• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    Asparaghus skrev 2019-01-23 11:04:31 följande:

    Hej på er!

    Nyfiken på detta med att tempa..

    Kan man som jag som inte har någon fungerande sömn öht tempa? Sover i BÄSTA fall 4 h oroligt åt gången. Men oftast mindre än så...

    Påverkar några läkemedel tempen?

    (Äter en hel del i dagsläget allt från amfetaminprep (adhd), antidepp och morfin m.m)

    Är på cd 1 idag så tacksam för svar om jag ska skynda mig och köpa en termometer ????????


    Läkemedel kan påverka tempen men vet inte vilka som gör det.

    Svårt att säga med hur tempningen kan funka. Vissa med sömnstörigheter tycker sig ändå kunna urskilja ett mönster. Men det kan vara svårare för algoritmen att bekräfta ditt mönster, så kan krävas mer av dig i att du behöver lära dig din kropp på ett annat sätt.

    Har du varit inne och läst igenom frågor och svar på Natural Cycles hemsida? Fertility Friend har också information på sin sida. Annara googla - artiklar om tempning med ammande bebisar som väcker en under natten kan eventuellt också erbjuda bra tips.
  • oshark
    Anonym (N) skrev 2019-01-24 08:28:14 följande:

    Med risk för att låta helt knas och krävande! Men jag behöver hjälp... igeeeeen!

    Min kurva blir bara mer o mer EKG:ig....... Jag tar exakt samma tid varenda dag, efter lika många timmars dålig sömn, samma termometer osv... Är det normalt att den går från 36.09 -36.55- 35.92- 36.40..?

    Känns som ett väldigt hoppande....


    Min brukar hoppa lite men oftast inom en +/-0,2 gradersram. Ibland blir det dock mer.

    Det här är är min förra kurva. Alla tempersturer utom två är tagna exakt samma tid på morgonen och eftet ungefär lika mycket sömn. Så som du kan se kan tempen hoppa runt även då
  • oshark
    FruW85 skrev 2019-01-25 08:43:27 följande:

    Det är andra månaden jag tempar och jag är så fascinerad över hur mina båda kurvor följer samma mönster runt + efter äl. Det är inte exakt på dagen, men jag kan verkligen se "sektion för sektion" hur den går upp och ner på samma sätt. Funderar över om det är slumpen eller om det faktiskt är något i kroppen som påverkar upp-/nergångarna specifika tider i cykeln? 


    Vissa förändringar är ju definitivt kroppen eftersom östrogen och progesteron påverkar tempen. Jag tex får alltid en östrogendipp på ÄL+4/5.
  • oshark
    oshark skrev 2019-01-25 09:31:57 följande:

    Vissa förändringar är ju definitivt kroppen eftersom östrogen och progesteron påverkar tempen. Jag tex får alltid en östrogendipp på ÄL+4/5.


    Alltså en tempdipp pga östrogentillskott.
  • oshark
    Mezzy skrev 2019-01-29 10:47:07 följande:

    Ok. Har du tagit något nytt test ännu? :) 

    Tror det är att bara vänta på mensen nu. Har läst vissa där tempen dippar på olika dagar innan bim. Så tråkigt då jag hade en sån bra känsla denna månad :( 

    Ja det är nog anledningen då, förra månaden var första månaden jag hade FF. 

    Tack snälla för svar!


    När brukar du tempa och när tempade du imorse?

    Om tempen är hög imorn kan du ju avaktivera dagens.
  • oshark
    Mezzy skrev 2019-01-29 11:07:14 följande:

    Jag brukar tempa runt 5.30 och i morse blev det 4.55 så bara ca 35 min skillnad. Då får jag vänta och se hur det ser ut imorgon. :) 


    Ok - för man är som allra kallast runt 4-5 tiden, så då kan en 30 min diff göra större skillnad än en 30 min diff runt 7-8 tiden tex.
  • oshark
    Mezzy skrev 2019-01-31 06:01:48 följande:

    God morgon!

    Jag är lite fundersam över när jag haft min äl. Har två appar som säger olika dagar. Och jämför man mina två kurvor så känns det som att den satte ut äl en dag tidigt denna månad. Precis som min andra app säger. Jag hade ett positivt äl test på äl dagen båda månaderna om det har någon betydelse. Vad tror ni? Vilken ska man lita på?


    Jag har FF och NC och de har nog aldrig satt ut ÄL på samma dag. FF sätter alltid ut dagen innan NC. Anledningen tror jag är att jag har en liten temphöjning upp till CL första dagen som FF räknar som temphöjning men NC inte räknar. Dagen efter det har jag ytterligareen som gör att jag hamnar 0,2-0,3 grader över CL.

    Exempel: 36,18 - 36,38 - 36,47.

    Min teori är att mitt ägg släpper under natten mellan de dagarna och att tempen därför inte hinner höjas tillräckligt mycket. Och att jag då sexmässigt borde räkna dagen FF säger eftersom min tapp brukar vara stängd på morgonen den dagen NC säger, men ägglivsmässigt räkna den dagen NC säger eftersom ägget lever 24 timmar efter släppet
  • oshark
    Mezzy skrev 2019-01-31 10:53:42 följande:

    Det låter ju helt logiskt! :) Tack för svar!

    Det jag är mest fundersam över nu är om man jämför mina två kurvor så ser man dippen vid äl som förra månaden va dagen innan äl och denna månad samma dag som äl (enligt ff). Jag tror att jag egentligen har haft äl samma dag i förhållande till dippen båda månaderna men att ff går efter äl testerna då jag hade positivt äl test dagen efter dippen förra månaden och ett positivt test samma dag som dippen denna månad.

    Men följer man sen resten av kurvan efter äl så passar de mer ihop om äl skulle flyttats en dag fram denna månad. 

    Detta låter säkert jätte förvirrande haha

    Jag vill bara veta om jag kan lita på att jag denna månad faktiskt fortfarande har hög temp fast jag är dagen innan bim för förra månaden började den dippa dagen innan.  


    Vilken tid fick du positivt ÄL-test? Ägget kan ju släppa inom 12 timmar redan.

    Jag brukar också dippa runt ÄL men det har varit allt från 5 dagar innan till samma dag som ÄL. När ÄL är bekräftad har apparna i princip bara gått på temp som jag förstått det, för ett ÄL-test är mycket mindre pålitligt Jag har också märkt att det här med att dippa innan BIM också varierar, första två cyklerna gjorde jag inte det men de senaste två hsr jag gjort det. Kan jubha haft nåt med p-pillrena att göra förstås.
  • oshark
    Anonym (E) skrev 2019-01-31 11:16:20 följande:

    Blir så irriterad på mig själv. Vaknade tidigt i morse och gick på toa, efteråt kom jag på att jag glömde tempa. Jag måste väl klicka i avvikande temperatur på den mätningen jag gjorde efter jag varit uppe?


    Yup.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid