Inlägg från: Cinnamonbun |Visa alla inlägg
  • Cinnamonbun

    Här är vi alla vänner.

    Aniiee skrev 2021-01-23 17:07:30 följande:

    Ok, då testar jag formateringen. Sätt en slant på om det kommer gå åt helvete eller inte.


    Luck in the shadows
    Sida:
    1.Prolog, skip
    2.Prolog, skip
    Kapitel 1: Luck in the shadows
    3.En olycklig Alec sitter i en fängelsecell i Asengais slott, han vet inte varför.
    4.En ny fånge släpps in i cellen, en högljutt protesterande skald. Han kedjas fast i väggen till händer och fötter. Vakterna kommenterar emellan sig att de måste vara försiktiga med Alec för han ska säljas som slav
    5.Vakterna kommer in med ytterligare en fånge, en storväxt dräng eller liknande arbetare, och Alec får reda på att han varit i cellen i 4 dagar
    6.Skalden presenterar sig som Rolan Silverleaf och berättar lite om sina resor, medan han observerar Alec. Den tredje fången hämtas av vakter och återvänder blodig. Vakterna delar ut vatten och bröd till fångarna. Rolan konstaterar att brödet är maskätet men uppmuntrar Alec att äta ändå och ger honom sin egna brödbit, men Alec ignorerar maten. Rolan undrar om Alec har kraft nog att stå och gå, han verkar ha något i tankarna.
    7.Rolan tar sig fri genom att sträcka kedjorna om sina händer så långt det går och sedan dra tummarna ut led. Sedan dyrkar han upp bojorna runt fotlederna med en dyrk han hade gömd i ena stöveln. När det är gjort tar han sin och den tredje fångens vattenmuggar och övertalar Alec att dricka upp alltihop. ?Det är nog bäst att du föjer med mig? säger han. Sedan avslöjar han den tredje fången som spion för vakterna.
    8.Rolans avslöjande fortsätter. Alec observerar att hans röst har förändrats från det aningens snorkiga, nasala han hade från början. Under Rolans bevisföring attackerar den tredje fången honom. Med en snabb värjning med armbågen dödar Rolan fången. Sedan frigör han Alec, efter att ha förvissat sig om att Alec faktiskt vill bli fri.
    9.Rolan drar av den döde fångens väst och ger den till Alec, som endast har en skitig skjorta på sig, och varnar att om han hamnar efter så blir han övergiven. Sedan låster han upp celldörren och de smyger ut.
    10.Rolan leder Alec ut till stallgården. Där säger han åt Alec att vänta, innan han smyger iväg. Alec väntar så länge att han blir orolig att Roland har övergett honom trots allt. Sedan blir han upptäkt av en vakt.
    11.Alec får syn på Rolan vid stalldörren, men skalden kommer inte för att hjälpa honom. I ren desperation attackerar Alec vakten trots att han vet att han inte har en chans. Mitt i striden med vakten ropar Rolan åt honom att öppna grinden. Alec lyckas med detta och Rolan drar upp honom på den stulna hästen och de rider ut från slottet.
    12.De rider några kilometer längs vägen men sedan avviker de in i skogen. Män från Asengais slott letar efter dem men hittar dem inte.
    13.Alec undrar vad de ska göra nu och Rolan svarar att han har saker gömda en bit bort så det är deras mål just nu.
    Hej, vad är det för något du skriver? Spel?
  • Cinnamonbun
    Aniiee skrev 2021-01-23 20:03:13 följande:

    Näää, det är inte jag. Det enda jag skriver är en sammanfattning av en bok skriven av någon annan. Jag tänkte jag skulle göra en tråd senare där "folk som inte har tid att läsa" kan snäbbläsa böcker, dvs sammanfattningar. Var tanke jag hade för jag skulle vilja läsa fler böcker så jag hoppas att andra hakar på och sammanfattar sina favoritböcker.


    Aha jag förstår!
  • Cinnamonbun

    Behöver råd. Jag har klipptid nästa vecka. Jag är superlånghårig pga att jag inte har varit hos frisör på ca 20 veckor då jag velat undvika det pga pandemin. Men nu ser jag hemsk ut! Frisören är ensam och har munskydd och jag skulle också ha det. Men jag blir så tveksam. Ska jag boka av tycker ni? Hur resonerar ni med frisör och tandhygienist?(som jag också har tid hos snart...)

  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-02-05 09:08:06 följande:

    Om du är så långhårig skulle jag göra det själv hemma. Hellre det säkra före det osäkra i det här läget. Jag går inte till nåt som inte är akut just nu. Det skulle kännas mer ok att gå till tandhygienist än frisör iaf.


    Jag har uppklippt hår så jag kan inte kapa det själv rakt av. Men jag bokar nog av bägge tror jag. Tack för inspel
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-02-05 09:34:21 följande:

    Nej men det går att göra hemma också :) Kolla YouTube, där finns många som visar hur man klipper sig själv. Jag har själv gjort det i många år, uppklippt och allt, så det går.


    Jag klippte mina barn när de var små och de såg ut som Gustav Vasa.... Jag vill helst inte se ut som honom....
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-02-05 11:49:15 följande:

    Haha!! :D Ja det kanske inte är önskvärt! Även om det var en klippning som verkade "inne" när jag var barn, eller så var det hemmaklipp även där x)


    Jag tror aldrig Vasa-frisyren varit inne utan alltid berott på dålig frisörkompetens hos förälder hahaha
  • Cinnamonbun
    Freddie K skrev 2021-02-16 15:43:31 följande:

    Haha, jo, jag hade inget för mig.


    Du ränner inte runt och tar livet av ungdomar på Elm Street väl?
  • Cinnamonbun
    Freddie K skrev 2021-02-16 17:38:00 följande:

    Fast på min gata är det ibland som på Elm street. :-P.


    Fast av profilbilden att döma verkar du snarare bo i staden Derry i Maine....
  • Cinnamonbun
    Freddie K skrev 2021-02-17 09:05:05 följande:

    Jag hade ingen bild på Freddy. . Dessutom tänkte jag att jag kan kalla mig Freddie K och sen ha en profilbild på Pennywise. En annan av mina favoriter! .


    Jag var typ 12 år när jag läste Stephen Kings Det. Fasiken vilket intryck den gjorde och vad rädd jag blev!
  • Cinnamonbun
    Freddie K skrev 2021-02-20 18:35:15 följande:

    Jag ska fråga morsan vad hon har för telefon. Kan hon lära sig den så kan väl jag? Vi är båda helt lost vad gäller teknik och sånt. :s.


    Jag tror du kan gå till en affär och fråga efter en enklare modell och testa. Du väljer ju själv vad du vill göra med telefonen. Men att ladda ner basic appar och skicka meddelanden går ju på alla telefoner. Sedan behöver du ju inte köpa någon med superbra kamera om du inte är intresserad av foto osv.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.