de enklaste samband så blir kontrasten himmelsskriande.

    Jag gissar att många högerpopulister har en mycket skev bild av hur arbetslivet fungerar och jag är övertygad om att ganska få av dem skulle ha förmåga att lära sig ett yrke som svetsare.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-12 11:14:04 följande:
    Är lättmjölken sur?
    Om så vore så får du väl klaga på din amma, antar jag.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-12 11:17:15 följande:
    Föredettingen och fd, är det en eller två medlemmar i lättmjölkens vänner?
    Skillnaden är att det inte finns några i tråden som koketterat med att de dricker lättmjölk.

    Däremot finns det åtskilliga pubertala hänvisningar till en imaginär vinbar där vinet serverats ur flaskor som aldrig varit korkade.

    På den vinbaren är det uppenbarligen något annat än flaskorna som är korkat och vinbarens vänner borde nog fokusera på att lära sig krypa innan de tar sina första stapplande steg ut i verkligheten.
  • FDFMGA

    10 av landets regioner har sparat mer än hälften av de vaccindoser de blivit tilldelade.

    Kanske FHM borde allokera vaccintilldelningen så att de regioner som klarar av att vaccinera i första hand tilldelas vaccindoser.

  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-12 12:49:27 följande:
    Nä du verkar mer intresserad av bröstmjölk. Vad är det du brukar skriva? Det finns fä till allt?

    När Löfvén frotterar sig i shopping malls med en massa livvakter så smakar jag hellre av ett glas vin på någon lyxig vinbar. Vi har alla noterat hur medlemmar i lättmjölkens vänner inte vågar vara med av rädsla för repressalier från andra lättmjölkare.

    Nåväl, antingen njuter man av livet, eller så står man vid sidlinjen och tittar på, halsandes ur en 3:a lättmjölk.
    Nej, jag tycker väl att dina dryckesbetraktelser är rätt platta men de uppskattas ju förvisso av dina följare. Det finns ju folk till allt.
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-12 12:50:58 följande:
    De följer väl Tegnells strategi. Ingen flockimmunitet. Ingen immunitet överhuvudtaget!!!

    Man kan fråga sig om strategin är att låta äldre dö.

    Nja, det där har du nog inte riktigt förstått. FHM:s rekommendationer till regionerna är att de inte ska hamstra vaccin. 

    Att det sedan trots rekommendationer är regionerna som bestämmer över sjukvården, tja, det har vi ju tyvärr fått uppleva här i Region Stockholm.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-01-12 14:55:06 följande:
    Ja, men jag tror inte att SLs statsministerskap i sig påverkat pandemins utbredning.

    Om SL är rätt eller fel eller önskad eller oönskad som statsminister är som jag ser det en annan fråga.

    Han gör sig inte bra i media eller de politiska debatterna, men jag kan väl tror att han anses ha andra kvaliteter för det parti han företräder.
    Det är möjligt - vilket inte behöver vara ett hinder för att man kan kritisera hans uppträdande och ifrågasätta hans trovärdighet.

    Det finns väl få som alltid förmår leva som de lär - men här handlar det dels om att Löfven inte ansåg att han behövde efterleva den predikan han levererat till oss andra och dels att han inte förstod att hans shoppingrundor skulle bli uppmärksammade.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-12 13:57:50 följande:
    Vinbarens vänner har sina följare. Lättmjölken sina. Och det verkar ju inte orimligt att skriva för sina följare.

    Så du menar att FHM sköter sig medan regeringen har missat att att styra upp regionerna.

    Region Stockholm verkar göra ett superjobb, klart färre dödsfall nu relativt sett.
    Haha, jag har inte Padiracs oändliga tålamod.

    Varför regeringen inte har styrt upp sjukvård och vaccinhantering i Region Stockholm har jag bara ett svar på.: Fråga Padirac. Han har nog inte emot att dra den där lektionen anpassad för mellanstadieelever utan läshuvud för kanske hundrade gången i den här tråden.

    Lycka till!

     
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin