• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-22 13:52:17 följande:
    Hoppsan, är detta att betrakta som kritik mot moderatorerna?
    Inte nödvändigtvis - mer som ett försök att förklara att även de som inte har för vana att kritisera modereringen kan råka ut för att få inlägg borttagna.

    Nu kollade jag dagens inlägg och det verkade då som att det inte hade försvunnit några, lite anmärkningsvärt dock att klyban och Påven Johanna delade på ett inläggsnummer.

    Mot bakgrund av en del av den här trådens innehåll så tyckte jag detta var en smula anmärkningsvärt.

    Det finns däremot en tråd här på FL där det klagas på moderatorerna, eller fanns, jag såg den för några dagar sen. Jag såg också att kritikerklustret var representerat där.

    Själv är jag inte särskilt benägen att kritisera moderatorerna, de är ju oavlönade - och möter ingen större tacksamhet för det arbete de lägger ner på sin fritid.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-22 16:14:48 följande:
    Nu låtsas hen att hen är sosse och verkar ägna sig åt att prata om sig själv.
    Inte just nu, inte vad jag har noterat iallafall.

    Men visst har hen låtsats att hen är sosse ett flertal gånger men det blir så överdrivet att väl endast begåvningsreservens reservskvadron kan finna hen trovärdig i den rollen.

    Intressant att du har identifierat hen och menar att hen framställer sig själv som sosse numerSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-22 16:20:51 följande:
    Du missar frågeställningen som var: varför är det så viktigt för dig exakt vad de högerextrema tycker. De är ju galningar, så klart de uttrycker galenskaper. Vad nytt?

    Vad är då orsaken till att SD fick luft? Jo, det faktum att övriga partier tillåtit MP att styra invandringspolitiken. Är det så svårt att förstå att om man tagit tag i den frågan hade SD aldrig kommit in i riksdagen?

    Din tanke att M och S ska gå ihop är lika absurd som om demokraterna skulle gå samman med republikanerna. Om så sker måste andra alternativ växa fram. Och frågan är om dessa kommer vara bättre än SD.
    Därför att det inte alls är en omöjlighet att nästa regering bärs upp och blir beroende av ett galet parti.

    Jag tycker att jag tjatat tillräckligt om att jag inte betraktar kritikerna av Sveriges pandemistrategi som högerextremister - men att högerextremister är kritiker av vår strategi.

    Minns du inte grundskolans förklaring av A som en delmängd av B - att det inte innebär att B är en delmängd av B.

    I Finland har man för övrigt en tradition av regeringssamarbete mellan partier som kan tyckas stå mycket långt från varandra politiskt. Det verkar inte fungera så illa, inga nyliberala avskaffanden av beredskapslager till exempel.

    Jag tycker det finns en annan sida av M i Sverige, en vuxen sida, som innebär att det egentligen, om man bortser från politisk prestige, skulle vara precis vad Sverige behöver - ett M, S, C-samarbete alltså.
     Gärna med Annie Lööf som statsminister.

    Knäppgökarna skulle hursomhelst fortsätta att tro att jorden är platt och att Åkesson är den ende som kan hindra oss från trilla över kanten.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-22 17:30:09 följande:
    Ja haha, du är inte direkt svåridentifierad.
    Nej, mitt behov av att skriva noveller där kvinnliga åsiktsmotståndare blir gruppvåldtagna är obefintligt.

    I detta sammanhang ser jag inte på incelhögern med största möjliga löje utan med djupaste förakt.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-01-22 23:29:27 följande:

    Väldigt intressant:

    www.dn.se/debatt/det-ar-inte-strategin-som-forklarar-svenska-dodstalen/


    Definitivt.

    Dessutom var formuleringen "flockimmunitet mot fakta" väldigt träffande, att kritikerklustret har uppnått en så gott som 100-procentig immunitet mot fakta är liksom ett oomkullrunkeligt faktum.

    Men det är klart den immuniteten är lätt uppnått för den som har svårt att hålla fler än en tanke i huvudet samtidigt.
  • FDFMGA

    Tar man del av kritikernas navelskådarperspektiv utan att relatera till jämförbara länder är det lätt att få uppfattningen att katastrofen har drabbat Sverige medan omvärlden styrs av omdömesgilla politiker som vidtar de rätta åtgärderna för att begränsa smittan så mycket som möjligt.

    För närvarande har 1,1 promille av befolkningen i EU/UK avlidit i covid-19 medan 1,1 promille av Sveriges befolkning har avlidit i covid-19. Vi är alltså fortfarande genomsnittligt drabbade.

    Jag såg att någon nämnde Kuba tidigare i tråden, där har 0,017 promille dött.

    Trots att Fidel Castro är död kan kanske Kuba och landets coronastrategi fungera som en inspirationskälla för kritikerklustret - även om det möjligen inte är tillåtet att röka cigarr på vinbaren.

  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-23 12:03:46 följande:
    Inte genomsnittligt resultat om man tittar på Europeiska länder, i stället för total befolkningsmängd. Det tycker jag visar att de flesta Europeiska länder har en bättre strategi.

    Nu ligger Sverige på 18e plats i världen, av länder med högst antal döda per invånarantal (om man bortser från 4 lilliput-länder, annars plats 22). 13 länder i Europa har värre siffror än Sverige (minus lilliputtarna) och de flesta bättre.
    Jag förstår hur du menar.

    Det är klart att det finns en mängd metoder som gör det möjligt att framställa det som att Sverige är särskilt drabbat, men inte desto mindre har inte större andel dött här i covid-19 än det har gjort i EU/UK.
  • FDFMGA
    Simmaellersjunk skrev 2021-01-23 12:01:58 följande:

    Henrik Jönsson drar ned byxorna på Anders Tegnell:


    Drar ner byxorna.

    Mot bakgrund av din tråd om stringtrosor på småflickor tycks du ha vidgat perspektivet.

    Som pappa till flickor skulle jag aldrig någonsin ha tillåtit dem att ha stringtrosor när de var mycket små - nu var de heller inte intresserade av detta.
  • FDFMGA
    Simmaellersjunk skrev 2021-01-23 12:21:31 följande:
    Den tråden var till för en kulturdiskussion, men moderatorerna (och du tydligen) ser det de vill se. Och sedan projicerar man sitt eget sätt att se på saker på alla andra.
    Så den blev borttagen. Utmärkt!

    Sexualisering av småflickor är något som föräldraklustret inte ser på med blida ögon.
  • FDFMGA

    Från det ena till det andra - vaccinet.

    Oerhört intressant med Israel eftersom de är så effektiva med vaccineringen och dessutom är Pfizers testland och får den mängd vaccin de har möjlighet att omsätta.

    Kommer man att uppnå målet flockimmunitet? Och i så fall vid vilken vaccinationsgrad?

    Eller kommer det att visa sig att det inte är möjligt att vaccinera bort covid-19 - och i så fall - hur stort skydd innebär vaccinet ändå.

    Det är ju hittills inte särskilt många israeler som vaccinerats två gånger som trots detta insjuknat i covid-19 och förmodligen har dessa inte blivit särskilt sjuka.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin