• oshark

    För oss som tempar för att bli gravid

    Kullan90 skrev 2019-02-12 08:13:03 följande:

    Tack!! Vi har försökt i lite över ett halvår nu :)

    Shit jag får som känslostormar som sköljer över mig! Lycka, men också oro. Nu vill jag bara berätta för min sambo! Ska försöka hålla mig till alla hjärtans. Och lägga en bulle i ugnen som han får se när han går upp! :D


    Jag ser också ett svagt streck! Köp ett digitalt
  • oshark
    Kullan90 skrev 2019-02-12 18:13:08 följande:

    Det var det jag tänkte, perfekt till alla hjärtans <3

    Jag har köpt ett digitalt idag, men är typ rädd att testa det innan BIM haha. Fattar inte riktigt dock. Om man kissar på testet ska det vara 5 sekunder, men om man doppar i urin ska det vara 20 sekunder?? Varför så stor skillnad? Kan det inte bli för mycket? Kanske testar imorgon bitti om jag vågar :p

    Tog ett till RFSU nu när jag kom hem. Tydligare än i morse:


    Jamengud, det där är ju ingen tvekan! Grattis
  • oshark
    Kullan90 skrev 2019-02-14 15:49:21 följande:

    Ja, vi får prata ihop oss.

    Jag tänker lite att man inte behöver berätta för hela världen, men kanske närmsta familj och vänner? Skulle det sluta i MF kommer vi ändå behöva stöd tänker jag..?


    Om den dagen kommer kommer jag definitivt berätta för min mamma, bror och bästa vän direkt. Som du säger så kan man behöva stöd i början tänker jag - även om allt går vägen, risken finns ju tex att man mår riktigt dåligt. Sen får min man bestämma hur han vill göra på sin sida.
  • oshark
    Kullan90 skrev 2019-02-14 17:42:11 följande:
    Ja, men precis. Det låter vettigt!

    Och den dagen KOMMER för dig med! <3
    Jag börjar bara tappa orken nu. Det känns så otroligt långt bort. 

    Med februaris intåg har det nu gått sex månader sen jag slutade med p-piller och jag börjar känna att min kropp förråder mig. De första tre cyklerna var väl ok, bortsett från en kort lutealfas, men jag börjar inse att det nog bara var för att p-pillrena hängde kvar. 

    Nu sitter jag här på CD34 utan någon ägglossning och känner bara att jag inte orkar. Vi har inte träffat en enda ägglossning på fem cykler pga långdistans och andra omständigheter och den här lär inte vara något bättre. 

    Gyn lyssnade inte på min rädsla om långa cykler för att jag ändå ägglossar själv, läkaren lyssnar inte på min rädsla om att min sköldkörtel påverkar mina cykler negativt (men även min allmänna hälsa) för att jag ligger inom referensvärdet fast för högt om man vill bli gravid och jag har inte råd att betala flera tusen kronor i timmen för att någon fertilitetsexpert ska kunna hjälpa mig med andra icke-medicinska sätt att fixa till min kropp. Rosenrot och munkpeppar verkar inte funka på vänster äggstock (men eventuellt på höger eftersom förra cykeln var kortare) och baserat på mina andra fertilitetstecken (tapp och flytningar) har jag varit redo för äggdropp två gånger redan den här cykeln. 

    Det är så tärande mentalt att sitta där och se tecknen när man tycker att man borde ha ägglossning kalendermässigt men sen inte få någon temphöjning. Så går det ytterligare en vecka utan temphöjning. Och ytterligare en. Samt att veta att hade vi bara bott ihop hade jag kunnat strunta i det här och köra på varannan dag. Och att längta så att hjärtat gör ont efter en bebis plus att veta att det troligtvis är det som skulle göra att vi bor ihop igen.

    MEN; jag så glad för din skull och tycker att du hade ett helt fantastiskt sätt att berätta för din sambo! Hoppas verkligen att du får njuta av det här nu och att du mår bra hela graviditeten igenom. Hjärta
  • oshark
    Clemmentina skrev 2019-02-15 17:48:58 följande:

    Åh känner verkligen med dig. Så ledsamt och frustrerande när de inte lyssnar på din oro. Vilken jobbig situation med långdistans.:( Finns det i planeringen att ni kommer bo ihop framöver? .

