Inlägg från: Cinnamonbun |Visa alla inlägg
  • Cinnamonbun

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2020-12-29 11:53:16 följande:

    Stabilt! :) Febern verkar ha slutat helt men jag är fortfarande väldigt matt och yr så jag ska ändå ta det lugnt ett par dagar. Hoppas man är lite piggare till nyårsafton, det vore trevligt att inleda nästa år på topp :)


    Skönt att febern är borta i alla fall, den tar ju också på krafterna. Krya på dig!
  • Cinnamonbun

    Ja, gott nytt år på er! Det har väl aldrig känts så skönt att lämna ett skitår bakom sig?

  • Cinnamonbun
    Litenmenhård skrev 2021-01-01 08:36:06 följande:

    Nu har vi lämnat ett år bakom oss. Det är som att ha lämnat en vän man har varit osams med. Till 2021 vill jag säga: "Hej, hur är läget? Ska vi hitta på något? Jag känner att du har något att ge. Låt oss hänga ett tag. Nytt år nya skatter att erövra."

    En liten tanke från mig bara. .


    Bra fundering! Jag tycker du ska fråga det
  • Cinnamonbun
    Litenmenhård skrev 2021-01-05 08:14:06 följande:

    Jag ska vara med i Göteborgs kortfilmsfestival. Det kommer bli grymt, fast jag har inga illusioner på att ta hem några priser, men det är kul att bara få vara med. .


    Vad kul! Körs festivalen digitalt då?
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2021-01-10 11:45:36 följande:

    Fick för mig igår att vi skulle skaffa katt, gärna en klok herre i medelåldern, så sonen får lära sig detta med hur man behandlar djur.

    Kollade ett par katthärbärgen och blev omedelbart förälskad i minst fem missar

    Vi måste nog vänta ett tag, men vad tycker ni?


    Det är jättebra att köpa från katthem tycker jag, de behöver ju verkligen nya hem. En sak som är lite knepig med katt är om man vill resa. Vår katt har verkligen sitt revir hemma och blir väldigt orolig om han behöver vara på tex. kattpensionat för att vi ska resa bort. Jag tror inte det går att låta honom bo så mer.
  • Cinnamonbun
    Disa35 skrev 2021-01-10 13:39:50 följande:

    Det förstår jag, men vi har svärmor, vänner och bekanta som kan se till katten hemma hos oss. Det blir ju då en innekatt, men jag har hört både veterinärer och Jackson Galaxy säga att det är helt okej så länge man "kattifierar" hemmet, dvs ordnar med gömställen, klätterhyllor, flera vattenskålar, osv. Och leker med den så klart, så att den får stimulans.


    Ja men det är ju jättebra om ni har kattvakter som kan flytta in om ni åker bort. Det är kul att kattifiera hemmet tycker jag. De vill ju gärna klättra och kunna ligga högt och spana så det tar ingen golvyta. Man kan bygga tex. hyllor själv, eller en liten stege/trappa upp på en bokhylla med en liten sängplats ovanpå.
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-01-10 15:01:46 följande:

    Fem stycken låter lagom. Nej men en bra idé iaf :)

    Vi testade katt för ungefär ett år sen men insåg snart att sonen behöver vara lite äldre, minst fem år innan vi försöker igen. Det är så mycket annat med trotsperiod osv ändå.


    Håller med. Min dotter var 10 när vi köpte vår katt och då hade hon tjatat i många år.... jag stod inte ut med tjatet. Men ångrar inte kattköpet nu, han är en rätt speciell faniljemedlem hahaha.
  • Cinnamonbun
    Litenmenhård skrev 2021-01-10 15:50:02 följande:

    Jag satt och tänkte på en grej förut. När det kommer in nya i tråden så känns det som att jag skrämmer bort dem.. Jag blir bara så glad när jag ser ett nytt ansikte. Lite som en hund faktiskt.


    Nä jag tror inte du skrämmer bort någon alls. Du springer ju inte fram och bits.
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-01-10 16:19:41 följande:

    Jaha så blev det en sån dag då... Som ni vet så försöker jag alltid se det positiva, jag tränar mig aktivt i det, men nu blev jag tjurig idag. Maken hade tagit in posten och då har min avlidne mor fått en räkning från kommunen, ett halvår i efterskott! Men det jag reagerar på är att den är helt felaktig dessutom.

    De menar att hon ska betala för ett trygghetslarm, fem dagar före och efter sin dödsdag, något varken hon eller jag har beställt och som inte ens vara aktuellt eftersom hon redan låg på dödsbädden på sjukhuset vid det laget. Hon har hela tiden motsatt sig ett trygghetslarm och jag kan inte tänka mig att hon skulle ha beställt ett sånt heller, installerat har det då aldrig blivit.

    Så nu måste jag ringa kommunen imorgon och ifrågasätta, eller maila åtminstone. Ska de ha betalt får de minsann också producera något slags bevis för en sådan beställning. Och sedan att kräva betalt efter dödsdagen känns ju också väldigt märkligt. Man blir ju brydd hur de kommit fram till en sådan räkning!

    Rant over.


    Fy vilken tråkig grej! Jag förstår att du blev sur och att många känslor sattes igång. Hoppas du får ett snabbt och ursäktande svar.
  • Cinnamonbun
    Litenmenhård skrev 2021-01-10 16:59:33 följande:

    Attans! Jag tänkte eftersom vi har en ny i tråden, eller såg jag fel?


    Hmmmm bara du inte ger bort mig till främlingar så.... hahaha.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.