Inlägg från: Cinnamonbun |Visa alla inlägg
  • Cinnamonbun

    Här är vi alla vänner.

    Abba - är underskattad matlagningsmusik skulle jag säga. Någon som håller med??? Disa, Britney och Shakira är också bra!

  • Cinnamonbun
    Aniiee skrev 2021-01-10 17:28:07 följande:

    SortedFood på youtube har en hel serie som heter Cooking to the Beat. =P


    Aha tack för tipset! Vad kul
  • Cinnamonbun
    Litenmenhård skrev 2021-01-12 17:20:49 följande:

    Nu har jag varit och fikat med min kollega och den där tjejen. Jag träffade på henne innan min kollega kom. Det blev 20 minuter av tystnad! Jag försökte hålla igång en konversation med henne, men hon var inte så pratglad. Det är inte jag heller egentligen, så jag kan förstå att folk kan bli frustrerade på mig när jag inte säger så mycket.


    Oj vad jobbigt att hon inte pratade. Hon kanske är jätteblyg? Tur att du kunde relatera till att du själv inte alltid vill prata. Nästa gång kanske det går bättre?
  • Cinnamonbun
    Antonfranzen skrev 2021-01-17 15:16:42 följande:

    Hej! Hur gör ni hemmet för att hålla det rent och snyggt med barn i åldrarna 7-18? I min erfarenhet så blir det alltid stökigt, ingen ordning och reda, mycket tjafs om vem som ska göra vad. Diskmaskins urplockning, disk, rum som ska städas, handling, dammsugning, torka golv och så vidare.

    Det känns svårt att få barnen att hjälpa till av sig själv och göra det som en rutin och få familjen att samarbeta, lika dant med partnern, det är ojämnt med vem som gör hushållssysslor.

    Är det någon som har något tips på hur du gör eller vad du använder dig av?


    Vi har en städdag varje helg, oftast lördagen. Då ingår det även att barnen städar sina egna rum. Och alla jobbar på med städningen några timmar. Jag brukar också ofta dumpa tillbaka smutsiga kläder som barnen slängt på golvet in i deras rum så de själva får ta det till tvätten... eller disk....Jag försöker tänka att om de bara ser att allt smutsigt bara försvinner och inte själva behöver deala med det så lär de sig aldrig. Men det är mycket lättare att säga än att göra..... eftersom det ju går fortare om jag gör det själv. Hur brukar ni göra?
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-01-18 09:03:59 följande:

    Ooookey, de senaste tre nätterna har jag fått totalt ca 17 timmar sömn så det kan bli en intressant dag! Jag stickade en mössa till junior igår kväll för de andra är för små eller för tunna, det blev dubbelt garn och dubbelt lager så nu känner jag mig nöjd med att han inte kommer att frysa iaf :D Nu återstår att göra vantar åt honom antagligen, de andra paren har gått och gömt sig.

    Värmen har kommit tillbaka, alltså runt nollan ute nu, och morsans räkning avskrevs. Nu står hjärnan still men jag vet att jag har massor att göra idag, egentligen. Ooookey, kanske en frukost först. Snygg tröja har jag på mig också. Livet kunde ha varit värre.


    Men vad skönt att räkningen avskrevs! Varför sover du så lite? Är det för att sonen är sjuk?
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-01-18 10:01:06 följande:

    Ja, det var bra att slippa trassla med den :) Sonen blev faktiskt bättre direkt, det var bara en tillfällig dip, men han vaknar ju så tidigt! Samtidigt som jag är uppe sent, oftast pga att jag älskar att läsa x) Så han kliver gärna upp redan kvart i sex, imorse kvart över fem (!) men då sa jag åt honom att han fick gå och lägga sig igen, det var ju så gott som mitt i natten. Inte för att jag kunde somna om då.... x)

    Just det ja, frukost var det. Det kanske blir en tidig lunch istället. Jag måste tänka på vantar och en massa annat.


    Vad bra att han blev frisk direkt! Ni har nog haft nog med sjukdomar på ett tag Jag går alltid upp kvart över fem förresten. Det är ju en bra tid
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-01-18 12:49:02 följande:

    Ja han verkar ha klarat sig bra men själv är jag lite konstig i halsen idag så jag ska försöka kurera mig så gott det går. Vi har verkligen fått nog nu för ett tag, fem gånger under höstterminen! Det är ju inte klokt.

    Men människa då x) Okristlig tid att gå upp för min del, jag är nattuggla och ingen morgonduva ;) Vad gör du när du är uppe så tidigt? Morgonbestyr och gå till jobbet eller nåt mer?


    Ja det kanske är lite tidigt.... men jag jobbar hemifrån nu pga corona och sitter framför datorn hela dagen så jag vill gärn vara ute minst 1 timme och gå eller springa innan jobbet. I våras var det likadant, men då gick jag upp ännu tidigare eftersom det var ljust och kunde gå ut i skogen upp mot 2 timmar innan jobbet
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-01-21 18:53:13 följande:

    Hej du :) Jag har varit lite off på sistone, det har varit mkt på en gång irl. Igår och idag har jag suttit och stickat en del iaf :) Håller på med ett par vantar till junior. Jag har skapat mönstret själv och är jättenöjd med hur det blir, jag håller faktiskt på att skriva ner det samtidigt för jag tänker lägga ut det till försäljning online sedan! :) Det blir mitt första till salu någonsin och det känns jättekul! :)


    Var säljer man mönster online? Hur går det till?
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-01-23 10:52:03 följande:

    Kanske det :) Jag har iaf haft en del trevliga upplevelser redan under morgonen så det kan bli en bra dag allt som allt.


    Finns Bernie Sanders vantar på Ravelry? Annars kanske en affärside?
Svar på tråden Här är vi alla vänner.