• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    TrueLove12 skrev 2018-12-08 12:18:34 följande:

    Jag vet att det är tidigt tog mest för skoj skull desutom med min otur hela året så är det ingenting ändå!

    Ja mått väldigt dåligt hela veckan med de mesta


    Jag bara tänkte att det är onödigt att göra sig själv mer ledsen om man får ett negativt resultat innan det ens är möjligt att få ett positivt
  • oshark
    Anonym (Ljud) skrev 2018-12-08 14:14:30 följande:

    Tre månader. Den är inte speciellt regelbunden. ÄL kan ske lite närsomhelst, men brukar ske när tempen går ner och sedan upp. 

    Är det vanligt att tempen droppar och sedan stiger vid ÄL? Lite dålig koll på det. Eller det kanske skiljer från person till person?


    Allas kurvor är alltid olika, men en ÄL-dipp är tydligen inte speciellt vanligt. Jag har haft en mina första tre cykler jag tempat, men nu den fjärde cykeln dippade jag suuperlågt en vecka innan och inte alls lika mycket på riktiga ÄL-dagen. Så det beror nog också på från cykel till cykel. Jag har dessutom också dippat några dagar innan ÄL plus sen på ÄL-dagen (NC sätter ut ÄL dagen efter då jag får en låg höjning men jag tror jag har ÄL natten mellan dippen och höjningen).

    Som Jojjans säger finns det mycket mer du kan göra för stt försöka urskönja när ÄL är. ÄL-tester, sekret, livmodertappen.. Dippa kan man göra då och då hur som.

  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-08 18:46:07 följande:

    Men visst ser det väl ut som att ni fick till det några dagar innan äl sattes ut, eller ser jag i syne?


    Icke fullbordat.. Men jag la in det i appen iaf eftersom man aldrig vet. Men inga förhoppningar att det skulle ta sig efter ett ofullbordat mys två dagar innan ÄL tyvärr :-P
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-08 19:49:54 följande:

    Det vore ju häftigt om det gjorde det, även om chansen inte är så stor :)


    Baserat på mitt liv hittills har jag inte sån tur
  • oshark
    Clemmentina skrev 2018-12-10 07:29:48 följande:

    Jag hade bim i helgen men ingen mens ännu. Dock sjönk temperaturen något idag till 36,39 (min cl är ungefär på 36,2) från 36,45 igår. Jag trodde min lutealfas var 15 dagar men nu är det alltså dag 16. Tog ett test som jag tror var negativt. Någon som känner igen mönstret? Nästan så jag hoppas mensen kommer nu!


    Jag känner inte igen mönstret men tänkte bara säga att även om lutealfasen oftast håller sig konstant kan den diffa med 1-2 dagar någon gång ibland. Vilket ju förstås inte hjälper när man håller koll på den för att man försöker bli gravid!
  • oshark
    Anonym (Ny på tempning) skrev 2018-12-10 19:42:04 följande:

    Hej!

    Första månaden som jag tempar. Pos äl-test igår så tror att jag har äl idag (neg test idag). Min temp gick ner lite idag, min fundering nu är vad jag skall jämföra tempökningen med? Nu när tempen är som lägst? Hur den var för 3 dagar sedan? För en vecka sedan? Menar alltså för att det skall vara en signifikant ökning på 0,3-0,5 i 3 dagar som tecken på att ägglossning faktiskt skett.

    Lite rörigt men någon kanske förstod? :)


    Jag tror att basen är att du ska ha tre temphöjningar som i genomsnitt ligger 0,3 grader högre än de tre senaste temperaturerna för att Natural Cycles ska sätta ut ÄL..
  • oshark
    Mezzy skrev 2018-12-11 10:32:45 följande:

    Började tempa i början på december men kunde inte tempa i helgen då jag var vaken så mkt på nätterna då dottern varit dålig och självklart kom mensen i söndags då så jag kunde inte se hur tempen var innan mens. Men hoppas på att kunna tempa så jag får lite koll denna månad. 

    Hur länge brukar man behöva tempa innan man får en medellinje? 


    Vilken app använder du? NC satte ut en medellinje efter första cykeln för mig, som sen följer med i varje cykel (men förstås kan ändras beroende på temperaturerna). FF sätter ut en ny medellinje varje cykel, efter ÄL skett.
  • oshark
    Mezzy skrev 2018-12-11 11:30:45 följande:
    Använder FF :)  Ok men då hoppas jag på att jag kan tempa så pass mkt denna månad så jag kan få en medellinje och se när ägglossning har skett! 
    Tack för svar! :)
    OK, ja FF sätter som sagt inte ut medellinjen förrän efter ÄL skett varje cykel. Så fortsätt tempa så kommer den. Men du kan ju gå tillbaka och se vad den var förra cykeln och ha det som referens
  • oshark
    Anonym (Ny på tempning) skrev 2018-12-11 14:55:27 följande:

    Som sagt väldigt ny på det här! ;) (Insåg i början av månaden att min termometer som inte används särskilt ofta valt att lägga av så fick beställa en ny!)


    Har du beställt en med två decimaler? För det ska man ha.

    Sen ser det ut som du i måndags tempat en annan tid. (Tom cirkel). Försök hålla dig så nära samma tid som möjligt - för mig märker jag en liten skillnad i att vakna upp till en halvtimma senare och är det mer än en timme senare är det bara att avaktivera. Där kommer även följdfrågan om du sov som vanligt fredag/lörsag/söndag för de ser ganska höga ut jmf med ons/tor/tis? Också en anledning att man ska ha två decimaler - skillnaderna kan se större ut ännde egentligen är.

  • oshark
    Anonym (Ny på tempning) skrev 2018-12-11 17:01:49 följande:

    Vilken koll du har!! :) Termometern har tyvärr bara 1 decimal. :/ Tror att jag sov som vanligt även i helgen (arbetar regelbundna tider) och satte klockan för att ta tempen. Varmt väder ute så kännt av att jag varit varm/svettig under natten!

    I måndags vaknade jag en halvtimme tidigare, tog tempen, somnade om, tog tempen igen när klockan ringde 30 min senare (0,2 grader högre). Använde mig dock av den första tempen iom att man ska ha sovit 3 h innan. (Var dock aldrig uppe ur sängen utan tog bara tempen och somnade sen om)


    Ok. Ja en halvtimma diff räcker för att FF ska markera den som avvikande tidsmässigt. Men då ska du ha gjort rätt som tog den första tiden

    Det kommer kanske vara lite svårt för FF att sätta ut din ÄL eftersom du inte tempat så länge innan, speciellt om det nu var igår. Men hoppas det går bra! Skaffa en 2-decimalstemp bara
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid