• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-01-01 16:08:06 följande:

    Är MVG ens ett uttryck som du ens sagt någonsin i tråden?
    Jag kan då inte komma på nått sånt användande.


    Man märker en desperathet när man måste lägga orden i munnen på dig och påstå saker du inte säger och för ha en poäng.
    Vad de inte inser man kan aldrig ha en poäng när man fabulerar ihop vad vi säger.
    Intressanta är att detta är Englands första dag utanför EU också, och det är först nu de har en poäng med att England inte är EU.(Och hur länge har vi hört den?)


     


    Rumänien går nog om oss i veckan som kommer, så ett ytterligare land i Europa går om os, sen kan vi diskutera Europa och Ryssland, men de har trollat bort 100000-200000 döda i COVID-19, vilket gör de hamnar på en siffra 1000-1500 döda per capita.


    Tja, jag hade nog inte skrivit MVG under mina ganska många år här på FL och definitivt inte här i tråden innan jag svarade anonym.

    Kanske hen har rännt iväg till vinbarerna igen och upplever att. jag påstått att Sverige förtjänar MVG i coronabekämpning.

    I verkligheten anser jag att Sverige hanterat pandemin nästan lika uselt som man gjort i jämförbara länder - med den lilla skillnaden att den svenska strategin hittills inte drabbat lika hårt ekonomiskt som olika varianter av onofflockdownpolitik i jämförbara länder.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-01 16:30:19 följande:
    Ursäktar mig från vad?
    Enligt FHMs rekommendationer ska man man inte själv ta ställning till hur stor risken är att man smittas eller smittar, man ska bara låta bli köpcentra etc. 
    Fast Steffe har hittat på sin egen tolkning av detta tydligen, och tror att rekommendationerna inte gäller honom. 
    Fixat vaccin? Ja det har alla andra länder klarat av, så hur skulle han kunna misslyckas med det?
    Jag följer FHMs rekommendationer, trots att jag var i Sickla köpcentrum så sent som igår - och några dagar tidigare i Kungens kurva.

    Du bör undvika platser som exempelvis butiker, köpcentrum och kollektivtrafik, om det är trängsel där. Du bör om möjligt handla ensam och inte vistas i t.ex. butiker under längre tid än nödvändigt.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-01 18:42:08 följande:
    Ja, och så var det uppmaningen att inte gå till köpcentrum i onödan, men du kanske hade större nöd än Steffe, som kanske borde satsa på att odla skägg, bli nykterist och gå med i Jehovas vittnen. Alternativt handla på internet och be någon annan att uträtta ärenden, isf Steffe plus entourage. 

    Dessutom rekommenderas att inte vara nära de man inte vanligtvis umgås med, undvika att vara inomhus med främlingar etc, men ja, du kanske hade nödläge. 
    Jag är inte säker på att du förmår tolka FHMs instruktioner korrekt - du har väl iofs inte heller ett direkt behov iom att du påstår dig bo utanför Sverige, lycka till på vinbaren där kan säkert ljuv musik uppstå mellan intellektuella jämlikar.
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-01 18:52:43 följande:
    Visst, jag hänger på! Vinbar kan definitivt klassas som nödvändigt! Fast blir kanske lite besvärligt att dricka vin med munskydd ... hål för sugrör i munskyddet kanske? 

    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-01 18:29:12 följande:
    Jämförbara länder. Vad sägs om Norden?

    Jag tror trots allt att det framgick att hur önsketänkande man än räknar så är resultatet fruktansvärt dåligt.

    Finland och Danmark är en del av EU, där blir nog betyget F i grundskolan för den som inte känner till detta. 

    Men jag ska försöka ta med EES och Schengen vid nästa jämförelse, då kommer länder som Schweiz och Norge också med. Emellertid kommer det inte att förändra det faktum att Sverige sett till andelen döda ligger på det ganska usla EU/UK/EES/Schengensnittet.

    Hursomhelst kan det vara bra att lyfta blicken från den egna naveln. NM i coronabekämpning är en synnerligen inskränkt tillställning, i mångt och mycket för att det tycks vara amatörepidemiologernas favoritsport.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-01 21:59:25 följande:
    Vi vet visst att statsministerns olika besök i affärer och gallerior var smittsäkr. Det har han ju själv vittnat om att de var och jag ser ingen anledning att misstro honom. Visst, han hade väl sina säkerhetsmän med sig och på det sättet bidrog han förstås till ökad närvaro av fler människor men i övrigt så genomförde han säkert sina ärenden på ett smittsäkert sätt men det är ju inte alls det som diskuteras och kritiseras. Det som gör statsminsterns val betänkliga - ur en rad synvinklar - är att han gjorde avsteg från de regler, uppmaningar, förmaningar han själv satt upp, utfärdat och delgett oss. 

    Statsministerns agerande är i skenet av den situation nationen befinner sig i och med tanke på vad han själv sagt oerhört penibelt och dessutom, politiskt, obegripligt.
    Det förekommer väl inte så ofta att du och jag är helt eniga i debatten kring Sveriges strategi.

    Men Löfvens uppträdande - eller mer korrekt brist på självinsikt - kan inte bedömas utifrån FHMs rekommendationer utan måste ses utifrån Löfvens egna framträdanden och propåer om hur vi alla, inklusive Löfven själv, ska uppträda.

    Löfven gjorde en Neil Ferguson och det är lika misslyckat i Sverige som det var i Storbritannien.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-01 23:37:43 följande:
    Nej det är helt ok om du misstror min förmåga att läsa, och ja, där jag bor blir man i princip skjuten i gryningen om man inte bär munskydd eller samlas för många. Ja, besöket på vinnaren blir säkert kanon!

    Om du inte tror att andra inser att Finland och Danmark ingår i EU, säger det nog mer om dig än om de andra.
    Det där med förståelse av annan ironi än den egna brukar inte sällan vara direkt relaterat till förmåga att läsa och förstå.

    Jag trodde i och för sig att mitt svar var riktat till anonym, men i vinbaren är och i mörkret är väl alla katter grå.

    02.17, årets första arbetsdag blev lång, så kan det gå när distansarbetesflitens lampa lyser klart.

    Hoppas du inte missar flyget till Sverige och vinbaren.
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-01 23:48:31 följande:
    Morgan och Steffe hänger på, kanske Maggan också, blir nog kanon! Skål!

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-01 18:52:43 följande:
    Visst, jag hänger på! Vinbar kan definitivt klassas som nödvändigt! Fast blir kanske lite besvärligt att dricka vin med munskydd ... hål för sugrör i munskyddet kanske? 
    För övrigt så anser jag att det finns en slags ironi som i bästa fall har förutsättningar att växa, men som oftast fastnar på ett juvenilt stadium.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-02 11:37:04 följande:

    Ingen av regeringens råd eller åtgärder har haft någon betydelse. Åtgärderna och råden borde därför tas bort så snart som möjligt.


    Så det var slutsatsen från vinbarsträffen - att vi ska börja kramas omedelbart.

    Det tror jag vore synnerligen oansvarigt.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-01-02 16:41:23 följande:
    Ja, jag håller med. Särskilt delen om att det inte ens borde behövas spinndoktors för förstå det olämpliga i det han tog sig för. Håller med också om att hans instagrampost kändes som ett bagatelliserande av saken. 
    Tja, utifrån det han skrev på Instagram så framgår det med all (icke?) önskvärd tydlighet att han fattat absolut nada.

    Det är pinsamt att han inte förstår hur pinsam han är när han försöker gömma sig bakom FHMs rekommendationer och förbigår de egna dramatiserade framträdandenas budskap med största möjliga tystnad.
  • FDFMGA
    Anonym (Undrar) skrev 2021-01-03 01:29:35 följande:

    Läs detta. Till och med forskare är trötta på Tegnells skitsnack.

    www.gp.se/debatt/tegnell-kvalificerar-sig-inte-ens-som-hobbyepidemiolog-1.39302498


    Der har redan länkats i tråden till de åldrande wannabeepidemiologernas kritik av Tegnell.

    Men det är förståeligt att äldre män kan se det som att det finns en enkel lösning på smittskyddsproblematiken - rädsla urholkar ju inte bara själen utan också hjärnan.

    Men faktum kvarstår, Sverige är inte hårdare drabbat av pandemin än jämförbara länder.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin