• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (realist) skrev 2021-01-15 13:51:38 följande:
    Ett förakt och raljerande emot andra länder, framförallt såna som anses "mindre utvecklade" är vardag för nationalisten som också är socialist.

    Det egna landet rangordnas givetvis högre, man är lite bättre än andra. Allt i rasbioligins läror, folkhemstanken. En kränkning emot det egna landet, kritik emot regimen ses som kritik emot en själv. Nationalisten som också är socialist anser att sådana kränkningar emot nationen bör tystas och vedergäldas.

    Vi bör alla komma ihåg att nationalisten som också är socialist är väl medveten om och gärna poöngterar att man i Sverige har ett system för att lösa saker. Någonting som man givetsvis inte har i andra länder.

    UschKräks
    Det blir nog bra det där ska du se, även du kan nog potential att lära dig vad nationalism och socialism står för

    Men flaggan behåller jag som avatar - kanhända det retar en del, men isåfall är det deras eget fel.

    Tiderna förändras - idag är flaggan allas egendom - till brunhögerns stora förtretSkrattande
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-15 14:32:43 följande:
    Fel av mig. Carina Bergfeldt ska det vara och det är ju något helt annat. Hon har i alla fall vunnit stora jounalistpriset, så man får väl anta att det - trots att det är en pratshow på bästa underhållningstid efter svenska folkets fredagstaco inmundigats - borde ha någon substans och seriositet. 

    Min kritik kvarstår dock. Nonchalant och dumt. 
    Det är väl bra om han får stå till svars för sina dumheter, men det beror ju förstås på hur intervjun läggs upp.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-15 13:47:41 följande:
    Varför kommenterar du mitt inlägg om den här saken efter alla tiotals sidor om "smittosäkert", "smittsäkert", "vänta på faktan", "inte gjort något olagligt", "tills dess har du inte nått", "återkom", "återkom när du har nått", "har inte en jävla susning", "landsfaderns besök" osv osv osv osv?

    Tröttsamt. O e r h ö r t t r ö t t s a m t !
    pyssel skrev 2021-01-15 15:13:01 följande:
    Undrar vad "Landsfadern" tycker om Försvarsministerns nonchalans som lök på laxen. Då är jag förstås inte heller ute efter några oerhört tröttsamma, totalt värdelösa kommentarer, lika intressanta som att tugga jord eller få tuggummi i håret.

    klybans kommentar var inte konfrontativ, inte provocerande, i stället rimlig, åtminstone om man byter ut Eliasson mot Löfven.

    Ser ni det som ett självändamål att upprätthålla kriget?
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-01-15 15:41:31 följande:
    Här kan vi plocka upp ett annat favoritord: "biased" och men även hävda evidens och beprövad erfarenhet om du trycker "visa endast" på stalkern. Jag undanbad mig fler jordkokor från gropen, ägnade mig åt annat ett tag, inget insinuant genom annan dialog, men häromdagen stod det åter klart att det var lönlöst. Jag blir ständigt citerad med repliker som tar förstapriset i precis alla kategorier smörja. Din ovanifrån-och-ned-hållning till klyban går ingen med normalbegåvning förbi heller.
    Mitt uppfattning, som jag gissar delas av andra åskådare, om än inte alla, är att konflikten ska ta mindre plats. Den är lika enformig som förutsägbar, tycker jag.

    Varför drämma till med storsläggan för ett inlägg som kunde ha skrivits av vem som helst.
    klyban skrev 2021-01-15 12:56:29 följande:
    Det är nog därför andra politiker inte är speciellt högljudda i sin kritik av Dan Eliasson, och att de inte har rent hus själva.

  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-01-15 16:02:12 följande:
    Är inte du fundersam på att kritiken är trots allt såpass lågmäld, detta är ju normalt ett politisktslagträ som man svingar med fullkraft?
    Jag är övertygad om att du har rätt i ditt antagande.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-01-15 16:18:27 följande:
    Kan det vara så att det inte spelar någon roll vad jag skriver? Flört
    Rataxes skrev 2021-01-15 16:13:42 följande:
    Har du förresten följt (S)(r) nyheternas ljugande om Israels vaccineringar? Kan gissa att det blir blodtryckshöjande...????


    Kanske.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-15 16:30:15 följande:
    Så där tycker jag om klybans samtliga inlägg. 
    Det kan jag tycka om flertalet inlägg på FL, inklusive mina egna.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-15 16:54:05 följande:
    Javisst, men vare sig de som skriver de inläggen eller du håller på som klyban gör. Det gör för övrigt inte jag heller. Jag svarar inte på allt klyban skriver, jag svarar inte på allt klyban skriver till någon annan, jag framhärdar inte om/när jag missförstått och jag upprepar mig inte in absurdum. Jag kan absolut fortsätta att svara i en tråd jag blivit ombedd att lämna av en person som undanber sig mina inlägg men jag håller inte på med det över hundratals sidor i mängder av trådar i fler år. 

    Jag har inget utbyte av klyban, men till och med det påstår den påstridiga typen sig veta bättre än jag om. Han påstår att jag har utbyte av honom och hans inlägg - det är väl fullständigt solklart att det retar och provocerar mig när det är så uppåt väggarna fel. Du stör dig på, i sammanhanget, ganska få inlägg av (det påstådda) trenicket, men du tänker dig samtidigt att jag ska ha tålamod med klyban som är överallt hela tiden och skriver exakt samma sak. Han hamnar dessutom i exakt samma situationer med andra människor i alla trådar han är aktiv i, också sådana jag själv enbart läser och antingen inte alls svarar i eller som jag slutar svara i när han dyker upp. 
    Vi tänker så olika.

    Jag kan bli sårad, ledsen eller förbannad om jag känner mig missförstådd av någon jag har respekt för. Det skulle säkert kunna gälla även här på FL - men de oftast anonyma nick som har för vana att kalla mig nazist eller stenkastande vänsterextremist eller tvångsintagen pundare ser jag på med största möjliga löje.

    Jag utgår från att vare sig du, klyban eller pyssel egentligen har något intresse av att upprätthålla konflikten.

    Vi bodde på landet för ett antal år sen, kom inflyttande med vår katt mitt in i grannkattens revir. Jävlar vad stryk vår katt fick, men hon gav sig inte trots att de alltid slutade med att hon blev uppjagad i ett träd och tyvärr var hon suverän på att klättra uppåt, men usel på att förstå hur man tar sig ner.

    Efter ungefär ett år såg jag genom fönstret katterna gå emot varandra på vår tomt. "Inte nu igen", tänkte jag - men grannkatten gick bara fram till vår katt, rullade runt på rygg sträckte på sig och visade sig sårbar. Så gick han därifrån - ungefär som att han sagt: Nu orkar jag inte längre. Vi skiter i det här.

    Katterna blev aldrig vänner, men de klarade av att leva inom samma revir och till och med mötas utan att det hände något.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-01-15 18:18:52 följande:

    @FDFMGA

    Jag utgår från att den ena katten inte fortsatte att klösa den andra som sagt "varsågod nu får du sista ordet, sedan kan du väl vara gullig att klösa på ett träd eller några helt andra katter ett tag".


    Nej, när grannkatten hade visat att han var ville ha lugn och ro så var vår katt klok nog att avvakta och se om hon kunde lita på detta.

    De blev som jag skrev aldrig vänner - men en gång samarbetade de för att ge en annan katt som inkräktat på deras revir på pälsen.

    En sån där händelse jag kommer ihåg lite då och då och småler vid minnet.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-15 22:09:32 följande:
    I den befintliga konflikten får jag väl tillstå att moderatorerna är ganska flitiga, jag är väldigt ofta avstängd medan klyban inte är det. Det är förstås inte säkert att en evetuell pingpongmatch skulle sluta på det sättet för dig - du har ju språket med dig eller hur det nu var du uttryckte saken. Men själv sitter jag alltså väldigt ofta i utvisningsbåset medan klyban åker åttor i psykedelisk fristil. 
    Jag tycker det här är en tråd där moderatorerna gör märkliga bedömningar. Jag har själv blivit avstängd eller fått inlägg borttagna där jag fått anstränga mig för att förstå hur moderatorn resonerat och där det blir ett skämt om jag ser till vilka inlägg som får stå kvar.

    Alltså, pyssel kände jag inte till före den här tråden, men dig har jag läst ibland under åren, det är ju därför jag fortfarande kallar dig Påven Johanna.

    Jag tycker det är tråkigt att så mycket av det du skriver handlar om konflikten - att jag gör det beror på att det rubbar min uppfattning att du är en av Familjelivs mest välformulerade och träffsäkra skribenter - även då vi har olika uppfattning.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin