Inlägg från: Cinnamonbun |Visa alla inlägg
  • Cinnamonbun

    Här är vi alla vänner.

    Freddie K skrev 2021-06-18 17:56:59 följande:

    Det gick bra, tills jag kom hem. Distansen är boven.


    Aha jag förstår. Hur långt har ni från varandra?
  • Cinnamonbun
    JagEmma skrev 2021-06-19 15:37:03 följande:

    God eftermiddag =)  Har inte gjort någonting idag =)

    Men tips på en bra kärleksfilm skulle jag behöva =)


    Dirty Dancing!
  • Cinnamonbun

    Jag har tänkt på en sak, att jag uppskattar olika kryddningar olika årstider. Gör ni det också? När det är såhär varmt tycker jag tacos smakar jättegott men inte på vintern. Jag tror inte det bara har med saltbehov att göra. Utan att vissa smaker är helt enkelt godare när det är varmt respektive kallt ute. Har ni sådana smaklökar med?

  • Cinnamonbun
    Aniiee skrev 2021-06-20 13:02:43 följande:

    På sätt och vis, ja. Jag gillar kryddstark men "lätt" mat mer på sommaren och mer umami och subtilt nyanserad mat på vintern. Och gärna mer "tung" mat på vintern. Tacos på sommaren och kalops på vintern, om vi säger så. Min teori är att det delvis är psykologiskt, vi förknippar helt enkelt viss mat med vissa årstider, starkt kryddad mat med värme och varma länder osv.

    På tal om, dags att käka en macka. Kan ju inte äta i värmen.... så det blir många mackor. Thank god för äkta, ungersk salami.


    Ja jag håller med om tung och lätt mat och mycket kan nog vara psykologiskt. Thank god för en god grekisk sallad i värmen säger jag
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-06-20 12:46:35 följande:

    Jag gillar grytor om senhösten, då smakar de nog som bäst för man har längtat efter dem ett tag ;) Sommartid känns det inte som att det passar sig riktigt, iaf inte den matiga sort vi brukar göra :D

    Just smaker vet jag inte däremot.


    Ja grytor hör hösten till! Men vissa smakkombombos funkar året runt tycker jag. Jag tröttnar nog aldrig på olivolja, vitlök, citron och chili tillsammans.
  • Cinnamonbun
    Aniiee skrev 2021-06-20 16:54:35 följande:

    Jag har nu läst så många sidor i med namn i dopböckerna så ögona går i kors! Det är tusan i mig inte lätt att läsa alltid, prällerna kunde ju inte skriva så man ser.

    Men det är många intressanta namn också. Till och med namn och stavningar av namn som många idag skulle beteckna som WT.

    Och då är jag bara halvvägs igenom församlig nr 3. Många till ska läsas....


    Vad gör du? Släktforskar?
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-07-02 09:00:48 följande:

    Jag avbokade tiden nu. Jag känner mig inte tillräckligt insatt i riskerna som följer med och då känns det inte rätt att utsätta mig för den ångesten.


    Åh nej vad tråkigt att du bokade av för att du känner dig osäker. Jag har tagit min första dos och kände absolut ingenting. Jag ser verkligen fram emot nästa dos så att man kan känna sig lite mindre orolig och kunna träffa lite människor igen! Sveriges Radio Vetenskapsradion har gjort en del bra reportage baserat på forskning om vaccinerna. Gå gärna in och lyssna och så hoppas jag du går och tar din spruta så att vi hjälps åt att få stopp på den här hemska och utdragna pandemin. Jag håller tummarna för dig!
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-07-02 09:39:20 följande:

    Vilken sort fick du, av ren nyfikenhet? Ja jag tycker också det är synd, jag vill göra det som är rätt för samhället, jag vill kunna röra mig med frihet, men samtidigt måste jag känna efter vad som är rätt för mig, och att gå omkring med ångest i en eller två veckor känns inte som att jag vill genomleva just nu. Jag behöver mer information först för att kunna känna mig trygg.

    Tack för tipset! Jag uppskattar det verkligen 


    Jag fick Pfizer. Jag var mest nervös att det skulle vara mycket folk i kö och att en del skulle skita i avstånd?. Men det var urbra arrangerat med mycket personal och jag kände mig helt safe. Hoppas du kommer över din ångest, jag förstår dig och själva grejen varför du avbokade.Men lever du alltså så isolerat annars också? Inte bara under Covid?
  • Cinnamonbun
    Mortiscia80 skrev 2021-07-02 14:38:21 följande:

    Ja faktiskt så är vi rätt instängda rent generellt. Våra bekanta i stan går att räkna på en hand, sammanlagt, och de umgås vi ju inte alls med nu så klart, vi har inga släktingar här (mina besöks 1-2 ggr per år), jag är tjänstledig ett år till och maken är arbetslös sedan ett par månader, annars träffade han ju några där dagligen samt åkte lokaltrafik hem (med munskydd). Jag är den som mest hämtar/lämnar på fsk. Vi går aldrig på stan eller restaurang, vi har en galleria jättenära men den vågar man ju knappt gå till nu, då är det munskydd som gäller och på tider då nästan ingen är där. Annars har vi två små matbutiker nära där vi oftast beställer mat för avhämtning eller så försöker man gå när det är färre kunder. Jo jag tycker nog vi är rätt isolerade som det är. Så här har iaf vårt liv sett ut i åratal, förutom att vi gick ut på stan, bio och restaurang några ggr om året innan vi fick barn, och att vi inte köpte mat med avhämtning förut. Gallerian besökte vi också oftare så klart men minimerar det nu iom corona.


    Jag förstår. Då är det kanske ingen större skillnad i hur ni lever. För mig är det en väldigt stor skillnad.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.