    Då är vi två som väntar på ägglossning. Hade så tydliga tecken på ägglossning förra helgen/i början av veckan och fick temphöjning igår. Idag är tempen normal igen men jag har återigen molvärk i ena äggstocken.


    Det var ju tanken men det har gått tre år nu så börjar kännas som det blir when pigs fly.

    Jag hade ÄL-tecken (inkl min allra första äggviteflytning - var så glad) runt 1 feb. Sen igen runt 10 feb. Öppen mjuk tapp båda gångerna. Lite stegring på ÄL-testen i början av denna veckan men sen avstannade det och inget har hänt än.

    Ska ju tillbaka till läkaren om två veckor så hoppas på nåt plan att denna längre cykel innebär att mitt TSH blivit sämre så att jag kanske kan få hjälp. Annars får jag boka in ett nytt besök hos (en annan) gyn.
  • oshark
    Clemmentina skrev 2019-02-15 18:18:05 följande:

    Så segt när man inte vet vad som händer. Men bra med återbesök hos läkaren och att du går till någon annan annars.

    Jag känner ibland att jag blir lite knäpp av alla dessa symptom. Jag har svårt att känna om min tapp är öppen så får gå mer på flytningar/sekret. Blir lite orolig över att jag har haft ont i äggstocken från och till i en vecka.

    Idag googlade jag och läste någonstans att 20% av kvinnorna inte får någon temperaturhöjning efter ägglossning. Något du hört talas om?


    Nä, det har jag inte. Men jag har ju haft en ganska tydlig höjning mima tidigare cykler så tror inte det skulle vara nåt som gäller mig iaf hoppas bara på att idag är dagen. Så den kommer någon gång.
  • oshark
    Kullan90 skrev 2019-02-16 08:12:10 följande:

    Åh jag lider med dig! Jag vet hur det känns att inte bli lyssnad på inom vården, dock av andra anledningar än dessa. Har haft domningar, stickninga, nedsatt kraft och känselbortfall i både ben, armar och ansikte under en längre tid, i kombination med annat. Men jag bytte läkare flera gånger till jag hittade en som faktiskt lyssnade på mig! Det finns läkare som lyssnar! Jag hittade åtminstone en! Har du möjlighet att byta gyn? Byta läkare? Försök stå på dig, även om det är extremt jobbigt! Jag fick mycket stöd och push från min sambo när jag höll på att ge upp helt.

    Får du stöd av honom? Finns det en plan att bo ihop eller är det bara om du blir gravid? Åh jag önskar så att det fanns något jag kunde göra för att hjälpa dig <3 Förstår, det är ju galet dyrt med privat vård :/


    Tack. Jag ska boka in ett nytt gynbesök hos en annan (men på samma mottagning) och ha som back-up efter läkarbesöket.

    Ja, planen var ju att han skulle följa efter, men nu har det gått tre år så då börjar det kännas som att det aldrig kommer hända.
  • oshark
    Kullan90 skrev 2019-02-16 09:50:13 följande:

    Hoppas verkligen du får bättre hjälp!! Håller tummarna!!

    Åh, men shit vad jobbigt.. Varför kommer han inte? Är det jobb? :(


    Yup. Det är lite catch 22 - han kan inte komma hit om han inte har ett jobb (vi har inte råd på bara min lön) men han kan inte få ett jobb om han inte är här. Var samma för mig när jag bodde där, jag fick en intervju på sex månader. När jag kom hem hade jag två jobberbjudanden inom en vecka. Men eftersom han inte pratar tillräckligt bra svenska kan vi inte räkna med det/riskera det med honom..
  • oshark
    WanderChild skrev 2019-02-16 21:11:12 följande:

    Vad jobbar han med? Finns ju en del företag som har engelska som business-språk och då är dålig svenska inget hinder utan engelska är det viktiga :).


    Mjo, de hävdar det men tyvärr verkar det sällan vara så om man inte jobbar inom IT..
  • oshark
    WanderChild skrev 2019-02-17 10:27:52 följande:

    Hmm ja det var IT jag tänkt på... Jobbar själv inom den branschen o där är det som sagt engelska som gäller...


    Haha, ja exakt. Och nä han kan tyvärr inte IT.
Svar på tråden För oss som tempar för att bli gravid