• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    Clemmentina skrev 2018-12-07 13:34:15 följande:

    Skönt att det såg bra ut ändå! Det är ju helt rimligt att det tar tid för kroppen att ställa om sig efter många år med p-piller.

    Jag äter mitt-val kvinna och kompletterar med extra magnesium på kvällen. Har påverkat min sömn positivt samt gett mig mindre mensvärk. Hoppas även att det ska vara bra för hormonerna. Zink ska också vara bra men har tänkt att det räcker med det jag får i mig genom två tabletter kvinna. B12 och är också bra om du äter mycket vegetariskt/veganskt.


    Jag tar en tablett Apoteket Kvinna om dagen så får i mig 2 microgram B12. Sen dricker jag laktosfri mellanmjölk i te varje dag så får i mig ca 1,2 microgram därifrån. Så B12 är förhoppningsvis ok Däremot insåg jag nu när jag tittade på innehållet att jag måste öka mitt zink-, magnesium- och järnintag. Så har beställt zink och magnesium som jag ska hämta ut på apoteket nu ikväll!

    Vad gäller rosenroten kan hag tänka mig att pröva den här cykeln, men om jag då får ÄL tis-fre gör set ju inget om det är under de två veckorna min man är här, men om ÄL sen håller sig till det efter denna cykeln mindkar ju chanserna jämfört med om jag inte tar rosenrot och fortsätter ägglossa en måndagsnatt.

    Är så kluven men har rosenrot hemma och har en vecka till mensen så får tänka på saken.
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-07 13:56:37 följande:
    Nej det kan ju vara läskigt att experimentera om man inte vet effekten. Om din cykel håller samma mönster, kommer äl bli på måndagar då? Eller hur lång cykel var det du hade?

    Hade jag varit du skulle jag testa rosenroten eller inget alls.
    Baserat på vad jag kommer ihåg från 7 år sen när jag hade pilleruppehåll och hur mina lutealfaser har sett ut nu sen pillerstoppet så om cykeln håller sig till 6 veckor och jag har 10 dagars lutealfas kommer jag få ÄL CD32 i en cykel på 42 dagar. Då får jag alltid ÄL natten mellan måndag och tisdag (FF satte ut måndag, NC tisdag) och alltid BIM en fredag.

    Men jag vet ju som sagt inte heller om det kommer vara så. Vet inte om jag hade exakt 6 veckor (dvs 42 dagar) eller ca 6 veckor. Vet inte om lutealfasen kommer vara 10 dagar. Så det är lite damned if you do damned if you don't läge just nu Men jag kommer nog kanske köra på rosenrot i alla fall, känns det som just nu, för om jag kunde flytta in ÄL:en mellan CD11 och CD24 nästa cykel har vi en mycket bättre chans och en sån bra chans kommer vi inte ha förrän i juli sen igen när vi har sommarsemester ihop. 
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-07 13:56:37 följande:
    Nej det kan ju vara läskigt att experimentera om man inte vet effekten. Om din cykel håller samma mönster, kommer äl bli på måndagar då? Eller hur lång cykel var det du hade?

    Hade jag varit du skulle jag testa rosenroten eller inget alls.
    Kul f ö att vi har två parallella diskussioner i två olika trådar just nu
  • oshark
    Clemmentina skrev 2018-12-07 13:35:57 följande:
    Jag tänkte ge mig och mannen rosenrot den här cykeln (tror ju som sagt att mensen kommer i helgen).
    Hur kommer det sig förresten att du tror att det inte tagit sig? 

    Och vet mannen om att han ska få rosenrot låter kul som du skrivit att du "tänker ge mannen rosenrot" som om han inte vet om det och du ska smula ner det i hans middag eller nåt haha
  • oshark
    Clemmentina skrev 2018-12-07 16:00:47 följande:

    Ingen aning, det är första månaden jag tempar. Därför är det ju lite extra intressant nu. ;) Bim imorgon. Att jag är 15 dagars lutealfas vet jag sed innan.


    Ok men håller tummarna då! Den kan ju dippa för att förbereda sig på att bli ännu högre plus att du fortfarande är långt över CL.
  • oshark
    Jojjans skrev 2018-12-07 15:34:12 följande:

    Haha ja jag har blivit en riktig familjelivs-junkie sen mitt missfall så är inne här oftare än på sociala medier. Sen har du alltid mycket vettigt att säga så är kul att prata :)


    Ja gud jag med! Inne här hela tiden. Så spännande att få följa allas resor, lära sig nya saker oxh få pepp och hjälp när man behöver det.
  • oshark
    WanderChild skrev 2018-12-07 18:59:30 följande:

    Ja det blir skönt att kunna pusta ut lite och berätta för folk! Familjen får veta på julafton! Ganska turbulent på jobbet dock med varsel så försöker hålla på det så länge som möjligt där för att va säker på att det inte påverkar... Berättat för närmsta chefen och en kollega dock. Har varit på två vul i 6+5 och 8+5, har fri tillgång till vul/ul hos min bm! Och har fått tid för kub den 18/12 :).


    Åh vilken mysig överraskning!
  • oshark
    Murresmäck skrev 2018-12-08 00:10:59 följande:

    är så ledsen. vart ej gravid förra månaden å nu när jag har tämpat varjedag å var nära ägglossningen så tappa jag temepen å den gick sönder.. sååååå typiskt så inget tempande denna månad :(


    Men oj, det känns det ju inte som den borde göra. Har du kontaktat de som tillverkade den och bett om en ny?
  • oshark
    Murresmäck skrev 2018-12-08 10:08:20 följande:

    ja alltså NC temp är känslig å den gick sönder i mollikyler så köpte en ny men de e försent med å tempa ägglossning... så typiskt :(


    Tråkigt då kanske det är bäst att vänta tills BIM (om det blir någon mens vilket vi hoppas inte)?
  • oshark
    TrueLove12 skrev 2018-12-08 10:36:59 följande:

    Testade ta ett grav test fast det är tidigt ja tycks se något iaf mens om 6dagar ca sen äl +7 tror jag


    ÄL+7 är alldeles för tidigt. Ägget kanske inte ens fäst ännu. När testa tidigt test säger 6 dagar innan missad mens menar de ÄL+10 typ. De räknar med en lutealfas på 14 dagar där dagen efter BIM är "missad mens".
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid